Азиатска козметика и грим 6

• 46 219
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Поръчах СС Мелано./Как се ползва в стъпковата грижа?/ Естествено не се разминах само с него. Едно измивно олио, маска, Ланейж маска за устни. Не можах да си намеря тонер, свърши ми Скин уочерс с охлюви. Лек гелообразен е. Някакви препоръки за подобен?
Искам да похваля тонер на COSRX с ана-вна киселини. Изчисти ми две пъпки, които стоят с години и постояно почиствам и след два дни пак се появяват. Изключително добре повлия и черни точки. Направо не мога да повярвам. Ползвам обаче и маската на Палмерс с глина 2-3 пъти в седмицата.

# 286
А тонера след кое се използва и измива ли се?

# 287

Аз го използвам като първа стъпка след измиване на лицето с гела с ниско пх на COSRX
Изчаквам 20-30 мин /не измивам/ и продължавам със стандартната грижа
1. Тонер COSRX с центела
2. Тонер Скин Уочерс с охлюви
3. Бентон есенция /черното шишенце/
4. Шийт маска/гел пачове за очи
5. Околоочен пак на Бентон
6. Крем- с колаген или с охлюви
7. Нощна маска с колаген на Есте Хюд/така ли се пише/, от която също съм много доволна. Сутрин кожата ми е много бистра и свежа.

# 288
Първо ползвам мелано сс после останалите изброени
VV  шийт маска аз слагом преди нощтия крем , след нея околоочен, крем и нощна маска.

# 289
Не можах да си намеря тонер, свърши ми Скин уочерс с охлюви. Лек гелообразен е. Някакви препоръки за подобен?
Не съм ползвала твоя тонер и не мога да предложа подобен, но съм много доволна от TONYMOLY Wonder Ceramide Mocchi Toner. Овлажнява кожата прекрасно, прави я мека и еластична, даже й придава лек блясък (не мазен), попива бързо и не лепне. Има млечен цвят, много слаб и приятен аромат.  Нещо са му вдигнали цената, беше 13$, оттук го взех https://www.ebay.com/itm/TONYMOLY-Wonder-Ceramide-Mocchi-Toner-5 … i__app-cvip-panel

---
Не се измива след нанасяне. Първо си почиствам лицето, после нанасям тонера, потупквам с ръце, пръсти - както дойде, докато попие и нанасям следващия продукт, без да чакам, докато кожата е още влажна. Обаче ако ми е ден за маска (не шийт, а от тези с отмиване) - мия лицето, слагам тонер, нанасям маската, отмивам и пак слагам тонер.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 14:38 от blixa

# 290
Благодаря на всички за споделеното Simple Smile
Телец съм аз - хубава козметика (и не само ) не изхвърлям - противоречи на здравомислието и стиснатостта ми Simple Smile))

Искам да споделя нещо но моля ви, искам да го прочетете правилно, по-скоро е молба за съвет, не предупреждение или обвинение Simple Smile

В неделя вечер направих ужасно силна алергична реакция (анафилаксия) късно вечерта и се наложи да нощувам в Бърза помощ. В началото на септември същото се случи в София, последната ми вечер преди полета. И в двата случая бях ползвала корейска козметика преди това. Все още не съм ходила на алерголог, но ровя и се чудя какво би могло да го е причинило. ММ твърди, че единственият общ знаменател в двата случая е козметиката, но на мен не ми се вярва, защото масово пишат, че при алергична реакция към козметика има ясно изразени локални обриви/сърбежи/зачервявания. При мен не беше така - поду се цялото лице, но и ръце, крака, лигавици, език, кожата на ЦЯЛОТО тяло беше с цвят на цвекло, но нищо локално по лицето, където бях сложила ползвала Sulwhasoo (4 продукта)  + Misha Time Revolution Night Repair Ampoule.

Мисля, че едно момиче беше споделило, че корейска козметика е довела до алергична реакция при майка и. Ако вие също имате някакъв опит или инфо, моля -споделете, пък аз ще взема да си направя най-накрая час при алерголог Simple Smile

# 291
Между двете алергични реакции ползвала ли си тези продукти, ако не си, вероятно е от тях и по-точно към някоя съставка, която по-трудно може да определиш.
Аз също се изринах от една есенция и не ми понесе, но същото ми се е случвало и с европейска козметика.

Мисля,, че за history of who беше писал някой, че не е понесла.

Корейските брандове като миша, тони моли и други, които продават на европейския пазар са с по-изчистен състав в унисон с европейските изисквания. Също съм срещала продукти на неоген, на които пише за корея и същия с надпис за eu.
Виж състава, ако ти се занимава и сравни със съставите на другите неща, които ползваш ще ти даде някаква отправна точка.

# 292
Разбира се, че съм ги ползвала, само ампулата ми е нова и на 2 ползвания!
Точно това ме озадачава - няма локално нищо - нито обрив, нито зачервяване, нито сърбеж, нито суха/раздразнена кожа!

# 293
Алергичните реакции имат различни проявления, не е задържително да е сърбеж или зачервяване, това което описваш е остра реакция, на мен ми се случва при ухапване от пчела и се развива доста бързо както се е случило и при теб.
Неприятното  с тия алергии когато са с неизвестен причинител, че не знаеш от какво да се пазиш и игнорираш

# 294
Agent Provocateur
Точно така протече и при майка ми, кожата й се зачерви стана на петна-винени,ч придружени със сърбеж и силна дехидратация, болеше я дори.
Не се стигна до болница. След това й дадох друг корейски крем и пак се получи подобна реакция.

# 295
Зари65, точно така - остра алергична реакция - Анафилаксия го водят. Баща ми ги прави от ухапвания на пчели!

ТеАдоРа - но локално ли беше или цяло тяло? При мен петна нямаше - цялата бях като варено цвекло, на регистрацията девойката вдигна поглед и се стресна очевадно Simple Smile))

# 296
Там къдято беше нанесла крем, а и по ръцете защото й останал продукт и тя разнесла и по ръцете и шията.

# 297
Там къдято беше нанесла крем, а и по ръцете защото й останал продукт и тя разнесла и по ръцете и шията.
Благодаря, мила! Както си и мислех, от козметика трябва да има локален, контактен дерматит!

# 298
Ама непременно час при алерголог и обстойно тестуване, за да се открие час по-скоро причината и да знаеш от какво да се пазиш занапред. Опитай се да си спомниш около тези два случая какво си правила, яла, пила, досег с химикали изобщо всичко което се сетиш, колкото и маловажно да ти се струва. Може да е комбинация от някои съвсем невинни на пръв поглед неща, запиши си всичко и го покажи на лекаря заедно с козметиката. Остави на него да прецени кое е маловажно, нищо не му спестявай.
Много е страшно, това което разказа, надявам се бързо да се открие причината и повече да нямаш такива приключения.

Като дете ми поставиха диагноза поли алергия, безброй пъти са ме драли и боцкали за изследвания. Въпреки това някои алергии си ги откривам по трудния начин - изстрадвайки ги. Към корейската козметика не съм имала реакции, но и си знам да избягвам всичко с пчелни продукти и лайка. Случвало ми се е да ми искочи по някоя и друга пъпка (може би fungal acne), както и на два пъти си "подпалих" лицето, но си беше изцяло моя вината - забравих, че вит.Ц не се ползва с АНА/ВНА продукти.

# 299
Момичета, да виждате познати неща в този клип? Joy
https://m.youtube.com/watch?v=tz6xbHYn8Gs

Общи условия

Активация на акаунт