Тичат МАРТенчета малки с лeтни шапки и сандалки !!!

• 14 421
  • 272
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Добре дошла на новата мама    bouquet
Радвам се, че снимките са ви харесали   Grinning  Мамо Strumpf, нас никой не ни е питал дали сме кръстени или не, та не мисля, че това има някакво значение, важно е кръстника на детето да е кръстен.
Разгледах снимките на Дани, Марианака и на Елица - големи сладури са всичките. Яна също много обича да яде череши, но аз им махам костилките и ги давам на парченца, че като гледам как излизат, явно не ги дъвче много, много  Simple Smile  Вече имаме 9 зъба и сега нови 2 избиват, та е все с пръсти или биба в устата.
Вчера Яната имаше имен ден, а след месец пак   Grinning  .... кой кат нея   Wink  Вечерта ни дойдоха кумовете на гости, заедно с техните 2 момченца. Едното е 4 месеца по-голямо от Яна и снощи проведоха първата осмислена игра. Момченцето лапаше едно рингче, а Яна му го вземаше от устата, после малкия лапаше друго рингче и чакаше Яна да го вземе.... и така докато свършиха ринговете. После Яна започна да му ги връща един по един, обаче се намеси баткото и събра играчките. Аз максимално се изкефих, защото досеги не бях виждала Яна да проведе съзнателна игра с друго дете. Контакта с децата винаги е бил само за да си вземе някоя играчка.
Установявам, че малката не обича да пие прясно мляко - нито Нестле Джуниър, нито детското мляко Мy Day. С триста зора понякога успявам да и дам поне 100-ина грама, а това е твърде малко. Гледам да компенсирам със сирене, ама не знам дали е достатъчно. Иначе и кисело мляко яде, ама пък не и давам всеки ден. Вярно е, че все още суче, но става дума за 1 или 2 пъти на нощ и като цяло няма как да и се съберат 500 гр. мляко на денонощие. Както се вижда с отбиването още сме доникъде. Една нощ отказах да и дам и рева 2 часа, докато не стана на нейното. Въобще зор ще е... пък и аз съм в дилема - хем ми се ще да я отбия, за да мога да я оставям спокойно на бабите и да отидем на море или където и да е, хем сегашното положение не ми пречи и съзнавам, че така е по-добре, защото все пак поема някакво мляко, дори и да не е много, пък и нощем и сутрин заспива веднага.
Толкова засега от нас. Целувки на всички! 

Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 15:10 от liana

# 46
П.С. Ако искаш-дай да се видиме, за да съпреживеем пак събитието!!!!  bouquet
С най-голямо удоволствие!!!!И без друго още ме държи тръпката!Свиркай кога си свободна да се уговорим.
Когато кажеш-по принцип сутрин ходиме за кухнята на Хан Аспарух, а следобед, щом се върне баба, аз съм фрий. Heart Eyes

# 47
Аз пак да се включа и да кажа че утре сме на ясла. И на всичко отгоре си легнахме в 23.30 ч. защото я оставих да се приспиват с бащаси. И познайте какво станало - баща й хърка, а нашата се разхожда в стаята и си бърбори. Заспа с малко рев защото и се спеше много. А аз приготвих дрехите и чакам утрешния ден. Айде чао!
P.S. Гледали някой мача с Португали и Холандия - имах чувството, че накрая всички имаха катртони, но беше добър мач, само дето много беше боя! box

# 48
  • София
Честит имен ден на Яна(малко на патерици), да е жива и здрава Grinning

...снощи проведоха първата осмислена игра. ........ Аз максимално се изкефих,....

GrinningБраво на детето Grinning И аз изпитах това чувство преди известно време - в парка Георги и едно друго момче бяха застанали от двете страни на една пейка и единия като клекне, кляка и другия и се гледат под пейката, после се изправят и се гледат над пейката и се смеят GrinningСега като играята така вече казват"Зак-намааа"(дзак-няма...)
 Като гледаш как правят осъзнати неща и ти става едно...драго , драго Grinning

P.S. Гледали някой мача с Португали и Холандия - имах чувството, че накрая всички имаха катртони, но беше добър мач, само дето много беше боя! box

Гледахме го, голямо меле, накрая от нерви чак стомахът ме сви, аз нали си имам сантименти към Португалия... Wink

Я сега малко да се похваля и после да се оплача- снощи след мача в 8ч излезнахме на разходка уж за малко-без количка или колело- и на шега-на майтап Георги измина почти 2км пеш само с една малка почивка в един магазин.Е, налагаше се сбаща му да му показваме "правия път" Grinning, защото обръщаше посоката, но през цялото време подтичваше и не желаеше да го носим или да го държим за ръка. Обаче тази негова енергия на мен взе да ми взема здравето. От две-три седмици насам не иска да запива - Става в 8ч сутринта, няколко пъти заспива в 3ч следобед, няколко пъти към 4.30ч, а най-често към 6ч.Спи малко и вечерта заспива към 11. Да не говарим, че изкара и няколко дни без изобщо да спи през деня.Идея нямам как издържа, но аз скоро няма да мога да го издържам.

# 49
tchara , не ти е лесно  Rolling Eyes викай баба на помощ  Grinning
Аз имам щастието да съм мама на поспаланка , ето колко е часа а тя спи още Simple Smile

# 50
  • София
Горска фея, ти си за завиждане, че можеш сутрин да си поспиваш PeaceНашата мома в 8 часа е на крак и вършее из къщи.
Чара, и ние правим редовно такива пешоходни разходки, но за много време минаваме малко разстояние, защото Йоанче постоянно спира, връща се, гледа наляво и надясно, човърка си разни дребосляци по земята....

Аз да ви се оплача- от 10 дни Йоана си влачи горкото една хрема, ту спира, ту тече. Ходих на 3 доктори- всеки казва - нормално е- периодът е вирусен, времето е променливо и растат зъби, няма нищо обезпокоително, чисти носа и слагай какпи, ако има нужда от отпушване. Да де, ама това ни е първо боледуване и аз не съм свикнала да я гледам като някое сополиво циганенце. Дайте съвет какво друго да правя, че аз от кака й вече съм забравила Praynig

# 51
Дайте съвет какво друго да правя, че аз от кака й вече съм забравила Praynig

Tечно витамин С в нослето. По една - две капки, защото доста щипе. Упех и скорошно оправяне на Йоанчето  Simple Smile

# 52
и ние имаме проблем със сополите от няколко дни. Не смея обаче да му давам витамин С, защото от Агенцията по лекарствата засякоха фалшиви такива и още проверяват партидите и аптеките- така, че препоръчвам на мамите в БГ да се въздържат от това в ампулите. Капя му физиологичен разтвор, но от днес май започна да покашля и му купих оксилококциум. Дано да пресечем настинката преди да го е хванала здраво, ама и мойто- то завито спи ли! Ако се събудя през нощта го завивам, ако не се събуди- така си спи.... преди беше мор, ама с тия дъждове си става хладно вечер.

Лиана, ако решиш да отбиваш яна- моя съвет е да я приучиш първо да пие мляко от шише- може чаша бебешка или със сламка- и чак като свикне, че млякото може да идва и от другаде- не само от гърдата - да я откажеш от нощното кърмене- като и даваш и през нощта мляко от шише. А то понеже се буди заради цицката- не че яде- и отвиква и си спинка по цяла нощ- при нас беше така и след като ме светнаха на този метод- стана лесно- иначе и аз пробвах просто да не давам да цоцка през нощта и ревеше с часове- и по- отчайващото беше, че повече от седмица го прилагах и изобщо не свикна

днес купих едни сандалки на Ран- на Колев и Колев- но по- хубави не открих

# 53
Наистина и аз чух за някакви проблеми с вит С на ампули...... Confused Тогава, по- добре, не го изполвайте.
Аз да ви кажа, май реших проблема с храненето на Мая. Тя отказва да яде повечето неща, освен млякото, и така е от доста време насам. Мисля, че малко е отслабнала дори..... Липсата на апетит си я обяснявам с горещините. Та.... днес реших да й направя чинийка с храна на парченца и да я оставя да се храни сама. Тя винаги е искала да го прави и много обича да боде с вилица. Храни всички ни отдавна. В чинията сложих сьомга на парченца, сварени макарони с масло и настърган кашкавал и авокадо на кубченца. Да  ви кажа, доста си хапна момичето  Grinning и аз съм доволна. Най- голям успех имаха макароните. Мисля да продължа така, и ще трябва да измислям подобни ястия....зеленчуци и месо на кубчета.... Поне нещо да хапва.
Тази седмица ни е последната във Франция, после се местим в Люксембург. Последните дни са наистина вълнуващи- ходим на барбекюта, на басейни, на спане на открито с огньове. Доста емоции и впечатления за всички ни  Simple Smile И въпреки това я главата ми са все образи от България....  Sad  Днес се "пренесох" на асфалтираните пътечки в къмпинг Нестинарка и  "видях" хапващите под тополите хора и малките сергийки с плодове..... Голяма носталгия ме гони Rolling Eyes

# 54
  • Варна
В чинията сложих сьомга на парченца, сварени макарони с масло и настърган кашкавал и авокадо на кубченца. Да  ви кажа, доста си хапна момичето  Grinning и аз съм доволна. Най- голям успех имаха макароните. Мисля да продължа така, и ще трябва да измислям подобни ястия....зеленчуци и месо на кубчета.... Поне нещо да хапва.
Тази седмица ни е последната във Франция, после се местим в Люксембург. Последните дни са наистина вълнуващи- ходим на барбекюта, на басейни, на спане на открито с огньове. Доста емоции и впечатления за всички ни  Simple Smile И въпреки това я главата ми са все образи от България....  Sad  Днес се "пренесох" на асфалтираните пътечки в къмпинг Нестинарка и  "видях" хапващите под тополите хора и малките сергийки с плодове..... Голяма носталгия ме гони Rolling Eyes
Браво на Мая Simple Smile. Расте детето и иска само. И ние имаме проблем с храненето. Хапва, но не всичко и ако е нещо, на което не е особен привърженик трябва да е с играчка или нещо, което той пожелае в ръцете, ама задължително. И така пуска на земята, аз вдигам и докато се нахрани  Crazy.
Това за носталгията ми е познато, но не за БГ като цяло, а за родното място. При теб обаче е доста по-драстично. Но скоро ще си дойдете и ти ще видиш родна земя. Сега се забавлявай на всяко нещо, което ти предлага чужбина в момента  Hug. Важното е все пак, че си с близките си  Heart Eyes.

milamia капя Коларгол 2%, ама доста цапа или Виброцил. Но щом д-рите са ти казали, че всичко е ОК се поуспокой все пак. Ще мине  Peace.
Цветина, честито за сандалките на Ран Simple Smile. На Колев и Колев наистина са много красиви.

Днес ходихме пак на лекар и най-накрая ни дадоха направление за алерголог. ТЕзи дни ще огреем и там. Дано най-накрая се спре с тази кашлица и детето да си е абсолютно здраво.

# 55
Теди, а досега никога ли не са изписвали на Хриси някакъв противоалергичен сироп?

# 56
  • Варна
Теди, а досега никога ли не са изписвали на Хриси някакъв противоалергичен сироп?
Пил е Фенистил к-ки и Зиртек к-ки. Едното намали секретите от носа, другото намали кашлицата, но не я спря  Tired. Секрети от носа вече няма, поне не навън. Охххххххххх, писна ми вече да се влачим по кабинети  ooooh!. Искам си здраво детето. Иначе слава Богу е жизнен и енергичен. Само това че кашля след сън и като се замори, но преди тази кашлица я нямаше, искам пак да я няма.

# 57
  • Sofia
......
Лиана, ако решиш да отбиваш яна- моя съвет е да я приучиш първо да пие мляко от шише- може чаша бебешка или със сламка- и чак като свикне, че млякото може да идва и от другаде- не само от гърдата - да я откажеш от нощното кърмене- като и даваш и през нощта мляко от шише. А то понеже се буди заради цицката- не че яде- и отвиква и си спинка по цяла нощ- при нас беше така и след като ме светнаха на този метод- стана лесно- иначе и аз пробвах просто да не давам да цоцка през нощта и ревеше с часове- и по- отчайващото беше, че повече от седмица го прилагах и изобщо не свикна
.......

Благодаря, ще го имам предвид. Досега не ми се искаше да давам АМ през нощта, за да не продължи и после да го търси. Опитвам се да давам вода и биба, но нищо от тях не иска. Засега караме по едно кърмене в денонощието, което е или нощем, или сутрин, но ми прави впечатление, че си цока здраво. Предполагам е от зъбите, защото в момента и избиват 2 кътника и 2 кучешки, пък и по-рано не сучеше така яростно и продължително. Иначе и давах АМ със сламка, но като не го иска напоследък дори не и предлагам. Ще трябва пак да пробвам. Последно пробвах да пие АМ от шише с биберон, но тя просто си начеса венците   ooooh!
Мамо Боби, как изкарахте първия ден на ясла? Дано да свикне по-бързо и да не плаче.
Тедулина, водихте ли Иси на алерголог? Стискам палци Иси бързо да се оправи.

# 58
  • MERIGNAC, FRANCE
4ара, и ние си имаме проблем с късното заспиване и буденето нощем и дори днес ходих на среща с психолог. Обясни ми 4е има малки  и големи поспаланковци. На нас са ни се паднали от малките поспаланковци  Wink  Laughing Но след като е жизнен и няма други проблеми, каза, 4е е нормално.

# 59
Мами привет и от мен ! Включвам се и аз ,ама за да се оплача...Калина пак ми е болна,втори път за два месеца.Отново вдигна 40-41 градуса. Sad Получи и гърч,за щастие лек.От два дни по никакъв начин не можем да спаднем температурата.Предишния път като беше така,нали откриха бактерии (стафилококи,ешерихия коли и Клебсиела) и сега май пак са ни нападнали ! Нищо друго и няма -  само температура.
Гледаха и бъбреците на ехограф,за щастие не са пострадали.Сега сме на антибиотик и ако от него не се изчисти,ще и бият противостафилококова ваксина Sad казаха,че вероятно аз още от плацентата съм и предала стафилококите.Иде ми да се  #2gunfire  ако е така.А ешерихията казаха че може да е от храна (например от салам или кремвирш).Направо не сме на себе си.Правим всичко възможно да свалим температурата и не става.И гърлото и е чрвено и с гной...
Съжалявам ако ви натоварвам,ама ми е толкова тежко Cry
Малката току-що се събуди и направо изгаря..Отивам да правя компреси и пак ще ви пиша...Стискайте палци.
И бъдете здрави !

Общи условия

Активация на акаунт