Сватба, булките на 2019 - II част

• 42 135
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Честита нова година, бъдещи булки! Както и на всички в темата Hug
Нека 2019 година бъде изпълнена с много здраве, много любов, сбъднати мечти, много вяра и надежда! Нека бъде годината, в която ще бъдем прекрасни булки и ще поемем по семейния път официално! Heart

# 181
Нашите халки пристигнаха между празниците. Поръчахме ги от бижутерия "Дуо" в София и сме суууупер доволни Simple Smile Сега вече нямаме търпение да си ги носим Grinning

# 182
Момичета, кажете какви размери покани се правят?

Здравей Simple Smile Според мен можеш да направиш поканите в какъвто размер ти си пожелаеш. Нашите са 14х14. Отначало ми се сториха доста големи, но впоследствие свикнах с тях и сега мисля, че са перфектни Simple Smile хаха

# 183
Красиви покани!

# 184
Честита Нова Година и от мен! Пожелавам ви да сте живи и здрави, много щастливи и обичани 😊 и естествено специалният ден да мине по мед и масло 😉

Исках да споделя и моето мнение относно сватбените рокли. Имах доста притеснения свързани с роклята, защото живея в чужбина и изобщо не знаех къде да търся, колко време ще ми отнеме избора, поръчката, корекциите, пробите и т.н.

Реших да заложа на София и да пропусна Асеновград, защото не знаех дали ще ми стигне ограниченото време, което имах. Обиколих 5 магазина за 1 ден: Сватбен Център, Mille Bridal, Carrie Wedding, Areti и Atelier Ivoire.

Най-евтини (около 800-1000 лв.) бяха в Сватбен Център, но на мен лично не ми хареса нито един модел и само там не бях запазила час, а чаках да се освободи консултант. В другите магазини цените на роклите, които пробвах бяха между 1400 и 2400 лв. Навсякъде изработката трае 3 месеца, така че трябва да прецените добре времето, което имате. Корекциите стават сравнително бързо. На някои места са безплатни, на други се заплащат. Ако не се лъжа в Mille Bridal ако корекцията е до 100 лева си я поемаш ти, а ако е над 100 лева магазина доплаща разликата (бях доста развълнувана, затова ако не съм права, моля поправете ме 😉).

Моделите навсякъде бяха прекрасни. Пробвах около 40 рокли и моята беше последната в последния магазин (Atelier Ivoire). При всички други все нещо куцаше, все питах за промени, за допълнителни неща и исках да видя и следващата рокля и следващия магазин. Като облякох моята рокля (KAYRA) направо онемях. Веднага разбрах, че е тя и още на следващата сутрин я поръчах.

Дано да съм била полезна!

# 185
Скрит текст:
Момичета, кажете какви размери покани се правят?

Здравей Simple Smile Според мен можеш да направиш поканите в какъвто размер ти си пожелаеш. Нашите са 14х14. Отначало ми се сториха доста големи, но впоследствие свикнах с тях и сега мисля, че са перфектни Simple Smile хаха

За много години и благодаря!

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 00:37 от AnMary

# 186
Рапунцел чакаме снимки на халките, честито Wink и аз нашите си ги отварям от времв на време да им се порадвам и даже мислим да ги носим от подписа натам, нищо че може да се понадраскат до сватбата.

Габсито, честито за роклята и поканите са много хубави! И аз живея в чужбина и взех последната мерена рокля, вече се бях притеснила, че ще трябва да търся тук (в Германия), където цените на същите рокли са двойни. На улицата, на която живея има малък френски бутик с много оригинални рокли, но цените почваха от 2000 евро без корекции. За един ден си е направо кощунство... А между другото по магазините масово обикаляха булки от чужбина, то кой луд иначе ще тръгне точно по празниците Grinning

# 187
Честита нова година,момичета!Пожелавам ви най-прекрасните неща да ви се случат,всички красиви емоции да бъдат споделени с любимия човек!
    Аз имам задача да се заема с видеото за сватбата на дъщеря ми.Нещо специално трябва ли да имам предвид?Със сигурност ще бъде човек от нашия град,за да спестим разходи,защото като им гледам цените в нета......

# 188
Момичета, честита Нова Година. Simple Smile Нека бъдем най-хубавите и слънчеви булки.
Може ли да ми споделите откъде ще поръчвате бутилките за ракия и вино?

# 189
  • Sofia
Честита Нова Година, момичета. Здрави щастливи!!! Днес ходихме до Джъмбо и си купихме малки шишета за ракия  и бурканчета за мед (това ще са подаръците за гостите). Цените са доста поносими- бурканчета- около 60ст/бр и шишета- зависи от мл (50-200мл ) цена от 50ст/бр до 99ст/бр. 

# 190
  • Варна
Честита Нова Година и от мен! Да ви попитам според вас много късно ли е края на май месец да започна да търся рокля при условие, че сватбата е началото на септември?

# 191
  • Пловдив
Ами моята е април и не съм започнала още... Grinning

# 192
Ами моята е април и не съм започнала още... Grinning

Отвреме навреме се притеснявам и аз по темата. Grin Сватбата е юни, а аз не съм пробвала нищо, все си викам "Ееее да дойде март, април". Да, обаче харесах рокля, която ако не е налична ще чакам между 3 и 4 месеца, дефакто скоро трябва да пробвам нещо подобно, ако искам да я поръчвам...

Иначе да споделя - чакам си офертата от Валерия Рекалова за украсата, имах много ясна идея, видяхме се с нея последните дни на миналата година, ще стане супер! Свещници за масите, панделки за столове, кърпички, бутониери и гривни, украса за колата, букет, мисля че това чакам. Цветовете са прасковено и бяло със златни елементи. С най-голямо нетърпение очаквам да видя за гърба на младоженската маса какво предложение има, искам да е с лампички и тюл.
За фотограф харесах Николай Митев, ще се видим в петък, смятам направо да му дадем капарото, офертата му е повече от изчерпателна, не остава почти нищо за питане.
С DJ-я още сме доникъде, имам оферта само от Найден Найденов, устройва ни, но там е по-особено. На фотографа, флориста им виждаш работата, докато за DJ като не си присъствал, само от добри отзиви можеш да съдиш... Там съм по-затруднена, защото нямам впечатления.
Поканите ще поръчам към края на месеца от Love Blanket, Пловдив, много нежни и в съответните цветове.

Малко дълго, но дотук съм стигнала аз, сватбата е в София.

# 193
ХристинаП ще се радвам да споделиш после, какви цени ти предлага Валерия Рекалова (може и на лично), понеже и на мен много ми допада работата й. На масите без цветя ли сте? Аз още не съм стигнала до украсата, но и аз имам ясна престава.

Иначе мисля, че сте се спрели на много добри професионалисти.

Иначе да споделя - чакам си офертата от Валерия Рекалова за украсата, имах много ясна идея, видяхме се с нея последните дни на миналата година, ще стане супер! Свещници за масите, панделки за столове, кърпички, бутониери и гривни, украса за колата, букет, мисля че това чакам. Цветовете са прасковено и бяло със златни елементи. С най-голямо нетърпение очаквам да видя за гърба на младоженската маса какво предложение има, искам да е с лампички и тюл.

За роклите според мен могат да ги доставят и по-бързо, ако се налага. Но и не пречи да се търси от по-рано, докато дойдат има време за отслабване/напълняване и каквото там още забавя работата. Освен това така няма да ви претупат при корекциите. Не бих препоръчала да се купуват мостри, които са пробвани, често леко раздърпани, липсват мъниста и т.н. А повечето магазини в София имат само мостри, а не толкова налични модели за дирекна покупка. Но ако лесно купувате дрехи и сте по-решителни или пък сте стандартен размер, може и по-късно.

За шишетата за ракия и за видеото за съжаление не мога да помогна, понеже няма да имаме.

# 194
ХристинаП ще се радвам да споделиш после, какви цени ти предлага Валерия Рекалова (може и на лично), понеже и на мен много ми допада работата й. На масите без цветя ли сте? Аз още не съм стигнала до украсата, но и аз имам ясна престава.

Иначе мисля, че сте се спрели на много добри професионалисти.

За роклите според мен могат да ги доставят и по-бързо, ако се налага. Но и не пречи да се търси от по-рано, докато дойдат има време за отслабване/напълняване и каквото там още забавя работата. Освен това така няма да ви претупат при корекциите. Не бих препоръчала да се купуват мостри, които са пробвани, често леко раздърпани, липсват мъниста и т.н. А повечето магазини в София имат само мостри, а не толкова налични модели за дирекна покупка. Но ако лесно купувате дрехи и сте по-решителни или пък сте стандартен размер, може и по-късно.

За шишетата за ракия и за видеото за съжаление не мога да помогна, понеже няма да имаме.

Аз имам представа как вървят цените на избраните от мен неща, моя близка колежка се омъжи през септември  и ползва нейните услуги за декорацията. Ще пиша като получа и своята оферта, то за всеки е индивидуално, в зависимост от избраните цветя, например за да не ме товари, Валерия ми предложи орхидеите в свещниците /те ще са от кръглите топки с цветя, високите, не ми е добра описанието Smiley / да са изкуствени, имала много красиви, досущ като естествени, което ми прави страхотно впечатление. Предложи ми да видя и всичко на живо, да отида в ателието, та като избера по оферта ще ходя и до там.

А рокля искам да взема възможно най-скоро преди сватбата, защото варирам в килограмите, но за такова нещо не се чака последният момент.

Общи условия

Активация на акаунт