Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 091
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
От изследване на урина дали може да се засече хламидийна инфекция

# 106
Тук в темата някой беше дал линк към чужд форум. Там пишат, че уреаплазмата я лекуват по шест месеца с антибиотици по схема, за са не рецивидира

# 107
Bibina78, благодаря Ви за отговора. Микробиология на урина също правих, както и посявка - 2 пъти- нищо не изолират, нищо не откриват 🤔 А бихте ли споделили как се справихте с отшумяващите симптоми? Честно казано аз си ги имах и по време на последното даване на цервикален секрет, така че се чудя кое му е спящото...просто един негативен резултат 2 пъти подред, супер, да, но дискомфорта си го имам.

2 седмици след 15 дневен прием на Доксициклин и Азитрокс в комбинация, симптомите поотшумяха. Но аз знаех, че има вероятност пак да се повтори , че антибиотиците не може да утрепят всички гадини, че може би трябва наистина да пия с месеци, а това означава да си прецакам тотално организма с антибиотици и после да се лекувам от гъбички и други неща. Направих 40 дневен курс с хомеопатични капки , предписани ми специално от класически хомеопат. Отделно един билкар ми даде билкова смес за цистит, причинен от разни плазми и вагинални промивки, които правя в момента. Може да прочетеш и за звуково лечение – има цяла група във фейсбук, там хора са споделили как са се излекували от цистит, както и биорезонансна диагностика. Има клипове на руски език, където посочват алтернативни варианти за лечение, което продължава около 2-3 месеца. Успех!

# 108
Благодаря, Bibina!

Микробиологиите всичките ми бяха чисти, откри се само на ДНК в Геника и сега пак е негативно на ДНК в Геника. Убедена съм че от имунна гледна точка съм в топ форма и не ми е ниска имунната система, дори напротив - ако видите другия ми пост в бг мама ще разберете - ударих 3 високорискови hpv типа в земята само и единствено с неконвенционална медицина, веганство и хранителни добавки. И само да кажа че уреаплазмата се откри преди това ( за коментарите, които биха дошли, че съм била веган). Не съм се разболяла от нищо откакто минах на тази система, а хората изкараха по 2-3 грипа. Само глупавият цистит не ми се дава ехх..наистина почвам да мисля, че може да е нещо друго ( интерстициален цистит, синдром на чувствителния пикочен мехур и т.нр)) и просто лошо съвпадение с миналата вече уреаплазма...ще ровя още! Успехи на всички!

# 109

Здравейте момичета бях писала преди няколко дни че след прием на антибиотик Авелокс имам закаснение на мц бях на преглед и ми казаха че ми няма нищо най вероятно се дължи на антибиотика или на стрес онзи ден изпих последното хапче и днес ми дойде с 11 дни закъснение

# 110
Момичета, можете ли да ми препоръчате хубави женски пробиотици? Моите 12 милиарда, които ползвам сега са на свършване, пила съм досега тях и биокулт кандеа, благодаря ви:))

# 111
Здрасти, препоръчвам следните 3:

1. Фемфлора на Swanson's - пробиотика, който пия в момента и мисля, че имам подобрение от отшумяващите уреаплазмишки проблеми
2. KyoDophilus - пробиотик с боровинка
3. На Garden of life - Once Daily Women's (50 billion )

От трите последният е ферарито на пробиотиците Simple Smile

И трите могат да бъдат закупени онлайн от iherb.com. В България, разбира се, са на двойна цена, че и отгоре по магазините за хранителни добавки.

# 112
Здрасти, препоръчвам следните 3:

1. Фемфлора на Swanson's - пробиотика, който пия в момента и мисля, че имам подобрение от отшумяващите уреаплазмишки проблеми
2. KyoDophilus - пробиотик с боровинка
3. На Garden of life - Once Daily Women's (50 billion )

От трите последният е ферарито на пробиотиците Simple Smile

И трите могат да бъдат закупени онлайн от iherb.com. В България, разбира се, са на двойна цена, че и отгоре по магазините за хранителни добавки.

Здравей, много ти благодаря, ще опитам последните, намерих ги в iherb на достъпна за пробиотици цена:)) успех Simple Smile)

# 113
ПРОБИЕН ФЕМИФЛОРА капсули * 20

# 114
Момичета, аз вече се виждам в чудо. След 2 успешни лекувания на уреаплазма през година и половина (да, беше се завърнала и уж пак я изтрепах тази есен), аз продължавам да съм с ужасно течение. На микробиология и микроскопско изследване я излезе нещо, я не. Преди няколко месеца трихомони, сега гъби. Обаче каквото и да ми изпишат за долу, аз си получавам адски обилна реакция - толкова воднисто течение, че все едно съм се напишкала, реакцията отшумява като спра свещичките. Лекуващият ме гинеколог, при който съм последната година, ме е преглеждал много пъти и на ехограф, изключва всякакви други проблеми, а и всички днк тестове са ми отрицателни - микоплазми, уреаплазми, хламидии, гонорея. Сега съм на противогъбично лечение и според доктора имам алергична реакция към свещичките долу, та май затова ми изписа само орално микомакс и да се мажа с канестен. Обаче, моя отвратителен воднист проблем не намалява кой знае колко. Даже бих казала, че се влошава, защото съм си с воднисто течение дори без да използвам свещи.

Сменила съм няколко доктора преди и специално ме пратиха при сегашния, но имам чувството, че нещо липсва.
Търся съвет накъде да се насоча, какво трябва да направя още?
Да добавя, че съм изпила една камара пробиотици и имуностимуланти също, и редица лекарства за бактериални и гъбични инфекции.

# 115
Лили, какви пробиотици и какви имуностимуланти си пила? Прекалявала ли си някога с антибиотиците ( в случай че си пила повече време, по-високи потенции за ударно лечение)?

Ако уреаплазмата се завръща сама то без да съм лекар, мога да заключа само, че имунитетът ти не е добре или имаш някакъв генерален дисбаланс на вагиналната ти среда, анаеробна инфекция, която ти отслабва имунитета и гадинките тръгват.

Как определяш начина си на хранене? Това също има голямо значение, за общия имунитет и справянето на организма.

Чисто от моя си опит са ми преценките, но храненето е супер важно ( да е основно алкално), с минимално количество захар, тежки меса или никакви ако е възможно, алкохол, 0 тютюнопушене, и т.н...опитвала ли си някакъв режим и виждаш ли зависимост, когато промениш храненето с честотата на течението?

# 116
Днк за уреаплазма, микоплазма на урина правили ли сте?
Кръвен тест за хламидия?
И аз бях с воднисто течение, че дори мислех, че се напикавам, пуснах днк на урина и там излезе уреаплазмата.

А да попитам някой да е имал болка само от едната страна/нещо като болезнена рана/, която започва от влагалището и стига до яйчника?

# 117
Лили, какви пробиотици и какви имуностимуланти си пила? Прекалявала ли си някога с антибиотиците ( в случай че си пила повече време, по-високи потенции за ударно лечение)?

Ако уреаплазмата се завръща сама то без да съм лекар, мога да заключа само, че имунитетът ти не е добре или имаш някакъв генерален дисбаланс на вагиналната ти среда, анаеробна инфекция, която ти отслабва имунитета и гадинките тръгват.

Как определяш начина си на хранене? Това също има голямо значение, за общия имунитет и справянето на организма.

Чисто от моя си опит са ми преценките, но храненето е супер важно ( да е основно алкално), с минимално количество захар, тежки меса или никакви ако е възможно, алкохол, 0 тютюнопушене, и т.н...опитвала ли си някакъв режим и виждаш ли зависимост, когато промениш храненето с честотата на течението?

Благодаря за бързия отговор!
Изпила съм толкова антибиотици покрай тая уреаплазма и вечни бактериални инфекции, че не мога да ги преброя. Последно преди месец бях на Арилин, заради тази неизяснена хиперсекреция.

Относно храненето, от около 6 месеца спрях месото. Не пия алкохол почти, не пуша.
Пих 2-3 месеца коластра и зелени водорасли за имунитета (да, от пирамидката на Аквасорс взех, ама пусто отчаяние). Последно пих пробиотик синкванон, а сега съм си поръчала Фемифлор на Swanson. Преди да се отърва от уреаплазмата пиех и тройчатка 2 месеца. А сега всеки ден пия и кефир...
Също спирам захарта в момента, постепенно. Макар че май трябва рязко да се заема с това.
С тестото действам по-същия начин.
Напоследък четох доста точно за високо алкалното хранене и се насочвам към него като решение. Ще мога да кажа дали има резултат след известно време.

Иначе хормонално също съм ок, кръвни перфектни, щитовидната жлеза е супер, според гастроентеролога не съм за него, а уролога преди година направо си ме изгони от кабинета и ме прати обратно на гинеколог....
Скоро ще си имам тригодишнина откакто започна тая сага, 3 годинки съм все на някакво лечение независимо дали са антибиотици или пробиотици.

# 118
Lilyto
 Двете май ще си страдаме. Няма такова чудо необяснимо. Но пусни днк урина наистина.
А правила ли си всеки път антибиограма при положителна уреаплазма? Едни и същи ли ти излизаха резистентни и чувствителни антибиотици? Дали се развива резистентност се чудя?

# 119
ПРОБИЕН ФЕМИФЛОРА капсули * 20

Благодаря ти и тях ще пробвам като свърша сегашните:)

Общи условия

Активация на акаунт