Голямата тема за малките масла - 21

• 80 438
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, мисля да си правя почистващ балсам за грим с масла, ето ги съотношенията, които планирм:
2 с.л. Шеа , 2 с.л. кокосово, 1ч.л. жожоба и 1 ч.л. бадем . Мнения? Simple Smile

# 226
blondyberry, кожата ти суха ли е? Имаш ли разширени пори? Съставките са подходящи за суха кожа без разширени пори.

# 227
blondyberry, кожата ти суха ли е? Имаш ли разширени пори? Съставките са подходящи за суха кожа без разширени пори.
Комбинирана е, имам леко-разширени пори, почти невидими.

# 228
Аз бих махнала кокосовото. Водят го комедоногенно.
Общо взето няма кой знае какво значение какво масло ще ползваш, след като ще го отмиеш кажи-речи веднага.

# 229
И аз се замислих на кокосово. Преди година много го използвах, но откакто разбрах, че е склонно да образува комедони го спрях. Мисля да го компенсирам с шеа-та или да го изключа.

# 230
  • софия
Джаста праста кафееното ти масло как е като аромат?

# 231
Направо го изключи кокосовото. На мен и маслото от шеа ми запушва порите, иначе.

# 232
Шеа+кайсиево+бадемово... Крайния резултат от почистването ми харесва, но самия процес-не. Влиза ми спирала в очите и чувството е ужасно... Може би трябва да свикна как се прави.

# 233
Джаста праста кафееното ти масло как е като аромат?
Aми мирише достa осезaемо и нaситено нa прясно изпечени и смлени кaфеени зърнa. Много хубaв aромaт зa моя вкус, силен, превземaщ, дори леко нaтрaпчив, но не се зaдържa дълго. Действa ми кaто aромaтерaпия.

# 234
  • София
Най- често ползвам кокосово- за тялото и от карите- за лакти, колена, ако ми се бели някъде кожата (много е суха).
Харесвам шипковото, но не това на Зоя, и аз съм разочарована.
Досега съм ползвала розмариново на Алтея (за маски), но се чудя дали да не пробвам друго. На Ривана гледам, че е по- изгодно, но не знам дали е истинско. Как мислите? Някой ползвал ли е и двете, та да направи сравнение?

# 235
Най- често ползвам кокосово- за тялото и от карите- за лакти, колена, ако ми се бели някъде кожата (много е суха).
Харесвам шипковото, но не това на Зоя, и аз съм разочарована.
Досега съм ползвала розмариново на Алтея (за маски), но се чудя дали да не пробвам друго. На Ривана гледам, че е по- изгодно, но не знам дали е истинско. Как мислите? Някой ползвал ли е и двете, та да направи сравнение?

Между Ривана и Алтея
Алтея!

# 236
  • Sofia, Bulgaria
Невен!
Скрит текст:
Момичета, с какво масло да мажа много сухи и напукани до кръв ръце? Пробвах с карите и с кокосово, но няма ефект. С готови кремове много ми щипе и боли Sad

Имаш алергия(аз също).Мий съдовете задължително с ръкавици.Възможно най-натурални сапуни използвай.Вечер преди лягане мажа обилно с арганово масло и слагам памучни ръкавици.На сутринта махам.Само това ме спасява напоследък.

Възможно е. Ще опитам и с арганово масло. За това писах тук с надеждата някой да препоръча подходящо масло, защото от кремовете прявя някаква реакция и ми се зачервяват ръцете и ми щипе. Вчера взех едно био кремче и с него съм ок. Благодаря!

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 08:48 от bubanka

# 237
Аз май ще свикна с масленото почистване на грим, след 4-5 ти път става по-лесно.

# 238
Здравейте! Нахлувам в темата с въпрос относно маслото от розмарин. Интересува ме как е най-добре да се използва за косата (най-вече за стимулиране на растеж). Колко често, дали самостоятелно, или смесено с друг продукт под формата на маска, колко дълго е добре да стои преди измиване? Благодаря предварително!

# 239
  • София
Маслото от розмарин е етерично масло, при това силно. Разрежда се в базово масло. Мажеш скапла с двете масла, стоиш няколко часа и после отмиваш.

Общи условия

Активация на акаунт