Голямата тема за малките масла - 21

• 80 382
  • 737
  •   2
Отговори
# 255
....
боята върху маслото ли я слагаш /т.е без да отмиваш намазаната с масло коса ?/
Да. Не се учудвай, мит е, че маслата пречат на боята при боядисване.
Маслата свалят боята, но след като вече си боядисала косата и започнеш да си правиш маслени маски. В процеса на боядисване на перчат, а спомагат за предпазване на косъма и за по лесно нанасяне.
Откакто ползвам масла без отмиване преди боядисване се родих. Няма дърпане, няма скубане, няма изсушаване на косъма, косата става лъскава и изглежда здрава(разбира се боята сама по себе си спомага за този вид на косата, особено при тъмните бои, но и маслото има своята роля), а и отива по малко боя.

# 256
Аз смесих маслото от розмарин с жожоба. Ползвам го вече два пъти преди миене на косата. И за двете масла четох, че регулират омазняването и стимулират растежа, затова избрах точно тях (с ваша помощ, разбира се). За тези ефекти още е рано, предполагам, но пък усещам косата си някак по-плътна. Доволна съм.

# 257

Маслата свалят боята, но след като вече си боядисала косата и започнеш да си правиш маслени маски. В процеса на боядисване на перчат, а спомагат за предпазване на косъма и за по лесно нанасяне.
Откакто ползвам масла без отмиване преди боядисване се родих. Няма дърпане, няма скубане, няма изсушаване на косъма, косата става лъскава и изглежда здрава(разбира се боята сама по себе си спомага за този вид на косата, особено при тъмните бои, но и маслото има своята роля), а и отива по малко боя.
Може ли да кажеш кои масла без отмиване ползваш и си доволна от тях?

# 258
Aми aз мaлко по нaгоре нaписaх, че последно ползвaх орехово мaсло. Преди товa ползвaх и ще продължa дa ползвaм бaдемово мaсло. Също тaкa съчетaвaм със стимулaнтa нa Икaров. Искaм дa пробвaм и кaфееното, но ми е жaл дa го мaцaм нa косaтa, aз си го взех зa лице все пaк, пък и не ми е много рентaбилно, че е скъпичко погледнaто кaто съотношение ценa-количество. Инaче според мен почти всяко бaзово мaсло стaвa зa целтa.

# 259
Благодаря!

# 260
  • София
добре де, но то като си отмие боята отмива и маслото. т.е. не ги ползва за основна грижа за косата, вместо кристали/ олио за коса.

# 261
Не, не, не е основна грижа за косата. Това е грижа при боядисването. Не замества маслените маски, които аз вече не правя, че не мога да се боядисвам след всяка маска, която ми сваля боята. Обикновено правя такива когато наближи време да подновявам боята, но косата ми няма нужда от тях и засега съм спряла с маслените маски.

Иначе си имам такива готови масла за коса - едно на Гарние и едно на Балея. Тях си ги ползвам когато усетя нужда за краищата на косата, за заглаждане при фриз или по мъничко за даване на блясък и съживяване.

# 262
Здравейте, момичета, поръчах си шипково масло, което козметичката ми препоръча като най-добрата анти ейдж грижа за лицето. Кожата ми е много суха и склонна към възпаления, досега съм ползвала само чисти бадемово и арганово масло, като аргановото не ежедневно. Бихте ли споделили впечатления и с каква интензивност използвате шипковото? Да редувам ли с бадемово, не проверих комедогенния индекс, ще го видя после Blush, че с кокосовото не се спогодихме за лицето, само с косата се сприятелиха Grinning

# 263
Шипковото мaсло е особено добро зa околоочния контур, но със зaтопляне нa времето е добре дa се ползвa вечер т.к. мaслото съдържa ретинол във високa концентрaция, който не се спогaждa със слънчевите лъчи и през деня не е препоръчително използвaнето му. Може дa редувaш с бaдемовото, дa. Сутрин бaдемово, вечер шипково. Зa дa видиш някaкъв ефект трябвa дa си постояннa. И зaбрaви кокосовото зa лице, то е тежко мaсло което може дa зaпуши порите.

# 264
  • Варна
Шипковото ползвам вечер,а сутрин мажа с арганово.Много тежка миризма има първото обаче и нямам търпение да свърши.

# 265
Тъкмо днес си взех шипково масло. Не усещам някакъв силен аромат, още не съм го пробвала, но май миризмата няма да е кой знае колко хубава.

# 266
На коя фирма си взела шипково масло?

# 267

В нашия ДМ от малките разфасовки има само на Ривана. Имам 3 други техни масла и засега съм доволна.

# 268
Благодаря ти.

А някой да е ползвал това масло?
https://shop.zdravnitza.com/bg/grizha-za-liceto/1857-maslo-za-li … bynata-10-ml.html

# 269
  • Варна

На Алтея.

Общи условия

Активация на акаунт