Голямата тема за малките масла - 21

• 78 106
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Попитах в друга тема, но да попитам и тук. Прочетох из нета за поддържане на венците, спадане на джобове се препоръчва върху пастата за зъби (когато се нанесе на четката), да се капва една капка чаено дърво и така да се мият зъбите. Имам такова в нас, но все пак да се допитам и до вас. Разбира се ако не се поглъща, възможно ли е да навреди, да се натрови човек? Възможна ли е някаква друга вреда да нанесе?

# 331
Попитах в друга тема, но да попитам и тук. Прочетох из нета за поддържане на венците, спадане на джобове се препоръчва върху пастата за зъби (когато се нанесе на четката), да се капва една капка чаено дърво и така да се мият зъбите. Имам такова в нас, но все пак да се допитам и до вас. Разбира се ако не се поглъща, възможно ли е да навреди, да се натрови човек? Възможна ли е някаква друга вреда да нанесе?
Аз знам, че има антибактериално действие и може да се ползва за жабурене. Не мисля, че би навредило по този си начин, но нека се изкаже и някой друг.

# 332
Използвам масло от чаено дърво директно върху пъпките, разбира се мажа съвсем малко и гледам да не засягам кожата наоколо. Изгаря пъпчици тип акне много бързо. Относно венците, може да изплаквате, с няколко капки, разредени във вода.

# 333
Здравейте, ....

Друго да попитам, кое масло използвате като слънцезащита, изпробвано и ефикасно? Кожата ми е бяла и чувствителна, напоследък още повече, вероятно хормонални проблеми, та спряла съм тотално химията и търся подходяща натурална защита.

Преди време рискувах. Излязох на басейн с децата намазани с дом крем. На водна баня или много слаб огън зехтин и прополис и накрая малко восък. Прополиса не може напълно да се стопи, но си стои на дъното. Даже не го превеждам. Може да се потрудите повече и да си го прецедите.Слагам в удобно бурканче и на плаж.
Аз знам, че има антибактериално действие и може да се ползва за жабурене. Не мисля, че би навредило по този си начин, но нека се изкаже и някой друг.
[/b]
Има един комплексен продукт за чистене на кандида / гъбична инфекция Yeast clease. Има мъничко чаено дърво вътре заедно с други съставки. И аз имах притеснение, но ползвам само по 1 капсула вътрешно. Много силен ефект изчистващ ефект, но няма странично действие, ако е малко.

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 21:15 от Mima-Rafa

# 334
  • Lost in a fairytale ...
Момичета, чаеното дърво дали е подходящо за начален стадий на гъбички по ноктите? Ако се капва по капка, примерно? Чувала съм за йод, но оцветява, а ноктите са на господин и дума не може да става за жълти нокти Simple Smile

# 335
Момичета, чаеното дърво дали е подходящо за начален стадий на гъбички по ноктите? Ако се капва по капка, примерно? Чувала съм за йод, но оцветява, а ноктите са на господин и дума не може да става за жълти нокти Simple Smile
Да, аз ползвах поне месец и нещо и нокътят ми се излекува, но трябва постоянство. Също смяна на нокторезачката - една за здравите нокти и друга за заразените.

# 336
Похвалвам лавандуловото масло, страшно помага при настинки и грип. Направо те вдига на крака.
Слага се по капка зад ушите и се разнася към шията. Може да сложите по капка на слепоочията и в средата на челото. За една нощ тушира напиращите симптоми на настинка при мен. Просто трябва да действате още докато усетите, че се разболявате. Успешно успокоява лек главобол също така, както и допринася за спокоен сън.

# 337
  • Lost in a fairytale ...
Благодаря 🤗 Освен нокторезачката и маслото, има ли някоя тънкост? Мисля да поизпиля малко отгоре самия нокът, хем да се почисти, хем си мисля, че по-добре ще проникне маслото. Не си представяйте "дървен" нокът, засега е удебелен и нацепен и е започнал да потъмнява леко.

# 338
Ами и аз си мисля, че е най-добре на прясно изрязани нокти, за да проникне в дълбочина. Иначе съм чела и за оцет, но не съм пробвала. При докосване до този нокът е добре да се спазва супер хигиена, пилене с пила, с която няма да си пилиш другите нокти, миене на ръцете, аз задължително си знаех кой ми е ляв чорап и кой десен да не ги объркам.

# 339
Маслото от чаено дърво е много добро  за акне (локално нанасяне или смесване с розова вода), кандида албиканс (подмивате се с 2-3 капки, разредени във вода и сърбежът се облекчава веднага), както и всякакъв вид гъбички. Даже мисля, че и за скалпа не е лош, само трябва пак да е разреден в нещо - дали вода, авокадо, кисело мляко, няма значение. Доста е силно и трябва да се внимава, но за много неща ми е помагало лично на мен.

# 340
Момичета, как се разбира, че кокосово масло или масло от манго се е развалило? Имам по едно бурканче от двете и стоят леко на зърна вместо да са гладки, но според мен не миришат различно и се чудя дали мога да си ги ползвам.

# 341

Благодаря 🤗 Освен нокторезачката и маслото, има ли някоя тънкост? Мисля да поизпиля малко отгоре самия нокът, хем да се почисти, хем си мисля, че по-добре ще проникне маслото. Не си представяйте "дървен" нокът, засега е удебелен и нацепен и е започнал да потъмнява леко.
Може да използва цинкова паста .много помага !(личен опит)
И си вземете дезинфекциращ спрей ,след употреба на нокторизачки и пили ,ги пръскайте.

# 342
  • София
За мазане може и да може, за ядене- не.
Консистенцията на кокосовото масло трябва да е гладка, не грудкава, трябва да е беличко и да няма сиви оттенъци, както и да мирише съвсем леко и фино на кокос.

# 343
Здравейте, искам да попитам запознатите как да се справя с косопад? Кой масла и как трябва да се ползват? От няколко месеца ми пада много косата направо на кичури и почвам много да св притеснявам. Благодаря на отзовалите се

# 344
Здравейте, искам да попитам запознатите как да се справя с косопад? Кой масла и как трябва да се ползват? От няколко месеца ми пада много косата направо на кичури и почвам много да св притеснявам. Благодаря на отзовалите се

С люта чушка. Втрива се след баня на влажна кожа.

Общи условия

Активация на акаунт