Заразявате ли се от децата си?

• 6 337
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Първата година в Дг беше кошмарна. Всички вкъщи боледувахме - заразявахме се от детето. Във втора група детето продължи да боледува,но големите вкъщи пихме респивакс и той ни предпази. За детето бях накупила разни витамини, прополис , бъзов сироп и т.н., защото не ми се искаше да я тъпча с респивакс и нея Не помогнаха. Скапа се да боледува още от септември. Тази година купих респивакс + противогрипна ваксина и за нея, а не само за възрастните Засега само веднвъж е боледувала. Вярно, че прерасна в бронхит, но чукам на дърво, отмина. А друг път е болна всеки месец поне по веднъж. Аз изкарах също някакъв вирус, но леко и мина за един ден.

# 16
  • Варна
Първата година задължително се разболявах и карах по-тежко. Откак се е родил синът ми съм изпила 6-7 антибиотика, при положение че преди това не бях пила от 15+ години, не помня точно кога съм пила АБ. Направих синузит в два поредни месеца, кашлици по месец и кусур, температури... Ужас. Мъжът ми обаче не се разболя нито веднъж Mr. Green Сега вече сме 50:50, не винаги се заразявам от дребния, той от мен също.

# 17
Ние в момента сме болни цялата рода, буквално. Малкият довлече вирус и първо зарази мен, после баща си, после баба си, която го гледа два дни. После заразихме и сестра ми и баща ми, всички с еднакви симптоми. Детето и баба му вече са на антибиотик. Другите още се борим без. Четвърта група е, не всеки вирус ни предава, но по-тежките да. Декември и януари обикновено са най-тежки.

# 18
  • Пловдив
Аз се скъсах да боледувам тази зима. Тъкмо се оправих от последиците от грипа, и пак съм болна. И май тоя път го карам по-тежко от децата.

# 19
Да, заразяваме се. Откакто децата тръгнаха на ясла започнаха да носят доста вируси оттам, мислех, че поне възрастните имаме някакъв имунитет, но и ние се разболяваме заедно с тях.

Да чукна на дърво засега минаваме сравнително леко, само един вирус успя да ни удари лошо и се наложи да капем антибиотични капки. Иначе общо взето всичко минава с малко хрема и малко температура (само синът ми вдига и то не всеки път) и почти без лекарства. Но тези ясли са си направо като лаборатории по биотероризъм, толкова много деца цял ден в затворено помещение и близък контакт... всички възможни вируси обикалят там. Много се радвам, че поне за грип успях да ги ваксинирам, че и това беше една драма.

# 20
  • shumen
Заразявам се и аз от него,и той от мен.Сега аз съм болна и се моля само да не заразя и него.

# 21
Миналата година, детето носеше вирусите от детската градина и един по един всички в къщи се разболявахме. Сега му даваме профилактично Дефендил за деца и ние също взимаме Дефендил за възрастни. И мога да се похваля, че тази година още не сме се разболяли Simple Smile

# 22
Оооо, да! Синът ми не е ходил на ясла, но на ДГ – да. Първата година той като се разболееше, аз задължително се заразявах от него, че и по-зле ги карах. После той като се стабилизира, вече и аз бях по-добре.
Покрай него ме повтори варицела. Представѝ си за какъв срив на имунитета е ставало въпрос при мен.

Варицелата не повтаря изкарали сте херпес зостер.🙂

# 23
Варицелата, макар и рядко, може да повтори.

For most people, getting chickenpox once provides immunity for life. However, for a few people, it is possible to get chickenpox more than once; although, this is not common.

https://www.cdc.gov/chickenpox/about/transmission.html

Херпес зостер се проявява по доста по-различен начин от шарката, не вярвам някой да ги обърка, въпреки че действително са предизвикани от един и същи вирус.

# 24
Варицелата, макар и рядко, може да повтори.

For most people, getting chickenpox once provides immunity for life. However, for a few people, it is possible to get chickenpox more than once; although, this is not common.

https://www.cdc.gov/chickenpox/about/transmission.html

Херпес зостер се проявява по доста по-различен начин от шарката, не вярвам някой да ги обърка, въпреки че действително са предизвикани от един и същи вирус.
[/quote

Страдам доста често от херпес зостер почети при всяко боледуване та имам доста голяма представа.Обиколила съм доста доктори дори извън БГ и ваксина си поставих преди години закупена от Италия. Но да повтаря варицелата за първи път чувам.🤔

# 25
Момичета, малко съм притеснена, днес ми излязоха резултатите за херпес симплекс и херпес зостер. На изследването пише варицела зостер и херпес симплекс.  Варицела зостер IgG и херпес симплекс тип 1 IgG са доста завишени.

# 26
По какъв повод са правени изследванията?

Не съм медицинско лице, но на първо четене в интернет излиза, че това означава наличие на прекарана инфекция в миналото и съответно имунитет. Кажи речи като повечето хора.

Все пак потърси лекар да ти ги разчете.

https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=virus:varicela

Варицелата е херпесен вирус и както всички вируси от това семейство, веднъж като се заразиш вирусът остава в теб доживот. По-късно при отслабен имунитет, най-често в старческа възраст, вирусът може да се активизира отново причинявайки доста болезнения херпес зостер. 

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 21:32 от LillyM

# 27
Благодаря на ЛилиМ за отговора. Появи ми се червено петно под едното око, кожният ме прати и на очен за всеки случай, да не би да има проблем вътре в самото око. Слава Богу, няма нищо, предписаха ми лечение, но посъветваха да пусна и това изследване. Обривът си стои, но започна да се посъбира леко, отокът спадна.
Утре ще отида на лекар пак, но исках малко да се успокоя.
Благодаря още веднъж за споделеното мнение!

# 28
Пожелавам всичко да бъде наред!

# 29
Пожелавам всичко да бъде наред!

Благодаря и лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт