Фермата 4 - Съединение - тема 14 - ФИНАЛ (10.12. - .....)

• 73 512
  • 2 239
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Калгари, Канада
Беше ми смешно как Сашка търси сметка на Роман. Но ме изкефи как се държа той, типично в негов стил, без извинения, без мрънкане, право в очите каквото си мисли. Каквато и кампания да е водил, така си е преценил, така е направил.
Той побърза да каже и на Роси, че няма на никоя от дуелистките да помага, с една дума и Нури и Ваня да не се обаждат, което също им повлия, но това си е играта на Роман, неговите му задни мисли. Има право да играе както сметне, че ще му помогне. И не се оправдава.

А определенията на Сашка за доброто и злото, демек за нея и Роси ми бяха още по-смешни. Добре, че е тя да си се определи като доброто, че иначе няма кой. Сашка е нещо средно, нито може да играе добре подмолно, нито може да е "доброто", лашка се посредата и затова си остана на никъде.

Дидо не се сдържa на дуелите, опита се да дава акъл, явно се смята за много голям разбирач вече, добил е самочувствие и сега ще довършва работата на Георги. Нямам търпение да видя игрите утре и много ми се ще да видя гърба му вече.

# 1 291
Не мога да повярвам, че през 2018 година някой бива обиждан заради религията си...

А можеш ли да повярваш, че през 2018 година, почти ежедневно, се извършват убийства заради същата тази религия? Да не говорим за изнасилванията, които в една Швеция са почти ежедневие. Включително и на малки, непълнолетни момченца, поради "културните особености" на гостите от ислямския свят. На това можеш ли да повярваш?
Самият Николай Хайтов е казал, че толерантност към нетолерантните е равнозначна на самоубийство! Ако ти си по-умна от него - добре, но едва ли.

Ами не може да сравняваме вярата на Нури с изплискалите фанатици от ИДИЛ..
Най-малкото исляма, както и християнството си има течения..да не ги наричам секти, макар че и това не е далеч от истината, които си тълкуват Корана , както им е удобно и придават значението на джихата, като на нещо което трябва да се случи на всяка цена,за да се въведат неверниците в правата вяра. Има доста християнски секти известни с масови самоубийства..и екстремизъм..
Нури, просто е един вярващ човек, това че нарича Бог Аллах, не го прави опасен. Нека не сравняваме вярващите мюсюлмани с фанатиците сеещи смърт. Не това проповядва Бог/Аллах/Буда/Кришна/Яхве.. и там както е..Бог учи на любов.

На любов учи нашият Бог. На какво учи техният, го гледаме всяка вечер по новините!
И моля, без сравнения с християнските секти, защото не си спомням кога за последно християни, пък макар и от секта, са газили мюсюлмани с камиони, взривявали са ги, рязали са им главите и са позирали гордо за снимка с тях.
А това, че не всички мюсюлмани били крайни, изглежда така единствено, когато се чувстват слаби и са малцинство някъде. Когато нарастнат като общност и се почувстват силни... Ами прочетете по-новата история на Бейрут и ще разберете.

# 1 292
  • Варна
От всички изброени,само за това ли се хвана,Еsstela?
Това,че споделяме общи каузи го прави още по-подходящ в моите очи.Не смятам,че Дидо по терлички е стигнал финал.Беше на дуели,на няколко пъти го избираха(явно е имало причина) за фермер.Също,поведението му е най-добро и човечно от на всички останали финалисти.

Да ти кажа ли защо е избиран, заради същата тъпа логика на Цецо, че е известен. С какво? Аз повече го помня от реалити предаването, преди да го изберат за фронт, от колкото с някоя песен или пък за грандиозен концерт. Гледайте очите, хора, там е истината, погледа не може да се изиграе, но езика си лъже.

И??? Какво гнило точно трябваше да видим ние "слепите" вглеждайки се в погледа, което ти виждаш ясно и кристално пък ние заблудените видиш ли не забелязваме? Аз лично И в други неща се вглеждам, не само в очите - присвиване на устнички, жестикулации, бръчкане на чело, чоплене на нокти, повдигане на веждичка, кръстосване на ръце, почесване на брадичката, потъркване на челото... Не само по поглед Wink наред с всичкото изброено и с още повече зад многоточието, което не дописах, че ме домързя, мен лично не са ме разочаровали Дидо и Симо... донякъде и Александър. Simple Smile

# 1 293
  • Стара Загора
Росица-разбирам защо не я харесват.Много точно Георги я описа като тасманийски дявол.Право в десетката !
Тя си е точно такава- недодялана,грубовата,шумна,хаотична,бърза и припряна,вършее наоколо и може да те отнесе без да се усети даже.Не са съжителства лесно със подобни хора .Но  това не я прави лош човек !Тя е точно като дяволчето Таз-доста симпатичен герой всъщност,стига да не стоиш на пътя му.Ще те отнесе.Не от злоба,а защото е Таз-той си е такъв!
Та Росица да забрави за прякора Хитлер.Хем е ужасен,хем далече от нейният образ.Виж тасманийския дявол Таз и ляга от всякъде.Това в рамките на шегата разбира се..

И вашето описание е "Право в десятката", Ето за това  чета в този форум , а не във ФБ,

# 1 294
  • Варна
wanconboy Wink Тук вече атомна централа ще строим, ония във ФБ още колелото ми изобретяват. И други сме се сещали мооооого много преди вчерашния ден на кое симпатично зверче напомня Роси.

# 1 295
Айде ако обичате без да се наслагва религиозна пропагандс.Живеем все пак в свободен свят и всеки може да изповядва каквато си искка религия.
В темата определено влизат хора само с цел да плюят и да се заяждат
Щом от фермата стигнахме ди ИДИЛ.

# 1 296
Нашият Бог е същият като този на мюсюлманите, името му е различно..
А това, че някакви подмолни хорица с нечисти интереси тълкуват една религия, както им отърва това е друг въпрос.
И е хубаво човек преди да тръгне да заклеймява нещо първо да го опознае из основи, не да се оставя да бъде манипулиран, че една религия е лоша, само защото лоши хора се възползват от нея, за да безчинстват.
Ако си направиш труда да прочетеш Корана ще видиш, че няма особени разлики между исляма и  християнството. И нашата религия си има опасно секти...
И добре, когато се говори за даден човек да не се слага под общ знаменател , още повече да се съди за него или да бъде заклеймяван каква вяра носи.
Спирам, защото няма да стигнем до консенсус...
А тези атентати в Европа и вълната от емигранти не се случват заради исляма, случват се заради интересите на едни хора с много власт и един куп стари оръжия, които имат нужда да продават на глупави и лесно манипулеруеми хора. Или ще ми кажеш , че не знаеш кой е главния снабдител на ИДИЛ..

# 1 297
Писах ти Simple Smile Да не се чудиш какво да правиш Simple Smile
Щом ти с тиганицата - и аз със статъра Wink
Аз не помня всички никове, може и да бъркам, но ти май в последните страници каза, че си писала с него.
И ми звучеше като допускаща  поне.
Освен, ако това не те обижда, струва ми се, че не си в кюпа.
Пък и аз не съдя никого.

Това е форум, хора всякакви.
 Средната възраст тук сигурно е около 30.
 На този етап на много от тях в живота НИЩО не им се е случвало...
Или пък са от късметлиите, на които в детството са им изградили защитни механизми и те ги спасяват.
Как да разберат, че е възможно нещо друго.

Не ги съдя.

Вижте, драга ми Вятър, щях да оставя мненията Ви да минат като пролетен вятър покрай очите ми, ако не беше голямото НИЩО, което казахте. Та, не знам вие на колко сте годинки, но след една определена възраст на повечето хора им се случват ДОСТА неща. Просто не всеки ги вее на мегдана за щяло и нещяло и не се опитва да печели симпатии по плоскостта: трябва да ме харесвате и да ми прощавате всички простотии, които сътворя, защото съм много препатила.
Та, с оглед на напредналата ни възраст тук и с оглед на житейския ни опит може би имаме някакво право не точно да разпваме някого, но да не одобряваме поведението му и възпитанието му.
Аз лично засега съм била пощадена от Господ откъм загуба на родители, но за сметка на това някак така се случи, че  хора от най-близкото ми обкръжение са претърпели такава загуба и то в далеч по-крехка възраст. Те си знаят какво им е коствала тази загуба през годините, когато най-много са имали нужда от майка или баща, но нито един от тези хора не съм видяла да се държи държи грубо, агресивно или невъзпитано с хората. Хем спокойно са можели доста удобно да използват извинението с това, че са полусираци и че едва ли не имат право да се държат така заради някакъв напиращ гняв и заради несправедливата съдба. Ами не - до един са мили и кротки хора. Да не говорим, че веднъж не съм чула и видяла да използват смъртта на родителите си като средство за постигане на някакви цели.

Та така...Иначе снощи ми беше все едно коя ще спечели. Толкова все едно, че направо заспах.
Все пак признавам на Алекс топките да постави на Роман ребром въпроса за това защо се опитва да я дискредитира. Той, не че разбра думата, ама карай...

# 1 298
само аз ли гледам напред. сашка точно ся ли трябваше да се дуе. не. просто си даваше един бонус ако победи че 'разобличила' роман и че 'има топки'. тя до ся 'спа' и кръщаваше мишки па накрая се сети да е големата работа.

# 1 299
Сашка, просто не можа да си влезе в кожата от яд, че избраха Роман, а нея не. Ако тя беше на мястото на Ваня , хич и нямаше да повдигне въпроса..
Страшно се срина след вота за Ваня оная вечер.. сигурно е и поплакала...И разговора с Жоро.

# 1 300
Абсолютно.
Ако Сашка беше избрана щеше да си трайка.И сега е убедена че са постъпили несправедливо с нея.
Ама как може , привилегиите са си само за нея, как някой ше я очерня и ще и проваля плановете

# 1 301
Да снеса ранна клюка от Инстаграм. Роси е пристигнала в бг. Лили е пуснала стори с нея.

# 1 302
  • тук и там
Цитат
И други сме се сещали мооооого много преди вчерашния ден на кое симпатично зверче нaпомня Роси.

От Жоро дойде това- изцяло негова е заслугата ! Спомням си как я имитираше  във фермата(или по-скоро имитираше Таз).И да-освен със поведение ,докарва на героя и със физиономии,плезенето,вътренето на езика и т.н.Снощи просто лъсна в целият си блясък -като започнеш от въртенето,и минеш през  цепенето на дърва. Направо си беше като анимационния герой..Особенно на въртенето със въжето -супер смешно ми стана..Grinning

# 1 303
Да снеса ранна клюка от Инстаграм. Роси е пристигнала в бг. Лили е пуснала стори с нея.
Ето защо не е била на срещата с фенове.Както предположих и тя и Нури са се прибрали при семействата си.

# 1 304
Момичета, никога не е казвано,че семейството на Нури е в Англия. Той работи там,семейството е тук. И в един момент той ще се прибере при тях. Но това не пречи да е бил при семейството, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт