Фермата 4 - Съединение - тема 14 - ФИНАЛ (10.12. - .....)

• 73 436
  • 2 239
  •   1
Отговори
# 1 635
Има бутон "редактирай" , последователни постове са нежелателни.
А относно това, че и ти пръст размахваш, че не сме по темата - бях длъжна да се изясня с Адоралова, с нея на лични не става, тя ще напише всичко, което ѝ кажа там - тук, изкривено - разбира се, с цел да ме дискредитира ли, няма значение. Абсолютно същата грозна помия изля върху мен още в първите теми, време беше да отговоря, и то тук. Пък ако щат да го трият.

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 09:40 от Ензим

# 1 636
  • Буркина Фасо
Докато не нарушава правилата на форума и е по темата, всеки може да пише каквото си иска.  Wink
а стига бе ...
 rotfImbo rotfImao rotfImbo

и да е по темата - Дидо не трябва да победи и съединение нЕма.

# 1 637
Аз съм фен на риалити формати и  често пиша в темите .
До какъв извод съм стигнала.
Винаги има 2-3 масови не харесвани участници, които все пак си имат своите фенове.
И когато въпреки че виждат излагациите ида речем лошото представяне на техния избранник, но искат да го защитят на всяка цена се започва едно тънко или не толкова тънко обиждане на съфорумки, сравняване с него- " в ие с какво сте по различни", размахване на пръст , птозоваване да се престане да се пише едно и същи и т. н.Според мен липсата на сериозни аргументи в защита на такъв участник води до това

# 1 638
Джоли,така е. Но не е само това. За един пост, мен ме нарекоха някак си. И когато си позволих да помоля да не се обиждат и квалифицират съфорумки, ми скочиха няколко потребителки. Всеки да си харесва когото желае, да си го защитава, в рамките на добрия тон.

# 1 639
  • Варна
Джоли,така е. Но не е само това. За един пост, мен ме нарекоха някак си. И когато си позволих да помоля да не се обиждат и квалифицират съфорумки, ми скочиха няколко потребителки. Всеки да си харесва когото желае, да си го защитава, в рамките на добрия тон.

Точно! Все пак тук сме БГ-мама, предполага се повечето да сме майки, баби, по-големи сестри, лели... какъв пример ще дадем на младото ако не държим добрия тон и не си подбираме епитетите. Много често лекичко съм се издразвала и не съм си премълчавала, когато грозни обидни думи започнат да се сипят дори по адрес на участник, който не харесвам ама грам не харесва. Отстрещната страна пък го приема или като провокация, заяждане или като обида. Не ми обръщайте много, много внимание. Аз съм си такава, романтик, наивен боец за мир, любов и красота. Grinning Забележките ми са били винаги добронамерени и в името на това  да си останем класи над пишещите във Фейсбук примерно.

Сезонът вече е към края. Участниците вече няма какво да коментирам. Винаги малко преди финала всеки започва да ми разкрива и красивото си лице. Наистина винаги, от първия до сегашния сезон, финалистите все с нещо симпатични ми стават. Не знам защо. Имам към продукцията някои забележки обаче:

- още малко за сигурността на участниците могат да помислят. Роман когато се запали Иван панически търчеше поне 3 сек. с хронометърчето в ръка и крещейки "Романе, гориш! Романе гориш!". Все си мислех със затаен дъх, че "из зад завесите" ще притърчи едно човече с пожарогасител, но не! Роман сам си се изгаси. При толкова игри с огън, запалими течности, разхвърляна слама и дървесина наоколо все си мисля, че едно от задължителните мерки за безопасност е едно пожарогасителче там да се търкаля на близичко. Силовите игри са много опасни. Подозирам, че не допускат участници с непроверено здравословно състояние, но понякога на такива нечовешки усилия ги подлагат, че като нищо някой до припадък да се докара ама и доктори нямат на мястото на арената. Всеки път като са се наранявали ми прави впечатление как ги пращат някъде си при някакъв мистериозен лекар, който даже не е на терена на фермата.
- игрите все още не са равностойни. Много от фермерите бяха ощетени, но като по-пресен спомен ми изникват последните дуели на Нури. Съндъкът със сливите, ами не беше много честно. Нито конструкцията беше съобразена с по-ниския му ръст, нито килограмите сливи, които трябваше да крепи с една ръка. Играта с лостовете срещу Дидо и там не беше особено честно, просто по-леко преглътнах загубата му заради симпатиите ми към Дидо. Бива и там да съобразят категория или поне да не слагат такива игри, когато играчите са от съвсем различна категория.

Та така... да видим сега на финала какво още ще ми скимне да отчета като пропуски от тяхна страна.

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 11:04 от Spirit Crusher

# 1 640
Аз бях една от потребителките, която беше нападната, че чак и ценностната ми система се коментираше и то защо, защото имам мнение по- различно от общото. Мои постове бяха апределени като глупави и не знам си какви. За каква толерантност си говорим, ситуацията е ако не си с нас, то тогава си против нас.

# 1 641
Феникс, Такива постове, в които някой си позволява да коментира потребителя, не мнението му, трябва да се докладват за груб език.
Без разправии, докладваш, това е.

# 1 642
Спирит аз така и не видях красивото у Роман.Все се надявах
И най вече си пролича на дуела Дидо/ Нури.Ама толкова да не можа да се прикрие че го е яд.Еми нали уж приятели.Едно сухо ръкостискане на Дидо и това я
А за безопасноста - излезе един път/ не помня на кой дуел / един пълничък лекар.Иначе  си права за безопасноста .

# 1 643
Май беше на дуела Алекс-Лили

# 1 644
  • Варна
Джоли, Роман умее да се шегува, това видях в него. Весели и себе си, и околните. Като някакъв смехуран е на моменти. Човек, който търси веселие и усмивки няма как да е само черен. От смях се превивах на коментара му, когато Цецо строейки покрива на тоалетната проповядваше Евангелието - "За пръв път виждам пастор, който от върха на един кенеф да проповядва..." Grinning В повечето случаи обаче шегите му са груби и не на място. Лили дори успя да разплаче с картината или тя самата прекалено лично го прие, но не ми остави добро впечатление. Калоян също си беше нарочил в един момент. Някаква подигравка усетих от негова страна, когато му коментираше обувките. Което също определям за доста недодялано и НЕ ОДОБРЯВАМ... не одобрявам и другите му импулсивни прояви, когато някой го изнерви. Чат пат обаче му се получават шегите и му е приемлив хумора.

# 1 645
Аз като отявлен критик на продукцията, ще кажа че след огромния фал в Къртицата с Бакалова, тия двамата "продуценчетата", кога и да ги осъди някой участник за физически щети, че и дори психически тормоз все ще е късно. Те просто не ги е грижа за безопасността на участниците, а за това колко сеир и скандал да ги има в предаването им. 
Иначе мисля, че на финала е добре първо вота на публиката да "изрита" най-малко харесвания и после с разни фермерски игри да определят най-заслужият.

# 1 646
Ензим, никога няма да тръгна да се занимавам. Пиша и чета форума, докато детето ми спи. Не за друго, ами защото спи много леко и му пазя тишина. Нито съм се обидила, нито му дреме какво е мнението на някой си за мен. Обаче е факт, че не съм влезнала в темата с бутонките напред. Подкрепила съм участник, в който съм видяла нещо, което си струва човек да го подкрепя. И какво се оказва-  ценностната ми система била сбъркана, пък мъжа ми сигурно ме псувал, пък такива като мен били потенциални жертви на домашно насилие и всякви подобни. После, ако/ като ми писне и тръгна и аз с рогата напред- била се създала лоша атмосфера в темата. Ми кой я създава? Във всяка една тема, потребителите, които пиша редовно и от самото й създаване в нея, я приемат като бащиния едва ли не и всеки новодошъл, особено ако не пее в общия хор, трябва да бъде изяден. Лошата атмосфера в темата уж я създадохме ние, които подкрепяме Роман, индиректно така излиза от някои постове, сега ние вече не пишем, не виждам темата и атмосферата в нея да са станали по- приятни.   

# 1 647
Аз казвам как се реагира в такива ситуации, всеки сам преценява как да действа.
Всичко произтича оттам, че много присърце вземат някои потребители случващото се в едно риалити. И аз, и други потребители, молим многократно темата да не се превръща в бойно поле, но не се получава, все ще се намери някой, който да размаха пръст на всички, чиито коментари му бодат очите. Нелепо е, но не е отсега, винаги е имало "войни" , особено като наближи финалът.
Най-доброто доказателство, че не се занимавам с доклади, не че съм длъжна да се оправдавам, е, че коментарите на В (като вятър) си стоят непокътнати в темата. А не е като да не са обидни.

# 1 648
Четох по-горе какво ще е иновативното на този финал - до колкото разбрах щяло да има камери, които са 360 градуса и всеки зрител може да гледа през тях какво става.

# 1 649
Четох по-горе какво ще е иновативното на този финал - до колкото разбрах щяло да има камери, които са 360 градуса и всеки зрител може да гледа през тях какво става.
За камерата разбрахме, но на нас ни е интересно какви ще са промените в правилата?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт