Откраднат живот • Тема 71

• 32 785
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Не знам защо се търси постоянно страстта, да ни изпепелят, да ни завъртят главите от секс и т.н. Историята на Виктор и Виктория примерно е за нещо съвсем различно, не е за страстното привличане помежду им, а за начина, по който се намериха, по който душите им се утешиха, по който си дадоха подкрепа и грижи.
Христо и Кая и мен не ми отвяха главата, обаче и при тях - девствено момиче, объркано до мозъка на костите си, с изключително труден живот, без баща до себе си, с болна майка, имаща някакви мечти, които не може да осъществи, пълна с недоверие към хората и особено към мъжете, и ние очакваме да ни отнесат с огън и жупел. Е как? И въпреки това, чрез тях ни показаха отново едни дълбоки емоции - на грижи, на уважение, на подкрепа, на това как Христо въпреки, че Кая хапеше като зверче, не се отказа от нея и я подкрепяше и помагаше и буквално я опитоми.
И накрая имаме една връзка Банков-Огнянова, която да, отвя ни главите със страст и химия и целувки и не знам си какво още и...нямаше нищо отвъд това. Нямаше подкрепа, уважение, доверие, разбиране, търпение, нищо. Едната гола страст. Аз лично предпочитам горните две да гледам.

# 211
. Според мен, ако са твърде близки актьорите и са като братче и сестриче като Духовникова и Вергов го пренасят неусетно и на екран и не им се получава на  любов като мъж и жена. Те по-скоро са като приятелчета от детските си години.

Не мога да се съглася,защото Карамазов и Духовникова са също много близки,но като Панто и Божура сцените бяха повече от прекрасни и страстни. Simple SmileНякаква друга е причината при Вергов и Духовникова за липсата на химия Simple Smile

Също не съм съгласна ,че страстта може да се нарече "гола", т.е. може и без нея.Само,че страстта  е не случайно наречена "солта на живота",без сол почти всяко ястие е безвкусно Simple Smile

# 212
За мен не е толкова до страстните сцени, колкото да привличането и въобще емоцията, която лъха от тях.
Нито при Кая, нито при Христо видях да се искат с цялата си същност, както бе при Банков и Огнянова.
Дори и не само при секс сцените, и в самите им разговори прехвърчаха искри.
Разбира се, че любовта, грижата, уважението са изключително важни, но някак при тях не видях мотив за тези неща. Не видях пламъкът в очите, който да те тегли към този човек и да искаш с цялото си същество да бъдеш до него, да му помогнеш при проблем и т.н.

Теодора беше казала, че историята им е доста по-различна и няма да видим стандартните страсти и привличане при тях.
Просто сценаристкото решение е такова, сигурна съм, че ако поискат могат да ни покажат мнохо повече.

# 213
С емоциите е сложно, Ванилия, защото е въпрос на възприятие. На мен емоциите между Викитата ми навяват чувството за лекота, за ведрина. Има взаимност, има даване от страна и на двамата. Като ги гледам, ме карат да се усмихвам и затова им се радвам.
В емоциите, които ми пресъздаваха Банков и Огнянова имаше чувство за тегавина. Чувството на унижение, което се появяваше постоянно, ужасно много ме измъчваше.

Иначе според мен коя двойка каква страст ще ни пресъздаде е въпрос на сценарно решение. И пример за това са Марио и Зорница, между които в пети сезон имаше много заряд, а в шести ги укротиха и ги поставиха на съвсем друга плоскост в отношенията им. От сцените им в пети сезон ясно се вижда, че не е от актьорите.

# 214
Така е.
Аз основно Кая и Христо имах предвид... вярно, че самите им истории не бяха хич розови, но въпреки това мисля, че можеха да ни впечатлят много повече.

# 215
Амбър, аз не съм на мнение, че може без страст, а съм на мнение, че не може само със страст Simple Smile

# 216
"...А за харесването... в изкуството всичко е относително. Зависи от много неща, но най-вече кой каква душа носи..."  Peace  Владо Карамазов го беше написал неотдавна в своя публикация във ФБ по повод различното възприемане от хората на работата им. Wink
По повод ориентацията му пък,в едно интервю от 2015-2016г беше казал,че е чувал и чел какви ли не неща за себе си  Peace ,в т.ч. и че е гей.
 Sunglasses Дали е лицемерие или откровение от негова страна всеки сам си решава.
По повод на Неда и нейната неубедителност тук-там в сцените-няколко абзаца от интервюто й за Ева,които дават някакво обяснение.
Скрит текст:
... В един момент ми напомня Натали Портман, а в следващия забелязвам някаква екзотика ала Емили Райтаковски, въпреки че за разлика от нея, за Неда голите снимки и сцени са един от кошмарите й като актриса. Днес приема такива само ако имат смисъл и са оправдани от ролята. Наскоро й се обадили за подобни снимки в американската продукцията Hellboy, която снимат  у нас, и тя отказала.
-Кое ти е най-трудно в твоята професия?
-Страдам от жестока несигурност. Снимаме или репетираме, приключваме и аз започвам да се питам: сега направих ли го както трябва? И се прибирам в кофти настроение. Искам да оставям работата си пред прага на дома, а не мога. Имах един период с много интензивни снимки на сериала, по 12 часа... Непрекъснато сънувах кошмари как съм си забравила текста!

-Как се справяш с особено емоционалните сцени?
-В последните епизоди падна голям рев, много драматично беше. Виждам, че дори Владо Пенев с неговия огромен опит, преди особено емоционална сцена си се надъхва, медитира... Не е лесно изведнъж да се настроиш на определена вълна. Аз се научих да слушам музика. Класическа или филмова на Ханс Цимер, тя поражда в мен образи, истории.

-Хвърлиха те право в дълбокото, с най-големите звезди Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владо Карамазов...
-Да бе, къде ме поставиха! Много съм благодарна, че съм в този сериал и с тези актьори! От всеки си откраднах по нещо. Юлиан например си има едни огромни писания, записки, които му напомнят изградените взаимоотношения между героите в сериала, както и кой конфликт докъде е стигнал... Защото понякога една сюжетна линия замръзва и се връщаме към нея чак след десет епизода например и ти трябва да запазиш нещо в емоционалната си памет, за да можеш да продължиш. И аз започнах да си правя записки като Юлиан.

# 217
  • Разпиляна във въображението
За мен най-добре изградената любовна история в Откраднат живот е на Марио и Зорница. Тръгнаха зле, захапваха се, а после изградиха и колегиални и лични взаимоотношения, които са включваха подкрепа, утеха, изповед, борба и завършиха страхотно. За да дойде тъп шести сезон и да се о...ка пейзажа до дъно.

# 218
То при всички двойки е така. За да завършат добре или трябва да свърши сериала, или да приключат участието си 😀

# 219
Тогава дано сезон 7  да е последен !

# 220
Аз пък ще се радвам да го продължат!
Като ми писне го спирам и готово Simple Smile

# 221
  • Разпиляна във въображението
Зорница има проблем със забременяването. Ето още един наболял проблем, който можеха да представят, НО както трябва - стимулиране, инвитро оплождане, подкрепата от страна на половинката, опитите, разочарование/щастие и т.н., в крайна сметка Галя това искаше да направи в болницата. Понякога имам чувството, че само тук гледаме и помним какво е казано в този сериал, но не и сценаристите и Апостолова.

# 222
Понякога имам чувството, че само тук гледаме и помним какво е казано в този сериал, но не и сценаристите и Апостолова.
А бе помнят, ама им е изгодно да се правят, че не или пък имат драгия зрител за толкова тъп...

# 223
Много е възможно на там да тръгнат.
Аз казах, че моите предположения ако не ги разделят окончателно, са че или пак ще повторят историята с колебанията от този сезон или ще се борят с репродуктивен проблем.

# 224
Мен това, което не ми харесва, е залагането задължително на любовни драми в отношенията между двойките. Значи, Банков се върна, Марио и Зорница се разтърсиха, проблеми, зор, драми, ок. До изнасилването обаче това трябваше да е изчистено напълно, ако ще искат да ни разказват за този страшен проблем и как се справя една двойка. А те създадоха история в историята и направиха мазало. И накрая като искат драма - ми ок, нека Зорница избяга от сватбата, ама то за това може да има толкова много причини, защо трябва задължително да се набутва трети човек? Ако пък искаха да ни разказват за драматичен любовен триъгълник, да не бяха вкарвали изнасилването.

Ванилия, ама те за да стигнат до борбата с репродуктивния проблем, трябва да се съберат отново. Едва ли след несватбата са се прибрали мирно и тихо вкъщи Grinning И едва ли ще се съберат за десетина епизода време. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт