Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

  • 27 465
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 615
Рибата не е ли след 10м.? На някой места съм чела за свинското, че се дава към 1г. Уж телешкото се води по лесно усвояемо, но и тва е спорно... А млечните кога са. Аз съм давала ГХИ.

# 436
  • Варна
  • Мнения: 25 845
ами въведи заешко първо. После нещо друго, нали глутен и жълтък ще почваш. Аз казвам какъв е редът на месата според мен, не значи, че трябва да ги въведеш едно след друго. Вкарвай между тях плодове, зеленчуци, после млечни и така. Телескхото е алерген заради кравешкия протеин, затова е от последните. Свинското, ако е чисто без мазнини е ок.

# 437
  • Мнения: 4 660
Аз въведох жълтък-пилешко-агнешко-телешко-заешко-риба. От 4+ до кухнята 8 м правех пюретата с краве масло, в 6 м дадох извара в 7 м глутен.

# 438
  • Варна
  • Мнения: 25 845
ами доста наобратно си ги въвела. Агнешкото пък е много тежко и се въвежда последно, дори след телешкото, за разлика от заешкото, което е от първите меса, заедно с пуешкото.

# 439
  • Мнения: 2 541
Аз ги карах така месата(преди тях беше жълтък след него месата).
1.Пуешко
2.Заешко
3.Пилешко
4.Свинско
5.Риба
6.Телешко
7.Агнешко(въобще не се прие, нито тогава 10м,нито сега). То е тежко месо, има и специфичен аромат.

Червените меса е по-добре да са по назад, след останалите.

# 440
  • Мнения: X
Моето е като котка.Толкова обича риба, че само намира пюретата със знака на рибка.

# 441
  • Мнения: 5 478
Сега, ако кажеш, че и само си отваря бурканчетата Smile


Ако за някои хора АМ е изкуствено, не знам какво трябва да е киселото мляко от магазина... Освен, ако не си го правят у тях.

# 442
  • Мнения: 4 660
Обратно или не първо въведох което имаме, а останалите са от кухнята.

Бебка е болна отказва АМ яде всичко останало... Дали се отбива сама?

Последна редакция: нд, 13 яну 2019, 21:26 от kikair

# 443
  • Мнения: 615
Домашно пюре Спанак с пиле и картоф според вас може ли да го замразя? Променя ли се вкуса след като се размрази?

# 444
  • Варна
  • Мнения: 25 845
Обратно или не първо въведох което имаме, а останалите са от кухнята. 
ясно, но не е правилно. Пиша го за тези, които се чудят, целта е да сме максимално полезни.

# 445
  • Мнения: 1 619
Просото колко време се изкисваше преди топлинна обработка?
Няколко часа. Аз обикновено 2-3 часа го кисна и после варя.

Здравейте, купих просо. До сега никога не съм приготвяла тази зърнена култура. На опаковката пише само да се свари 1:3. Не пише да се накисва предварително. Та....да не би нещо да има различни видове.....или просто са пропуснали да напишат за накиснето?

# 446
  • Варна
  • Мнения: 1 691
На никоя опаковка няма да го откриете да го пише, ето една статия защо е хубаво да се накисват и по колко време, има доста подобни из интернет, аз го бях чувала за ядките, от книгата на Маги Пашова разбрах, че е желателно да го правя за зърнени, бобови също:
https://morkov.bg/nakisvane-na-zarneni-hrani-zashto-i-kak

# 447
  • Мнения: 4 660
Някой давал ли е от тези каши , дистрибуторът ми каза че са хубави .

# 448
  • София
  • Мнения: 2 666
Обратно или не първо въведох което имаме, а останалите са от кухнята.

Бебка е болна отказва АМ яде всичко останало... Дали се отбива сама?

Ако има хрема и/или запушено носле го дразнят секретите и трудно пие от шише. Пробвайте с лъжичка.

# 449
  • Мнения: 4 660
Не мисля че е от секретите настоятелно бута шишето и реве.

Общи условия

Активация на акаунт