С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 32 042
  • 710
  •   1
Отговори
# 360
Комуникацията е основно умение,което трябва да бъде усвоено в семейството.Опитайте да поискате помощ и от другите родители,ще видите как ще се получи.Ако мъжът Ви се притеснява ото Вашите родители,намалете малко идването им.

# 361
  • MI
Леле, наистина ли ппдгонихте Кремито що е посмяла да кани свекърва си и да гледа куче? Че и на Аз говори, не на Ние. Joy Между другото, най-мразя ксто някой започне с 'ние не обичаме боб', 'на нас ни е студено' и т.н., а хем сме от сравнително залепените един за друг двойки с мъжО.  Имат си някакъв баланс в семейството, явно си се обичат и уважават, това е важното. И защо да не кани и тя свекърва си, щом се разбират? Нали ско замо мъжа й ги кани пък ще стане че снахата ги не ще и затова не идват. Иначе много възрастни хора са така, не им се пътува и това е. Ей я и моята, и с топ не можеш я помести, не е от лошотия, все се притеснява за нещо, все едно ще падне метеорит ако хване влака/самолета. Не може да ги промени човек на тези години.

Ади, виж мъжа ти наистина ли има подобни притеснения или всичко е в твоята глава. Simple Smile

# 362
Понеже аз ( Laughing) повдигнах въпроса за Аз-а на Креми, наистина ли не правите разлика между Аз и Ние, когато става въпрос за семейна двойка?
И да, дразни ме това Аз, когато е изтъквано от човек в семейна връзка – без значение дали е бащата, или майката. Говори ми или за огромно его, или за дисхармония в двойката. Тогава проблемите с децата са просто следствие.
Вие лично ли купувате и подарявате подаръци на децата си, или заедно с таткото, най-малкото съгласувано с него? (Специално прегледах темата за подаръците на тийновете – как пък никъде не прочетох "аз купих/аз ще подаря", все е "ние".)
Креми приема сина си с приятелката му, Креми се мъчи да ги приобщи в грижата за дома, Креми се опитва да ги изгони. Креми наказва, Креми опрощава. Креми... Креми...
Бащата е нейде в периферията на семейния живот и очеизвадно няма нито глас, нито главна роля в семейните отношения. При един баща на място синковецът изобщо нямаше да има шанс да ги разиграва толкова време. С две думи баща му можеше да го постави на място, вместо да гледа сеир отстрани как жена му се мъчи сама да въведе ред в семейството.
Както и да е. Споделих просто своите впечатления и основата на проблемите на Креми според мен. Може да греша тотално. Просто такива изводи си направих след прочита на това, което самата тя е изложила.

ПП Осъзнавам колко много тези ми думи дразнят някои от вас, но това е твърдото ми убеждение – че бащата играе важна роля в семейството и възпитанието на децата и когато по някаква причина не изпълнява тази роля, това винаги се отразява твърде негативно както на семейния живот като цяло, така и на психиката на децата. За лошия пример върху подрастващите няма да споменавам, очевидно е.

# 363
  • MI
Че можеше да скръцне със зъби бащата в случая със сина им спор няма. Но те са си в баланс очевидно, такива са им характерите, така са се нагодили един към друг и изглеждат и двамата доволни. Не е ли това най-важното? Не е казано, че Креми би била щастлива с идеален според критериите на някоя от нас мъж. Simple Smile

Иначе ясно, че решенията се вземат заедно, но не говорим винаги на ние, освен ако не става дума за това че ще пътуваме някъде например или нещо подобно. Боба все още аз лично го харесвам/мразя.

# 364
  • Canada
Кремена, някак не ти отива да говориш, че най- ревящите тук били най-мързеливи. Сещаш ли се защо?  Joy

Адимами, това вашето не е 'сами си гледаме децата'. Просто живеете сами.

# 365
Какъв баланс ... да скача на майка си за пари и телевизори и мъжа и да се прави, че не чува. В нормално семейство такъв син би бил поставен на място на момента, а ако трябва и изгонен и със загрят врат. Баланс ...

# 366
  • София
Откровено казано, обсъждани са подаръците с мъжа ми, когато са били големи- дали ще имаме възможност да посрещнем разхода.
Но, да се съвещаваме специално, че да ходим и двамата.........ами, глупаво ми е.
Разбира се, че винаги се подарява от името на двамата, разбира се, че през годините се е случвало да го пратя него, с точно описание откъде и какво да вземе.
И друго- не виждам причина родителите да не се познават дотолкова, че да не си знаят мнението за това и онова от живота, та да не може единият да е говорителя на общото мнение.
Може би, в твоето семейство, бащата го играе лошото ченге,  което спасява положението когато авторитета на майката поддаде.
Но, не при всички е задължителен този модел.

# 367
Ами, АбсурТ, от реакциите на сина на Креми е видно, че тя не е особен авторитет в неговите очи. И да, в такъв случай се намесва бащата и поставя синковецът, който се прави на малката булка в мъжки вариант, на мястото му.

# 368
  • Fort Worth, TX
Не, не се сещам, а ти сети ли се?Щото нито ти , нито Миленака схващате.Всеки случаи не говоря за Ади.
Айде бе не си ги гледала сама?Ти ли й ги гледаш'?Това че получава няква помощ от родителите си не значи, че ги гледат 24/7.

# 369
  • Fort Worth, TX
Ами, АбсурТ, от реакциите на сина на Креми е видно, че тя не е особен авторитет в неговите очи. И да, в такъв случай се намесва бащата и поставя синковецът, който се прави на малката булка в мъжки вариант, на мястото му.
Ти ако не разбираш български да ти го щракна на инглиш?Спрете с Креми и сина й.Как да ви помоля по-културно.Креми, Креми еее.Сервирахте вечерята, дигахте масата и пак почнахте Креми.

# 370
  • София
Минал е покрай намеса.

# 371
Ти ако не разбираш български да ти го щракна на инглиш?Спрете с Креми и сина й.Как да ви помоля по-културно.Креми, Креми еее.Сервирахте вечерята, дигахте масата и пак почнахте Креми.

Как да спре някой, като ти не спираш да разказваш за семейството си? Rolling Eyes

Имам предвид ... кой трябва да спре в крайна сметка?

# 372
Креми, я стига си се репчила. По-добре си оправи кочинката в собственото ти семейство. Между впрочем, ти лично ни наспами със семейните си драми, въпреки че темата изобщо не е за тях. Дори изпляска снимките на цялото си семейство тук като на селския мегдан. А на емигрантски инглиш няма нужда ми щракваш нищо. По-добре да беше щракала на нормален български на сина си в първите му седем години.

# 373
Дори и само намеса, аз го наричам участие във възпитанието, не върши работа. Има значение какво точно правят и двамата родители, не само нещо да се пенявят и, на практика, просто да отчитат дейност. И после да кажат ''Оооо, ама аз бях там, направих това и онова”. Няма значение само това кой какво е правил през годините. Резултатът говори сам по себе си. Иначе излиза, че си преливал от пусто в празно.
Личен опит. Намесвала съм се както с успех, така и съвсем напразно. От резултата разбирам кое мое действие е правилно и кое - не.

# 374
  • Fort Worth, TX
Креми, я стига си се репчила. По-добре си оправи кочинката в собственото ти семейство. Между впрочем, ти лично ни наспами със семейните си драми, въпреки че темата изобщо не е за тях. Дори изпляска снимките на цялото си семейство тук като на селския мегдан. А на емигрантски инглиш няма нужда ми щракваш нищо. По-добре да беше щракала на нормален български на сина си в първите му седем години.
Дали е кочина или не теб това не те засяга, защото това е моята собствена кочина.Не ми излизай с кюфтета от миналата година.И защо вие имате право да се репчите, скачате,хапете и обиждате.Способни сте да обесите хората от скука.От вас нормален и адекватен съвет не може да се вземе.Седите на пусия и само чакате някой да сподели нещо и го почвате.Изкарвате го по нисш и от едноклетъчите.Разкоствате го и му правите дисекция без дори да го познавате.От 2 изречения правите профил на цялото семейство до 9-то коляно, даже сте способни и профил на неродено дете да направите.Най-пресния случай с момичето АДИ.Не можете ли да комуникирате нормално, без обиди и квалификации.А да вие сте идеалните, съпруги, майки няма да казвам домакини, щото това е мръсна дума.

Общи условия

Активация на акаунт