Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 2

• 246 923
  • 4 167
  •   1
Отговори
# 3 600
Семейството на Микаела са ми съседи, наистина и обръщат изключително много внимание и мога да кажа , че си е едно нормално дете,  това идва от хъса и желанието на семейството  тя да е като другите и са го постигнали. И тя и батко и са страшни сладури, и начина по който се държат в клиповете е същия както и в живота, няма преиграване както другите “влогърки” , то даже няма база за сравнение там.

# 3 601
спонсор хаха Laughing

Скрит текст:
според мен е късокрака- разстоянието от главата до хълбока трябва да е по- малко, отколкото от хълбока до петите

Бе то трябва, ама не може всички да са Ален Делон. Като цяло има хубава женствена фигура и похвално, че спортува. При къса генетична клечка това много помага в дългосрочен план Simple Smile

# 3 602
Ама Ивана вижте как е предупредила за видеото, да не обере после и тя хейта Simple Smile На мен видеото на Ели за Малдивите ми беше малко претупано, явно не е имало наистина какво да правят толкова, през половината време чете някаква статия от Уикипедия като че ли. Иначе аз лично видях само едно надупване към камерата, не е като да се е дупила през целия клип. Но наистина можеше и без него. И пак да кажа, че много ми харесва, че има доста добър изказ Ели, не само в това клипче, за което явно си имаше сценарий, а и по принцип. Не мънкоти 10 минути и да се чуди какво да каже, както някои други влогърки. Или пък да мели непрекъснато и пак нищо да не каже.

# 3 603
В тази връзка Ети е пуснала ново видео относно моми шейминг-а, не успях да го изтърпя до край. 15мин обяснява с различни думи как всяка майка знае най-добре за детето си и трябва да сме толерантни.

# 3 604
  • София
спонсор хаха Laughing

Скрит текст:
според мен е късокрака- разстоянието от главата до хълбока трябва да е по- малко, отколкото от хълбока до петите

Бе то трябва, ама не може всички да са Ален Делон. Като цяло има хубава женствена фигура и похвално, че спортува. При къса генетична клечка това много помага в дългосрочен план Simple Smile

Е, и Ален Делон не е много висок. Laughing
Шегувам се, разбрах те. Похвално е, разбира се. Просто моите представи за хубава фигура са свързани с пропорции и структура, върху другото се работи и е поправимо.
Бих я определила като с "поддържано и приятно оформено тяло", а не с "хубава фигура".

Както и да е, просто ми вадят очите определени формулировки. Както смятам, че "едър" има съвсем друго значение от пълен, напълнял, дебел и подобни. Едър за мен има отношение към костната структура и обиколките, не към килограмите и изгледа. Манекенките са едри, примерно.

# 3 605
Еййй, Ивана има много хубава котка. Аз точно такива харесвам.
Ако във видеото на Елица има сток видеа, не го намирам за много ок. Не че ми пречи, но от влог очаквам виждането на влогъра, а не рекламни кадри. Иначе е хубаво видеото.
На Пепе видеото е смислено и добро като идея, че трябва да сме толерантни и да не съдим майките, а и другите хора твърде строго, обаче... Има и майки без елементарни знания и обща култура. За справка темата със смешки по повод на бременността. Те не знаят кое е менструация и кое овулация и си мислят, че може да забременеят от кърпа и да го разберат като препикаят жаба, а тръгнали да раждат. Как да не ги подценява обществото?

# 3 606
спонсор хаха Laughing

Скрит текст:

Е, и Ален Делон не е много висок. Laughing
Шегувам се, разбрах те. Похвално е, разбира се. Просто моите представи за хубава фигура са свързани с пропорции и структура, върху другото се работи и е поправимо.
Бих я определила като с "поддържано и приятно оформено тяло", а не с "хубава фигура".

Както и да е, просто ми вадят очите определени формулировки. Както смятам, че "едър" има съвсем друго значение от пълен, напълнял, дебел и подобни. Едър за мен има отношение към костната структура и обиколките, не към килограмите и изгледа. Манекенките са едри, примерно.

Да бе, разбрах те Grinning
Мисълта ми е, че ако не е нещо фрапантно, обикновено дори не го забелязвам. Иначе и на мен нито Ели, нито Валери, например, са ми еталон древногръцки. Малко по-атлетични и развити откъм мускулатура харесвам аз, но не типа бикини фитнес или билдърки чак. Просто пропорционална горна/долна част. Но айде, не са модели и да трябва да са идеални физически, че да им придирям.

# 3 607
В тази връзка Ети е пуснала ново видео относно моми шейминг-а, не успях да го изтърпя до край. 15мин обяснява с различни думи как всяка майка знае най-добре за детето си и трябва да сме толерантни.

Като цяло е права. Има нещо като състезание между много от майките. Ако си преценила нещо по - различно от масата могат да те изядат с парцалите, точно както "вървежните" момичета в училище и разни там странни и различни, взети за подигравка. Май при част от хората гимназията никога не излиза от съзнанието им.

# 3 608
Случаят, който споделя Пепе е малко странен. Наистина няма нужда от осъдителни думи и мнения на странични хора, но и на мен ми се струва странно бебе на 45 дни, чийто организъм още се адаптира към новата среда да бъде извеждано сред хора по време на грипна епидемия. Температурите тук нямат значение. Да, приемливо е някъде сред природата, където няма хора да се извежда бебето, ниските температури не са проблем, но сред много хора не ми се струва окей. Не бих изказала гласно мнението си, за да не се получи именно mum shaming, но няма как да не се чудя на подобно решение.

# 3 609
AglayaDreams, аз не казвам, че не е права, просто не ми допадна самият изказ и начин на изразяване, въртеше си едно и също и се чудеше какво да каже.

# 3 610
Галя пак е обрала китайските боклуци ама то за едното безплатно какво ли не правят.

# 3 611

Видеото на Ети беше крайно тъпо, един вид ни казва "дръжте се както си пожелаете, другите са ви длъжни, те трябва да се съобразяват с вас" . Ужасно малоумно е. От мои лични наблюдения деца които се държат ужасно, имат родители, които се държат също толкова ужасно. Колкото до излизанията навън, много западни специалисти препоръчват в първите 6 седмици бебето да не се извежда на места с твърде много хора. Не сме сред дивата природа, а и въздуха не е особено прекрасен.

Изобщо като чуя думата "shaming" и ми прилошава. Щом някой може да си прави каквото пожелае, особено на публично място, то и аз имам правото на коментар.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 12:25 от Tatti

# 3 612
Ети визираше по скоро това как постоянно се съдят майките една друга. Във фейсбук има няколко групи за майки и положението е отчайващо. Някой моли за съвет и получава един куп коментари осъждайки въпроса и избора. Примерно вчера някаква майка питаше за един определн модел количка и се включи една група други майки да и обясняват как е луда, че ще даде такива пари за количка и видиш ли те тогава били лоши майки, че дали по - малко пари.  Ей такива избивания на комплекси ме влудяват, но точно това постоянно мерене сякаш е много популярно.

# 3 613
Има една тънка граница - наистина грозно е да налагаш собствените си виждания, сякаш са единственото правило, но и от друга страна често се случва неопитни майки да вършат пълни глупости с децата си и оттам някои по-рязко реагират със съветите и упреците.

Относто ходенето по заведения - до сега не се е случвало да попадам на чак толкова шумни деца, че да ми пречат или дразнят.
Когато излизаме с детето, се съобразявам дали времето и мястото е подходящо - на първо място заради нас си.
Защото, ако по-голяма част от времето тичам по детето или му правя забележки, няма да ми бъде приятно на мен, нито на събеседника, с когото съм. Само излишно натоварване и нерви, вместо да ни остане приятна емоция.

# 3 614
На мен пък пак ми се наби на очи кърменето, тип задушаване.
Може ли да диша спокойно като е така захлупено под вълнения пуловер.

Общи условия

Активация на акаунт