Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 595
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Велико Търново
За съжаление, няма начин.
И аз така мислех, но реших да питам. Благодаря 🙂

# 106
Относно етикетите-в упътването на моята миялна изрично пише, че не бива да се поставя нищо с етикет и нищо лепено. Т. е. вероятно вреда може да нанесе освен хартията, а и лепилото.

# 107
  • София
Благодаря ви!

# 108
Аз си оправих една смалена жилетка, но не беше изсъхнала.След пералнята веднага накиснах в леген с хладка вода и маска за коса, балсам за коса...доста бяха и двете.Колкото можах намачках и леко дърпах по дължина и ширина.Така си постоя до другия ден, после изплакване пак с хладка вода и като се поизцеди прострях с леко опъване.гаранция няма, но може да опиташ поне.

# 109
Разлика има. Едната е със  смалена вълнена дреха от сушилнята, а другата от пералнята. Нищо не пречи да се опита.

# 110
  • Пловдив
ММ така решил да изпере шалтетата на децата... После естествено и в сушилня ги пуснал Bowtie
Бяха се смалили наполовина, но ги изгладих през тензух с ударна пара и се оправиха (два различни цвята са и ми отне почти година, за да ги намеря точно такива, каквито искам)...

Вярно е, не са вълнени, нищо не пречи да пробваш

# 111
  • София
Момичета, опитвам се отчаяно да сваля етикетите на едни стъклени буркани. Фабричните, не налепените от търговеца. Свалих хартията, остана здраво лепило.
Преди съм успявала с търкане с твърдата част на гъбичка, сваляла съм и с тампон бебешко олио, сега не става нищо - лепне си, ама доста.

Имате ли идеи?

Всякакви лепкави неща чистя с кашица от олио и сода за хляб. Някъде в нета го видях, работи безотказно. На око я правя, трябва да е гъста и мазна. Топя гъбичка или парцал в нея и търкам. Етикетите и лепилото падат без усилие.

# 112
Това е идейно, placebo7 , ще се пробва.
Аз мажа с някаво по-евтино олио или мас и оставям за известно време. Обикновено след два-три дни всичко е омекнало и може да се изстърже с лъжица. След това пускам в миялната. Ако все още има остатъци от лепилото, повтарям процедурата.

# 113
  • София, Лагера
Страхотни сте! Благодаря много за идеите!
А сега и още един въпрос, тъпичък е, ама като нямам опит... Как се пере яке с естествен пух? На химическо, или мога да го пусна в пералната? Flushed

# 114
Самото яке има ли етикет с указание за почистване?
Ако е разрешено прането и имаш програма за пране на пух, спокойно можеш да го пуснеш на нея. Има специални препарати за пране на пухени дрехи, предполагам в ДМ. Важно е след прането да го изсушиш бързичко, най-добре в сушилня, на специална програма.
Ако якето е скъпо, мисля, че е най-добре на химическо.

# 115
  • София, Лагера
Ами няма етикет, аз махам всичко...
Да, скъпичко е, ако на химическо биха ми го взели, въобще не бих се замислила. То остави, че е скъпо, а е един уникален цвят, ярък тюркоаз, със същия цвят естествена лисича качулка, дето ако го съсипя ще умра от мъка!
Ще разпитам из химическите наоколо...
Благорадя!

# 116
Внимавай с химическите!
На мен тук в Германия ми съсипаха костюм на Верзаче.

# 117
  • София
Да, скъпичко е, ако на химическо биха ми го взели, въобще не бих се замислила. То остави, че е скъпо, а е един уникален цвят, ярък тюркоаз, със същия цвят естествена лисича качулка, дето ако го съсипя ще умра от мъка!
Благорадя!
Качулката не се ли маха? Аз пухени якета пера в пералнята и писле сушилня с топки за тенис.

# 118
  • София
Благорадя!
В пералня може, но с препарат за вълна, на програма за шалтета или ако няма за шалтета на синтетика и на най-ниските обороти, които има машината. Обаче - в пералнята ти трябват няколко топки за сушилня, може и за тенес и задължително в сушилнята после /с топките/. Ако нямаш сушилня и го оставиш да съхне "на въздух" ще се съсипе, а може и да засмърди гадно, след като на третия ден ще е мокро още. Качулката ако се отделя я изпери на ръка и в сушилня, в пералня не знам как ще й се отрази. Аз бих дала якето на химическо.

# 119
Аз пък точно пуха/ космите на една качулка съсипах в сушилнята. Уж на обдухване студено ги бяй пуснала, косъма на качулката излеЗе като стопен.....как стана и аз не знам.  Но си унищожих якето.

Общи условия

Активация на акаунт