Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 595
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Грешката е моя, защото като съм махала чекмеджето и оставяла вратата отворена съм си мислила винаги че всичко изсъхва. Но явно е оставало вода под уплътнението по-навътре, а е трябвало да подсушавам. Ще пробвам уикенда с тая гъба, макар че много ме съмнява да се махне от гумата това нещо. И ще подсушавам определено, макар и да се е захабило вече.

# 661
  • оттам, откъдето започва България
Подсушавай, дори и да не се махне това, което се е образувало вече, повече няма да се наслагва.

# 662
Направо с Доместос мажи, нищо му няма на маншона. След това на 90° пак с Доместос. Изчиства казана и маркуча за отводната вода. Светва всичко.

# 663
Не живея в БГ и Доместос нямаме, както и 90 градуса Simple Smile Пералнята най-горещото на водата ѝ е леко топла. Но с тази гъба ще пробвам, макар че като я гледам каква е мека, не знам кое ще я накара да изтрие каквото и да е. Но докато не се опита няма как да се разбере. Иначе имам и препарат за мухъл, но да не разям уплътнението нещо ме е страх.

# 664
Антимухъл плепаратите са на хлорна основа, също като Доместоса. Не разяжда гума. Избелва, дезинфекцила и унищожава  плесените от корен.

Каква е тая пелалня с леко топла вода? Кърпи и чаршафи на колко градуса переш?

# 665
Когато се намокри, магическата гъба става мека. При търкане се рони и това е почистващото й действие.
Нещо като лек абразив и лично аз не бих пробвала върху материал от гума, но това си е мое мнение.

# 666
Антимухъл плепаратите са на хлорна основа, също като Доместоса. Не разяжда гума. Избелва, дезинфекцила и унищожава  плесените от корен.

Каква е тая пелалня с леко топла вода? Кърпи и чаршафи на колко градуса переш?

Skulpture пералните нямат нагреватели тук, ами каквото наточи от мрежата гореща вода. Ама нали знаеш в началото тръгва студена, па докато тръгне гореща и вътре остава хладка някаква. Абе ядове с това пране имам, но това е.

delpel хм, моята гъба пък защо е мека без да съм я мокрила. Тази сутрин я гледах в кутията мека беше. Ще видим като се намокри какво ще стане. Освен да чета, да не би да не трябва да се мокри пък. Аз лекичко ще пробвам, няма да жуля от раз, че да не повредя.

# 667
Отрежи малко парче от гъбата и пробвай.
При нас тези гъби се мокрят, сухи не вършат работа.

# 668
При мен гъбата не успя да изчисти оцветяване/захабяване на гумата на пералнята. Какво ли не съм успявала да изчистя с нея, но в този случай не се справи.

# 669
Колко доместос да сложа в пералнята?

# 670
Не съм абсолютно сигурна, но помня, че или Гес, или Таед писаха, че не бива да се ползва белина или други препарати на хлорна основа в пералнята. Не помня обяснението. Вероятно от веднъж няма да и стане нищо, но все пак...

# 671
На око слагам Доместос, 50-60 мл. Поливам върху мухлясалото и с гъбичка го тампонирам навсякъде. Между барабана и маншона също. Оставям да престои 15-20 мин и пускам най-дългата програма на 90°.

# 672
Моята пералня я чистя, суша, въобще като цяло нямам проблем. Но просто ей това уплътнение ми е почерняло. Като боядисано. С четка за зъби го търках, с еазни други препарати. Няма и няма. Не мирише, не се отлага, просто се е просмукало в гумата точно като боя. Ще пробвсм с тая гъба и ще ви кажа наистина какво е станало.

Натъркай с разтворен хлоров препарат, аз разполагах с флаш хлор и с финната част на гъбата натиснах повече, мокриш и натискаш, пък може и да стане. Остави частта мокра с препарат да постои 40 м поне.

# 673
Залепила съм като гладих на малкия блуза с една картинка на ютията,може ли да ми кажете как мога да  я почистя?Пробвах с обезмаслител ,върху вестник със сол,не става.Мисля да взема от тези магически гъби ,дали ще стане?

# 674
  • София
Залепила съм като гладих на малкия блуза с една картинка на ютията,може ли да ми кажете как мога да  я почистя?Пробвах с обезмаслител ,върху вестник със сол,не става.Мисля да взема от тези магически гъби ,дали ще стане?
На ютията ли е картинката,че не стана ясно ? Ако е там зависи с какво покритие е ютията, метал, тефлон, керамично? Ако е метално със сода пробвай, върху гъбичка. Ако е някакво друго може само да го съсипеш. Аз съм чистила залепнали неща върху тефлоново като пускам да се нагорещи ютията и след това натискам върху ръбът на гладачната дъска, като съм поставила памучно парче там.

Общи условия

Активация на акаунт