Сглобяеми къщи 4

• 130 653
  • 776
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте!И аз да питам нещо.Ако си купя земя,в регулация,и искам да си поставя (построя) сглобяема къща, около 70 квадрата,кой е най-евтиния вариант? Примерно,да бъде с фундамент, дограма,ток и вода.Накрая, като тегли човек чертата,колко ще струва само къщата?Малко нескопосано попитах😆ама ориентировъчно?
1200  - 1400 лв. кв.м. x 70= 84 000 - 98 000 лв. За по-сигурно 100 000 лв. минимум си предвидете. Отделно ще имате разходи за проектиране, издаване на разрешение за строеж, за строителен надзор,  за двора,  оградата и ред други неща, които първоначално няма да се сещате за тях. Стойността може да варира от вида на вложените материали за довършителни работи, от вида на отоплението които ще ползвате, от начина на отвеждане и/или пречистване на отпадните води и от това дали ще изграждате мазе/сутеренен етаж.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 11:59 от fatalina

# 196
Здравейте!И аз да питам нещо.Ако си купя земя,в регулация,и искам да си поставя (построя) сглобяема къща, около 70 квадрата,кой е най-евтиния вариант? Примерно,да бъде с фундамент, дограма,ток и вода.Накрая, като тегли човек чертата,колко ще струва само къщата?Малко нескопосано попитах😆ама ориентировъчно?
1200  - 1400 лв. кв.м. x 70= 84 000 - 98 000 лв. За по сигурно 100 000 лв. минимум си предвидете. Отделно ще имате разходи за проектиране, издаване на разрешение за строеж, за строителен надзор,  за двора,  оградата и ред други неща, които първоначално няма да се сещате за тях. Стойността може да варира от вида на вложените материали за довършителни работи, от вида на отоплението които ще ползвате, от начина на отвеждане и/или пречистване на отпадните води и от това дали ще изграждате мазе/сутеренен етаж.
Благодаря!Множко е,но все пак добих някаква представа.

# 197
 Благодаря!Множко е,но все пак добих някаква представа.
[/quote]
В нета съм виждала обяви, основно в OLX за изграждане на турски сглобяеми къщи, които са по-скоро тип бунгала, които са на доста по-ниски цени. Нещо такова https://www.olx.bg/ad/sglobyaemi-kaschi-70-kv-m2-transport-monta … D368-ID7HxeD.html  Имай предвид обаче, че тези цени са без стойността на фундамента, вкарване на вода, канал и ток в имота, проектиране и издаване на РС.
Скоро ММ беше попаднал случайно на един такъв обект, където беше видял такава изградена къща от някаква фирма в Хасково. Каза че, изглежда добре, но просто е с по-тънки стени и метални тънки конструкции. Ако те устойва може да проучиш и този вариант.

# 198
  • София
На нас, с основите и до ключ, без луксозн изпълнения за довършителните работи, къщата ни излезе грубо към 830 лв/м2. Почвам да се чудя дали не са ни прецакали с качеството, а досега такова нещо не ми беше минавало през ум. Все пак си мисля, че не са, ама ще видим след някоя годинка (добре, че има гаранция) Simple Smile

# 199
Добре де, не намирам инфо за това пусто прекарване да вода и ток, като цена? Някои казват ако е пред имота, че не е скъпо. Ама някакви по твърди цени няма ли? Четох по някакви стари форуми цени от по 10 000 за прокарване на вода :0 това реално ли е ?

# 200
За скъпо не е, ама за бавно.. може и години да отнеме Simple Smile Някои затова се отказват и продават...

# 201
Добре де, не намирам инфо за това пусто прекарване да вода и ток, като цена? Някои казват ако е пред имота, че не е скъпо. Ама някакви по твърди цени няма ли? Четох по някакви стари форуми цени от по 10 000 за прокарване на вода :0 това реално ли е ?
Ами според мен различните ВиК имат различни ценоразписи за услуги и такси, най-малкото защото едните са с държавно участие в капитала си, а другите са частни търговски дружества. Отделно, че всичко зависи от това дали пред имота ти вече има изградени сградни водопроводни и канализационни отклонения. Когато такива няма, а това е в по-често срещаният случай, то тогава изграждането на такова отклонение излиза по-скъпо. Колкото по-далеч от имота ти има съществуващ водопрод и канализация, без изградено СВО и СКО, толкова свързването с тази инфраструктура излиза по-скъпо. Няма универсален и готов отговор за цените. Изграждането на сондаж с хидрофор и неговата поддръжка също си е цифра, а да не говорим, че може в даден момент да не ти стига дебита на сондажа, особено при сухи периоди, като миналото лято например. Ако не плащаш такси и цена на водата към някое ВиК, то пък плащаш сметки за ток, за да ти върти хирдофора и такси за поддръжка на фирмата, която ти е поставила хидрофора. Ако пък водата е негодна за битови нужди, например е прекалено варовита и т.н., трябва да поставиш и пречиствателно съоръжение за питейни води, което също ти оскъпява експлоатацията. Както се казва едното за сметка на другото.

# 202
  • В.Търново
На нас, с основите и до ключ, без луксозн изпълнения за довършителните работи, къщата ни излезе грубо към 830 лв/м2. Почвам да се чудя дали не са ни прецакали с качеството, а досега такова нещо не ми беше минавало през ум. Все пак си мисля, че не са, ама ще видим след някоя годинка (добре, че има гаранция) Simple Smile
С фундамента ли е тази цена?

# 203
Фундаментите не можеш да ги сравняваш. Има голяма разлика от това дали е равен терена или има разлика в нивата. Може в пъти да излезе, зависи колко бетон се налива...

# 204
С фундамента ли е тази цена?
Русалка, не се лъжи, че към днешна дата ще намериш фирма, която да ти построи къща от фундамента до ключ на тази цена. Разликата от цените преди две и дори една година са огромни. Моя колежка започна да строи през 2017 и завърши строежа си през 2018 г. на около 750 лв. кв. м. с фундамента, но сега дори само къщата не може, да ти я вдигнат до ключ за по-малко от 900 - 950 лв. кв. м. Отделно е стойността на фундамента, която ако както са написали имаш денивелация, дренаж, мазе/сутерен, или пък повече от един етаж, то цената може да е доста сериозна. Няма кой да ти каже точно колко ще излезе кв. м. на една къща, докато нямаш готов проект. Едва тогава може да проучиш пазара и да събереш оферти, за фундамента, за свързването на имота с вода, канал и ток, както и за самото изграждане на СК. На мен също не ми харесват тези цени, но за съжаление пазара е много раздвижен и търсенето на фирми за изграждане на СК е доста сериозен. Имат много работа и не си поплюват да ти си търсят високи цени за услугите.

# 205
  • София
Да, прави сте - цената я договорихме финално миналата година и накрая строителят май каза, че ще дава тази цена за груб строеж вместо за "до ключ". През 2018-та ни подготвяше за цена 750 лв/м2 - явно е било нормална цена за тогава. Но за нашата къща, започната миналата година и завършена тази,  наистина беше на около 830. Основите ни са ивичести, в терен с денивелация (която заравниха; не сме плащали за извозване), нямаме мазе; дренажът не глътна много, защото парцелът ни е с наклон и се отича добре.
А питането не беше за къща до ключ, значи тези 90-100 хиляди лева пак са си много, според мен. Толкова ли модерно е станало да се строят СК, че така да са вдигнали цените? Ужас! Нали уж една от причините да се предпочете такава къща е, че излзиат по-евтини без това да е компромис с качеството на живот в тях...  Май пак сме побългарили бизнеса Sad

# 206
Да, прави сте - цената я договорихме финално миналата година и накрая строителят май каза, че ще дава тази цена за груб строеж вместо за "до ключ". През 2018-та ни подготвяше за цена 750 лв/м2 - явно е било нормална цена за тогава. Но за нашата къща, започната миналата година и завършена тази,  наистина беше на около 830. Основите ни са ивичести, в терен с денивелация (която заравниха; не сме плащали за извозване), нямаме мазе; дренажът не глътна много, защото парцелът ни е с наклон и се отича добре.
А питането не беше за къща до ключ, значи тези 90-100 хиляди лева пак са си много, според мен. Толкова ли модерно е станало да се строят СК, че така да са вдигнали цените? Ужас! Нали уж една от причините да се предпочете такава къща е, че излзиат по-евтини без това да е компромис с качеството на живот в тях...  Май пак сме побългарили бизнеса Sad

о не не, това според мен е очаквано. Все пак е по-близо до природата, можеш да се опиташ къщата да е пасивна, конструкцията е лека, пък недай си боже нещо да стане, се и вдига по бързо. Това са основните причини навсякъде да се строи повече СК.. аз гледах цените в германия Smile Smiley лошо ми стана Satisfied

# 207
Ето ви цени на една от читавите фирми  -  Дом комфорт. Може сами да се уверете какви са те и забележете,че в тях не влиза фундамент, обзавеждане на баните със санитарен фаянс и отопление. Отделно, че тези цени са разчетени обичайно само за 1 санитарен възел, като ги спретнеш  по 2 или 3 и цената набъбва. Естетвено, че и вратите са повече от една, и ред други неща. Така, че в действителнаст тази уж примамлива цена се оказва, че не е крайна.  https://xn----btbfjleillr4a7gm2f.com/prices.html

# 208
  • София
Като им гледам материалите за най-скъпия пакет... не, мерси Simple Smile Цената определено ще се увеличи, ако човек иска поне средно качество. Например, устойчива входна врата за къща за 400 лв няма, според мен с "минерална вата" нямат предвид "каменна вата", 5-камерна дограма веднага я правя на 6-камерна (пък стъклото изобщо не се споменава какво е), теракот и фаянс в санитарните помещения на Кай груп (обичам гранитогрес и не бих сложила Кай груп), латекс Леко...

# 209
Като им гледам материалите за най-скъпия пакет... не, мерси Simple Smile Цената определено ще се увеличи, ако човек иска поне средно качество. Например, устойчива входна врата за къща за 400 лв няма, според мен с "минерална вата" нямат предвид "каменна вата", 5-камерна дограма веднага я правя на 6-камерна (пък стъклото изобщо не се споменава какво е), теракот и фаянс в санитарните помещения на Кай груп (обичам гранитогрес и не бих сложила Кай груп), латекс Леко...
Тъй като обичайно хората се интересуват от минимумът, с който може да си напранят такава къща и за това и офертите на сайта са такива - това е минимумът. Аз за това писах, че като промениш някой материали, бройки и ги спретнеш по 2, 3, 4 или 5 и тя цената сатава бая над 1000 лв. Давам пример. В банята по оферта имаме само мивка без шкаф, огледало. Е, като сложиш и долен и горен шкаф и цената расте. Като умножиш цената по 3 бани, а не за една и  естествено, че цената е още нагоре. Външните врати при нас по оферта са 600 лв, но пък няма включен монтаж, така че като добавят и него ето ти още парички и то не малко, защото ние сме с две отделни сгради и съответно с две външни врати. Дограмата по оферта е бяла, а като смениш цвета и ето ти още една голяма разлика. Така че, тези цени по сайтовете и цени, които ще ви оферират при първоначалните разговори с фирмите, са само ориентировъчни. В крайна сметка, общата крайна цена е съвсем други и то доста по-висока! За това се подгответе за дъжд, пък ако има слънце ще бъде добре!:smiley:

Общи условия

Активация на акаунт