Сглобяеми къщи 4

• 130 632
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
Добре де, не намирам инфо за това пусто прекарване да вода и ток, като цена? Някои казват ако е пред имота, че не е скъпо. Ама някакви по твърди цени няма ли? Четох по някакви стари форуми цени от по 10 000 за прокарване на вода :0 това реално ли е ?
Аз съм в този процес от една година.
Много зависи от какво разстояние ще прекарвате тока и водата. Трябва да вземете изходни данни от водното дружество като Софийска вода например и те ще ви кажат как трябва да се свържете.
От ЧЕЗ е същата работа.

# 211
Чудя се колко да платя на съседа за строителния ток който ще се използва предимно за рязане на арматура и за покрива.

# 212
  • София
Чудя се колко да платя на съседа за строителния ток който ще се използва предимно за рязане на арматура и за покрива.

Доколкото знам, се слага електромер, който да отчита и сметките да са точни. Ако не е възможно, бих се старала да надплатя очакваното от него, за да ми е спокойно, че няма да стигнем до някоя нелепа разпра след години.

# 213

Доколкото знам, се слага електромер, който да отчита и сметките да са точни. Ако не е възможно, бих се старала да надплатя очакваното от него, за да ми е спокойно, че няма да стигнем до някоя нелепа разпра след години.
Да, въпросът е, че той не казва колко е очакваното от него. Иначе бих предплатила. Освен да му предложа да му плащам цялата сметка, но може в този случай да почне да злоупотребява. Поне докато завършим грубия строеж. Иначе после кога се пуска ток за битови нужди. Може ли на акт 14 като започна да си правя тока и водата? Или тогава трябва да пускам строителен?

# 214
  • София
Не знам какво сте зявили с електроразпределителното дружество. Ние още в нчалото заявихме пред ЧЕЗ, че искаме ток за времето на строителството. След РС платихме таксата за присъединяване и, реално, когато започнахме да строим, вече имахме ел. табло и електромер с партида. Единствено ни остава да си преправим партидата на битова, след акт16.
Чувала съм от познати, че за да строят просто слагат някакъв евтин електромер при комшията и му плащат показанията.
Цялата сметка не е логично да му плащаш, по-добре се разберете за някаква сума. При нас най-голямата сметка по време на строежа беше 70 лв (зимно време, довършителни работи). При по-грубото строителство (в топло време) максималната беше 15-на лева. Сумите сега ги проверих, за всеки случай.

# 215

Да, въпросът е, че той не казва колко е очакваното от него. Иначе бих предплатила. Освен да му предложа да му плащам цялата сметка, но може в този случай да почне да злоупотребява. Поне докато завършим грубия строеж. Иначе после кога се пуска ток за битови нужди. Може ли на акт 14 като започна да си правя тока и водата? Или тогава трябва да пускам строителен?
Защо не сте си заявили временен промишлен ток? Включват ви и си плащаш колкото покава. Сумите са смешни.

# 216
  • У дома !
Здравейте! На път съм да купя място във вилна зона близо до София. Има ток, сонда и малко бунгало, което се нуждае малко от ремонт. Няма баня, а wc е външна в барачка.
Ако стане сделката до 15 юли, ще искам и една сглобяема къщичка да си спректна .
Чета ви с интерес,  моля споделяйте и снимков материал за да се види и крайния резултат.
Благодаря

# 217
Здравейте! На път съм да купя място във вилна зона близо до София. Има ток, сонда и малко бунгало, което се нуждае малко от ремонт. Няма баня, а wc е външна в барачка.
Ако стане сделката до 15 юли, ще искам и една сглобяема къщичка да си спректна .
Чета ви с интерес,  моля споделяйте и снимков материал за да се види и крайния резултат.
Благодаря
Желая успех със сделката. Само да вметна, че сглобяемата къщичка като цена е същата, като монолитната.
Няма разлика.

# 218
  • У дома !
Благодаря
Желая успех със сделката. Само да вметна, че сглобяемата къщичка като цена е същата, като монолитната.
Няма разлика.

Да четох много и за това, но монолитната изисква време и по-бавно става.
Искам нещо бързичко и просто, а и сглобяемите лично за мен са по-красиви.
Ще се ползва само през лятото.

# 219
Благодаря
Добре е да проверите, ако има налична виза за проектиране, какво може да се построи в имота.

# 220
  • София
papa6ka, виж и ей тук (макар че ако бързаш, може да се разминете времево): http://kushtite.bg/
На нас ни посториха до ключ, но май сега вече строят без довършителни работи.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 11:16 от ToniShu

# 221
papa6ka, виж и ей тук (макар че ако бързаш, може да се разминете времево): http://kushtite.bg/
На нас ни посториха до ключ, но май сега вече строят без довършителни работи.
И тези са изравнили цените с другите фирми. 900 лв. на кв. м.  до ключ.

# 222
  • София
Да, нали го обсъждахме това и мисля споменах, че щеше да завишава и той. Но пак, 900 (и дори 1000) не е като 1200-1400 Simple Smile Ние започнахме да си говорим с него за цени още като взимахме парцела, тогава най-скъпият му пакет беше 750 лв/м2 Simple Smile Но докато започнем след две години, нещата доста се промениха. Сега последно като се чуха с ММ, му казал, че вече не иска да строи до ключ - той още при нас се ядосваше как майсторите, с които преди е работил и знае качеството им, все са много заети и са си вдигнали цените за труд. Не ни увеличи на нас цената, но според мен затова вдигна цената до ключ в сайта си. Така или иначе, за работа по градежа на къщата, според мен е по-добър отколкото с довършителните - според мен добре постъпва в случая. И според мен хубавото на големите фирми би следвало да е, че разполагат с добри майстори за довършителни работи по всяко време, не трябва да ги чакат. Или така си мисля, понеже ние имахме забавяне заради такива майстори Simple Smile

# 223
Здравейте,

Благодаря много на всички за приноса в тези четири части на сглобяемите къщи.  Успях да прегледам последните две части и изчетох с интерес почти всичко (90-95%).

Не мога да се сетя дали темата за застраховането на този тип къщи (независимо от конструкцията - дървена или метална) е споделяна от някой.  Някой има ли опит в тази сфера и дали е има информация дали и как тези къщи се застраховат в България?  Аз ще проверя, естественно, като ми дойде на главата (все още мислим вариант за купуване на место и проект), но с благодарност ще се позова на добит опит.

Благодаря предварително на всички, които споделят опита си.

# 224
Здравейте,

За дървена къща какви са отзивите за:

Sweet Home - http://sweethomebulgaria.com/
Honka - http://honka.bg
Ecozid - https://www.ecozid.com/

Има ли и други читави фирми?

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 20:44 от mars1

Общи условия

Активация на акаунт