Сглобяеми къщи 4

• 130 801
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Предлаганите от Кисьов, homeskisiov.com също са с 10 см стени от стиропор, затворени с беторан и изглеждат по подобен начин. Произвеждат се в Пловдив и са с по-ниски цени от всички останали.
Но някакси хич не съм убедена, че технологията е ок. Може обаче да се поръчат и с каменна вата, 10 или 14 см.

# 436
Предлаганите от Кисьов, homeskisiov.com също са с 10 см стени от стиропор, затворени с беторан и изглеждат по подобен начин. Произвеждат се в Пловдив и са с по-ниски цени от всички останали.
Но някакси хич не съм убедена, че технологията е ок. Може обаче да се поръчат и с каменна вата, 10 или 14 см.
Това са тънки стени. Ако искате добра енергийна ефективност през всички сезони, то стената трябва да поне 25 см., в която има каменна вата поставена вътре в конструкцията и ЕPS/стиропор/ за външна изолиция. Отвътре гипскартон/в нашият случай дори два слоя/ и отвън замаска и мазилка или сайдинг, или дървена обшивка, камък, декоративни тухли, пана и т.н. Нали искаме къща за целогодишно ползване, а не лятно бунгало?! Ако целта е бунгало, то купувате една готова къща от Топ хаус или контейнер. Поставяте го върху бетонови блокчета. Прокарвате само ВиК и ток и сте готови.

# 437
  • София
fatalina, съгласна съм. Просто дадох пример за подобни на турските къщи, на по-ниста кеца и в БГ.

# 438
  • густо майна Филибето
Не мога да намеря подходящо онагледяване, но общо взето 7см стиропор има топлопроводимостта на около 70см зидария от решетъчни тухли. Което би трябвало да значи, че 10см стиропорена стена е по-добре откъм енергийна ефективност от тухла + 5см външна изолация от стиропор. Тоест не е чак толкова зле Wink

Разгледах сайта. Да, къщите са евтини. И грозни. Единственото с което се опитват да убедят клиента, че тънките поцинковани профили ще носят къщата както трябва, е че е използвана някаква програма за оразмеряване, която на обикновения читател не говори нищо. Може и да носят, не знам. Никъде не видях да пише дебелина, нито има разрез. Покривните ферми са малко по-убедителни, там товара се разпределя по друг начин. Не ми става ясно и какво е финишното покритие отвън, при всички случаи тези метални профили са термомостове и трябва да се покрият с още изолация. Ако се спра на такава къща, задължително бих се консултирала с няколко конструктора.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 14:37 от Ljuboznatelna

# 439
  • София
Здравейте! Имаме предложение от фирма за строеж на сглобяема къща с дървена конструкция, но фундамента не е познатият. Работят основно в Австрия и Франция. В зависимост от квадратурата се изграждат няколко железобетонни колони на 1.50-2
00 м, на тях някакви шайби, метална конструкция за основа, изолация и след това вече по познатата и тук технология. Имате ли информация може ли да се получи разрешително за строеж с такъв проект?
Или понеже сме силна сеизмична зона, ме се приемат проекти извън стандартите?

# 440
Здравейте! Имаме предложение от фирма за строеж на сглобяема къща с дървена конструкция, но фундамента не е познатият. Работят основно в Австрия и Франция. В зависимост от квадратурата се изграждат няколко железобетонни колони на 1.50-2
00 м, на тях някакви шайби, метална конструкция за основа, изолация и след това вече по познатата и тук технология. Имате ли информация може ли да се получи разрешително за строеж с такъв проект?
Какви шайби, какви 1.5 - 2.00м. СК са лека конструкция и се изграждат върху ивични основи, които са високи макс 60 см. При земетресение им дават много по-добра устойчивост от монолитна къща. Правите си проект при експерти, запознати със строителството на СК във всичките му части, вкл. конструктивна и го внасяте за  РС. Всичко друго е ала-бала и някой иска да Ви вземе излишни пари за ненужни основи. Има си утвърдени строителни норми, които запознатите проектанти и архитекти следва да спазват.

# 441
  • София
fatalina, напротив. В момента стомано-бетонният фундамент в София област струва минимум 220 лв/м2, а според нашето геодезично проучване и желанието ни къщата да е "вдигната" около 50-60 см над кота нула, фундамента отива много нагоре.
Това, което ми предлагат, се практикува масово Германия, Австрия, Франция, но там не е земетръсна зона. Ще излезе три пъти по-евтино. Примерно осем бетонни колони, забити по-дълбоко и върху тях се връзва описаното по-горе.

# 442
Кой Ви плаши с глупости, че БГ е яко земетръстна зона?! Всички СК са с ивични основи. Вероятно говорите за дървени основи направени върху пилони, но това строителство не е типично за БГ. Както Вие си решите.
Вашите проектанти ако разбират от този вид строителство ще изчислят и определят какви основи трябва да се изградят спрямо геоложкият доклад за терена Ви. https://creativ.alle.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0% … 0%BE%D0%B2%D0%B8/

# 443
  • София
Може да не е "яко" сеизмична зона България, но си има земетресения и те се съобразяват в строителството. Не че нещо, но и 6.5 да тресне, хич няма да ни хареса, ако сме в неправилно конструирана сграда (особено ако се срути).

Аз не разбрах самите основи от железобетон ли са или някакви метални? Какво значи "метална конструкция за основа" - че къщата ляга върху колони + някаква метална конструкция ли? И после носеща конструкция и стени от дърво (и вата в стените)? На нас и архитектът, и строителят ни казаха общо взето от всички видове конструкции, само дърво и метал Не.

# 444
  • густо майна Филибето
В Русия масово строят дървени къщи на подобни фундаменти, там точката на замръзване на места е на 2м и ивичен фундамен излиза много скъп.
Попитайте конструктор, който работи с вашата община. Трябва да е наясно. Понякога тези неща не минават в общината само от незнание.

# 445
  • Варна
Здравейте! Имаме предложение от фирма за строеж на сглобяема къща с дървена конструкция, но фундамента не е познатият. Работят основно в Австрия и Франция. В зависимост от квадратурата се изграждат няколко железобетонни колони на 1.50-2.00 м, на тях някакви шайби, метална конструкция за основа, изолация и след това вече по познатата и тук технология. Имате ли информация може ли да се получи разрешително за строеж с такъв проект?
За такива основи ли става дума?

# 446
  • густо майна Филибето
Не е наша работа да гадаем, но мисля, че е нещо от този тип

Скрит текст:

или това

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 14:43 от Ljuboznatelna

# 447
  • София
Това ще тръгне с почвата и до 10 години ще е като разстрелян таралеж...

# 448
  • София
Благодаря ви за включването, мъжът ми беше на първоначалната среща и явно не е запомнил ТОЧНО детайлите.
Обещали са ми да изпратят примерен проект със скици, ще пиша!
Но по обяснение се доближава до публикуваното от k_slavova и проекта на  Суйт Хоум.

# 449
  • Köln
Здравейте,
Може ли някой да ми разясни какви са първите стъпки при строеж, след закупуването на земята.
Партидите за ток и вода могат ли да се извадят на празно място или трябва да има проект?

Общи условия

Активация на акаунт