Петокласници - 2018/2019- Тема 2

• 51 046
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • у дома с любимите си хора
Много го "обичам" този подход "един за всички,всички за един",когато се касае за наказания.Не разбирам смъсъла му,а и на наказанието не разбирам смисъла.

# 211
Тази година в началото и ние имахме такова групово наказание, изразяващо се в дълго домашно за всички.  След това имаше  още 1 или 2 случая на общо наказание- контролно за всички.
Моето дете не е от развалящите дисциплината и го намираше за много несправедливо. Да не говорим, че досега не е имало такъв случай.
Тази учителка е нова. Натресоха ни я, защото имаше родителски оплаквания от старата, че давала много трудни задачи, което беше тотално невярно. Та, и да се слушат много родителите не е работа да знаете.
На родителската ѝ казах, че го намирам за много неприемливо и така се настройват децата едно срещу друго. Ама те били колектив, ала-бала. Имало 2-3ма говорещи. Беше леко шокирана от намека ми, че отзивите от детето ми за часа ѝ не са много добри. Явно искаше да ги респектира в началото, но с лош подход. След родителската първия срок не е имало повече изцепки с групови наказания, но все още разпитвам подробно.

Благодаря ви за отзивите за филма. Дракона ще гледат девойките.

# 212
  • В светлината на слънцето
Малко късно се включвам. Каката (8 клас) гледа със съученичка Дракона и беше във възторг. Горещо препоръчва. Смартфонът не сме гледали - нито аз, нито децата.

# 213
  • Перник
Тази година в началото и ние имахме такова групово наказание, изразяващо се в дълго домашно за всички.  След това имаше  още 1 или 2 случая на общо наказание- контролно за всички.
Моето дете не е от развалящите дисциплината и го намираше за много несправедливо. Да не говорим, че досега не е имало такъв случай.
Тази учителка е нова. Натресоха ни я, защото имаше родителски оплаквания от старата, че давала много трудни задачи, което беше тотално невярно. Та, и да се слушат много родителите не е работа да знаете.
На родителската ѝ казах, че го намирам за много неприемливо и така се настройват децата едно срещу друго. Ама те били колектив, ала-бала. Имало 2-3ма говорещи. Беше леко шокирана от намека ми, че отзивите от детето ми за часа ѝ не са много добри. Явно искаше да ги респектира в началото, но с лош подход. След родителската първия срок не е имало повече изцепки с групови наказания, но все още разпитвам подробно.
...

И аз вчера казах на госпожата същото - с такива наказания настройва децата едно срещу друго, а целия клас - срещу себе си. Повечето родители бяхме против наказване на всички заради няколко души.
Както навсякъде, и в този клас има няколко по-палави и буйни момчета, които развалят дисциплината. Но за разлика от предния ни клас, където родителите на тези деца просто не идваха на родителските срещи, в този присъстват бащите. Единият почти директно заяви на госпожата по ЧП, че не сме ние хората, които трябва да градим нейния авторитет. Но като цяло стоически понасяха забележките и никой не каза "моето дете не е такова", както се е случвало в предния клас, което е обнадеждаващо.

# 214
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да взема да ви поздравя с любимата песен на Горинич младши?

Simple Smile не е по темата, но не се сърдете... много...Flushed
сигурна съм, че ще ме разберете.

# 215
  • София-Младост
Честит рожден ден на Горинич младши!
Жив, здрав и щастлив да расте!

Песента е идеална просто...сигурна съм, че и моят син би я харесал Simple Smile
При нас дисциплината е зле:( Снощи ни викаха няколко родители с децата...пак обеща, но да видим.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 16:03 от Ала-Бала

# 216
  • от Луната
Нашата РС беше супер кратка. Децата са почти добре с дисциплината за сега, с малки изключения. Само господина по БЕЛ влезе и директно каза, че за него тези РС са излишна загуба на време и за нас и за тях, тъй като те нямат право да говорят за децата с имената им, а само общо за класа и като цяло класа бил много добър, даже по среден успех бил най- добрия сред всички пети класове  Mr. Green.
 Разпусна ни класната, но една майка пожела да говори с други 3 и докато ги чакахме в коридора да си разрешат драмата се появи госпожата по география. Единствена тя обясни, че децата абсолютно нищо не знаят, не се стараят, не учат и все в този дух. После с майките изкоментирахме как така всички учители са доволни от калса като цяло, а само тази по география не е доволна от никой (всички 5 класове били много зле)  newsm78
След поредно повдигане на въпроса за чата класната каза, че не знае как да направи и го направих аз, като и показах как да добави всички родители, тъй като аз имам контакт само на няколко. Още не е направено  ooooh!
С Балерината имахме разговор за дисциплината, за математиката (пак задачи, които вкъщи решава са грешни на теста) и за сега всичко е чудесно  bowuu

# 217
  • Перник
При нас пък господинът по география каза, че родителските срещи са загуба на време, защото ако ние имаме проблем/въпроси към него винаги можем да говорим индивидуално, ако той има - също се обаждал.
Като цяло се успокоих - щом никой учител не ми се е обаждал, значи детето ми е ОК Simple Smile Е, снощи вкъщи се държа безобразно, но да приемем, че се успокои като се прибрах и му казах, че не са се оплаквали от него, явно се е бил притеснил Grinning Даже господинът по математика каза, че в класа има само 3 реални шестици и едната е на Калоян. А г-н Михайлов да каже, че си за 6, значи мнооооого.

# 218
  • София
Честито и от мен на Горинич младши.
Песента е много яка, не я познавам Wink

Никога не съм гледала на РС като загуба на време.
Освен информации за моето дете може да се научи и как се държи то в групата или групата как се държи. Вярвам на децата си, но всяка ситуация си има интерпретация, добре е да чуеш и друго виждане
Преди 2 г. сън не ме ловеше заради математиката на баткото и смятах, че само мен ме интересува какво се случва, не без внушение и от училищното ръководство. Оказа се, че няма родител, който не е притеснен, че не съм сама в борбата за промяна.
На втората РС г-жата по География (на наборката) бе недоволна от децата - каза какво не правят и какво трябва да правят, и ела сега ги виж колко са добри, а тя доволна от тях.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 19:43 от Desem

# 219

Simple Smile Simple Smile Simple Smile мина вече. доволна съм.

# 220
Честит празник, st. Dobri!
Здрав и успешен да бъде младежът!
Страхотна торта!

# 221
  • София
Добри, да е жив и здрав! Да расте щастливо дете! А то с такава торта няма друг начин!

# 222
  • София
И от мен честит празник, Добри! Да е жив и здрав младшия!

# 223
Честит празник, много здраве и късмет! Тортата е супер! Kissing Heart

Да попитам колко време на ден играят на телефон/пс децата ви? Налагате ли ограничение някакво?

# 224
два часа за целия ден и компютъра се изключва. това включва и проектите за училище и тестовете на сайта на училището.
понякога давам допълнителен половин час, но трябва много да е поработил за него.
телефонът му е конфискуван.
Simple Smile лоша съм.

Общи условия

Активация на акаунт