Бременни чужбински мами -4

• 17 679
  • 262
  •   1
Отговори
# 75
annamarinova ако и двамата сте българи - паспортите и акта за граждански брак (на нас ни искаха оригинал и после ни го върнаха по пощата),  Във формуляра ако искате детето да има бащино име както в БГ след личното сложете в скоби (Fatername) и напишете бащиното. Ние не бяхме намерили отделно поле да го напишем и го бяхме пропуснали, та ни ´се обадиха от службата , дали искаме да има такова или да няма. Ние искахме , та писахме писмо и те го оправиха.

Ако имате момченце , кажете ,че искате да носи фамилията на мъжа и ще сложат ов накрая, ако е момиченце оставете го на твое име, те и без това така ще го запишат в началото и ще си има ова ... иначе да идеш да им обясняваш значението на ов и ова .... Това , ако и двамата сте българи разбира се. Имам една колежка на която момченцето и си остана с нейното име и сега фамилията му завършва на ова  ooooh!

# 76
   Ей, вивита, много мерси, за това с бащиното име нямаше да се сетя. Simple Smile Момиченце е, засега, Simple Smile и ще внимавам, че да не и викат като на мен Фрау Маринов. Simple Smile или пък МаринОва - голяма смешка  Laughing

# 77
милада спомних си, че днес май трябва да ти индуцират раждането! Надявам се горещо всичко да мине/е минало добре и да гушкаш здраво бебче! Hug

Тандоори, MrsGкакви са новините при вас?
Аз съм си все тук, потя се в жегите, бебо не напира да излиза...

# 78
annamarinova ако и двамата сте българи - паспортите и акта за граждански брак (на нас ни искаха оригинал и после ни го върнаха по пощата),  Във формуляра ако искате детето да има бащино име както в БГ след личното сложете в скоби (Fatername) и напишете бащиното. Ние не бяхме намерили отделно поле да го напишем и го бяхме пропуснали, та ни ´се обадиха от службата , дали искаме да има такова или да няма. Ние искахме , та писахме писмо и те го оправиха.

Ако имате момченце , кажете ,че искате да носи фамилията на мъжа и ще сложат ов накрая, ако е момиченце оставете го на твое име, те и без това така ще го запишат в началото и ще си има ова ... иначе да идеш да им обясняваш значението на ов и ова .... Това , ако и двамата сте българи разбира се. Имам една колежка на която момченцето и си остана с нейното име и сега фамилията му завършва на ова  ooooh!

Вивита, благодаря ти, че се намеси. Тези подробности не ги знаех, щото нали съм с местен, та затова и така писах.

# 79
милада спомних си, че днес май трябва да ти индуцират раждането! Надявам се горещо всичко да мине/е минало добре и да гушкаш здраво бебче! Hug

Тандоори, MrsGкакви са новините при вас?
Аз съм си все тук, потя се в жегите, бебо не напира да излиза...

И аз стискам палци на Милада! Дано всичко е ок!

А при мене новините са, че за последните 3 дни малката се завъртя 4 пъти, два от които напречно.  Confused
Сега чакам видеозона в четвъртък да видим какво ще правим...тя ще вземе точно на видеозона да се завърти нормално  Mr. Green.
Сега проучвам какви са възможностите( да го обърнат ръчно отгоре, секцио и нормално при седалищно) и мисля, ако евентуално се наложи какво да правя...и така.   bouquet

# 80
annamarinova, акта за граждански брак ( преведен и легализиран ) е документ, който задължително трябва да представиш, както и двата паспорта на родителите. При нас цялата организация по издаването на немския акт за раждане и  регистрирането на детето се прави в болницата и се надявам да мине лесно.
С БГ документите смятаме да се занимаваме като си отидем в БГ. Тук само ще сложим апостил на акта за раждане. Вече се обаждах в консулството в Бон. Първия път детето ще пътува с пасаван.

Успех на раждащите тези дни.  Hug Аз все още съм в очакване.

# 81
   Nadejda, за акта за гр. брак знам и си го имам преведен и легализиран. Simple Smile А занимаването с документите в Бг в какъв срок трябва да стане, знаеш ли? Аз дочух - до 1 година след раждането на детето. А и предполагам, не е нужно да се разкарвам до Бон за пасаван? - Мюнхен ми е по-близо. С пълномощник не искам да действам, искам да ида до БГ. Simple Smile)

# 82
за процедурата в БГ си пригответе 3-4 седмици. Толкова си трае - няма по-кратък вариант.
Можеш да си уредиш нещата в Мюнхен, ако ти е по-близо.
Документите за БГ пише на сайта на посолството по БГ закон трябва да се направят първите 6 месеца мисля. Но като се обадихме в посолството казаха 1 година  newsm78
Как да е не може човек да се мотка много , защото още около 3 тия месец получава писмо от общината да се яви с паспорта на детето и да кандидатства за разрешително за пребиваване за детето. С дълга уговорка с персонала, може да се стигне до споразумение, подава се формуляра и се издава на бебето временен документ , без снимка за 3 месеца с който може да пътува САМо из Германия и да не напуска границите... докато си уреди човек паспорта. Изчак ват те с 2 думи. Ако не успееш за тези 3 месеца издават още един пак за 3 месеца ...
Хубаво е да им се обясни, че БГ посолство НЕ записва детето в паспорта на родителя, както правят украинците и че процедурата през посолството трае мин. 3 месеца.

# 83
А при мене новините са, че за последните 3 дни малката се завъртя 4 пъти, два от които напречно.  Confused
Сега чакам видеозона в четвъртък да видим какво ще правим...тя ще вземе точно на видеозона да се завърти нормално  Mr. Green.
Сега проучвам какви са възможностите( да го обърнат ръчно отгоре, секцио и нормално при седалищно) и мисля, ако евентуално се наложи какво да правя...и така.   bouquet

тандоори, явно точно в този перид 35-37 седмица бебоците правят последни кълбета преди да мирясат. Аз се пекох на същия огън-в 36 семдица всичко ОК, след няколко дни седалищно, след още една седмица пак главично. И аз го усещах как се върти, щеше да ми разпори корема направо, в един момент бях сигурна, че е напречно, крака му риташе отзад на хълбока.
Вчера на ехото казаха, че е окончателно вече главично и 3 кила, влязохме в норма и ние!
Относно начина на раждане при седалище, аз се бях паникьосакла много. Embarassed Все съм си мислела , че съм върло против секциото, но след като прочетох тук там и се консултирах с една приятелка гинеколжка в БГ, се молех да ми направят секцио. Да но тук седалищното не е показание за такава интервенция-искаха да правят мануално верзио и ако не да ме пуснат да раждам нормално...Бях се паникьосала, че няма да мога да съм спокойна и да имам адекватно поведение по време на раждането, което е от първостепенно значение и че така и така ще стигна до секцио при драматични обстоятелства...
Надявам се ти да си по-спокойна от мен и да разсъждаваш по-трезво. Аз само едно знаех-секцио та секцио. А сестра ми роди нормално в седалищно, първо бебе, но този пример не беше достатъчен за мен.
Дано бебка се обърне и всичко да мине гладко.  Hug

# 84
Ани, където ти е по- близо там вадиш пасаван. В нашия случай е Бон.  Peace
А за срока наистина различно пише и казват- 6 месеца или 1 година. Мен това не ме тревожи, защото смятаме скоро да си ходим. Повече ме притеснява, защо са необходими 3- 4 седмици в БГ. Вивита, ти това време заедно с превода и легализацията ли го смяташ или само толкова трябва за ЕГН и акта? А пасавана с каква валидност е?

# 85
Навсякъде е различно,не е задължително въобще 3-4 седмици.При нас поцедурата продължи 2 ДНИ  за акта и ЕГН, 3 за паспорт-общо за 5 дни бебка имаше БГ акт и паспорт.... Обшина Средец, София.

# 86
   Ъъъ...аз мислех да си ходим другата пролет-лято, че не ми се пътува зимата... А иначе и аз знам, че в Бг често се бавят много, но ние така или иначе искахме хем и почивка да си направим на морето! ех, Варна, ама далечни плановее)..:/

# 87
Документите се подават, ЕГН се генерира за около 1 седмица (по-малко, но си го сложи толкова), после се въвежда ифото в разни системи и това трае 2 седмици (тук не могат да го съкратят) , после пък отиваш за паспорт и там е около 5 дена или веднага , но си плащаш на МАрия Луиза. Като отидеш за паспорт те връщат да направиш на детето адресна регистрация в общината, защото при предните 2 процедури не става автомати чно... ако някой е успял за по-малко браво. Аз бих се заредила с 3-4 седмици време. Успех.

# 88
Амиии... освен при нас и при още две познати семейства тук от Франция цялата процедура акт, ЕГН + паспорт отне точно една седмица... Wink

Не , че е толкова важно, но останах с впечатление, че не ми вярвате Hug
Имаме други по-важни бременни проблеми.

# 89
mariakara вярвам. Аз разпитах в 2 общини в София (звънях предварително от тук, както и нашите питаха от там) и процедурата ми я описаха точно както си се случи на практика  Wink Това, което искам да кажа е ,че бих си заделила 3-4 седмици, ако не искам да се окажа изведнъж в небрано лозе с изтекла отпуска, пресрочен билет и дете без паспорт.  Това си се отнася за мен лично , разбира се  Wink Пък ако стане по-бързо - честито.

Общи условия

Активация на акаунт