Магията на изтока - тема 56

• 40 818
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Верно ли Mike Angelo е на 30 г.Аз си мислех,че е в средата на 20-те. Blush
Моя сериал с него почва в четвъртък,вероятно е подарък за св.Валентин Purple Heart
Дано го превеждат.

orange_girl, не си ли гледала Secret Garden с Бини?
Там има уникален анцунг,подобен на запалката и обясняваше за италианските майстори.

# 361
  • DE
Като се сетя за градината и винаги се сещам за пародията на бенгите Heart Eyes Дракона е гениален актьор и разни други работи.... Жалко, че няма да го видим в роля освен как страда изоставен в някой клип Mr. Green
https://m.youtube.com/watch?v=tkTEOhFpVfc&t=70s
Сцената с коремните преси Grinning

# 362
Joy Joy Joy Joy
Това не съм го гледала,но аууууу каква страстна целувка.Доближиха си устните повече от оригинална корейска драма.

# 363
Mr. Swimmer е разочарование за мен. Пробвах го, но не ми се получи, ако ли и част от времето Майки да се разкарва полугол.

orange_girl, за втория линк не ти трябва регистрация. Достъп и сваляне са свободни. Аз за това го дадох. Дано само са активни файловете, че някой път на по-старите заглавия липсват от някои места.

Хвърлих едно око на сериала със Суки. Скучновата работа. Малко като онзи с Бо Гом и кака Сонг. Почти нищо не се случва. Той влюбен в нея от 100 години, пък тя, наближаваща 40-те, вече разведена и с дете, още не се е светнала, разбираш ли Smirk. Но пък му върви да снима с нуни, които са съпруги на сънбетата му. Преди беше на Чи Сунг, сега на Уон Бин Sunglasses. Коя ли ще е следващата Joy?

# 364
Залагам за нуната на Катерицата.
Moneybag

Така и така спамя Scream
Тръгнах да гледам Mortal Engines.По-зле и от най-зле китайски литящо фентъзи.

#неекойтосимислите
Скрит текст:

# 365
Е, тя се снима с приятелчето на мъжа си - Бо Гом. Стига ѝ толкоз агнешко за тази година. И без това му се наслаждава всекидневно в къщи. Ще вземе да ѝ втръсне и да се разшета за нещо по-различно от "катеричок" Joy.
Пък то и на Суки май му е ред да влиза в казармата, та може и да няма време за друга нуна в близко време. Току виж, докато изпълни дълга към родината Любимец 13 да се е излекувал и да спретнат един броманс, викам аз Wink.

# 366
Защо наричаш И Джонг Сок - Суки?

# 367
Рос, покрай No Breathing за по кратко ги прекръстихме на Суки и Гуки(Со Ин Гук) Simple Smile.

# 368
Аха, а аз помислих, че говориш за някакъв нов корейски актьор и добре, че отворих линка да видя кой е.
Не знаех, че така сте ги прекръстили.

Шо, да бия силно камбаната - качиха вече Shoplifters на наш Хироказу Корееда. Свалих го и започвам сега да го гледам.
Предполагам какво ще ми е мнението за този шедьовър, но все пак очаквай утре коментар.
Нямах търпение, толкова месеци и най-после японците го качиха. Радвам се, че това стана и две седмици преди раздаването на Оскари-те.
Все пак да си видим нашия филм с главно "Ф" преди да обявят победителя Куарон. Какво да се прави - политически награди/ цирк.
А ние сме за изкуството. Кино. Японско. С марка Корееда.

# 369
Tomb of the Sea
Много ме дразни как свършват епизодите.Стряскащо.На най-интересното.
Добре,че не чакам една седмица за следващия. Innocent
При мен преводача е оставял и коментари от време на време.Много е забавно така.Вече искам преводи с коментар Heart Eyes
Само още не съм разбрала,защо мъкнат Leo Wu  с тях? Те си имат картата,не им трябва,освен,за да не го докопат другите и да мръдне очите на една статуя?
И приятелите му с маската на лицето му Joy от далеч си личи,че не е истинска,няма как да ме убедят.
Интересно с кой си пише по телефона онзи от ресторанта.
Дане,не ми казвай,още не.Все някога ще искам спойлер,но все още искам да се вълнувам.

# 370
  • DE
Да, ама и аз не знам Mr. Green стигнах до 17еп. само толкова са преведени.
Довечера ще погледам още, много е неразбираемо на моменти, вероятно чак на края ще се разбере кое какво Crazy

# 371
Страхотно Joy Аз съм на 10 еп.
После може да го гледаме заедно текущо.

# 372
Haechi - епизод 2

И втори епизод добре. На прилично корейско ниво.
Завързаха интересно историята, а и ми допада много това, че главните герои са хечи (пазителите на закона и реда в Чосон). Не се въртят около това как една чосонска-кифла се влюбва в един принц. А и принцът е женен, така че трудно ще стане работата.
Имам и някакво много близо усещане с последния исторически сериал на SBS, който гледах преди три години - любимият ми Scarlet Heart Ryeo.
Историите са напълно различни, но и тук кралят има няколко сина (трима в случая), които са евентуалните наследници на трона.
Първият го разкараха (не може да има наследници, защото "антенката" му не работи изправно), вторият е нашия човек, но той пък е син на краля и негова прислужница, та засега е извън сметките, макар баща му да разчита именно на него, а третият, най-малкия, засега ми е малко мътна вода - играе е го положителен, но мисля, че ще има борба за трона именно с нашия принц.
И тук историята е с действителни исторически личности (одобрявам), макар и всичко останало да е художествена измислица.
Дано всичко продължи добре. Имам надежди и заради връзката със Scarlet Heart Ryeo, която правя, а и факта, че сериала е отново на SBS.
Ако започнат с глупостите - ще ги метна с брадвата. Няма прошка за корейските глупости от мен. Особено, когато са започнали добре, но пак са затънали в калта и посредствеността.
Да ги похваля в началото, а натам ще видим.

Touch Your Heart - епизод 3

Корейска скука, в която са събрали Ю Ин На и И Донг Ук, колкото да ги разходят на екран и да им дадат един хонорар. Сценаристът на този сериал няма идея какво прави. Не се случва абсолютно нищо. Героинята на Ю Ин На е толкова лигава, повърхностна и глупава, че не се трае. Тъжна картинка. Само лиготии и някакви елементарни сцени/ диалози.
Повече ми е интересно какво се случва с втората двойка на И Санг У и Сон Сонг Юн, отколкото с главните герои.

Shoplifters - изгледан

Да, убедих се защо Корееда получи "Златната палма" на фестивала в Кан. Трябва да се гледа, за да се разбере. Думите ще са малко.
Корееда отново поставя въпроса: Кой е твой родител? Този, който ти е дал живот или този, който макар и да не е твоя биологичен родител е дал всичко от себе си (най-доброто, на което е способен и му е по силите), за да те отгледа/ възпита/ дари с любов и топлина.
Шо, гледай.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 18:35 от rossonera

# 373
  • MJF
 bowuu  филм.
The Cave of the Yellow Dog (2005)
Глъдка свеж въздух  Thinking или парче ябълков карамелизиран сладкиш дето видях в готварския от rossonera за душата.
Има си всичко филма- простор, бит, митология, натура, природен чар. На мен щеше да ми е още по-интересно ако имаше още от бита но към самия творчески екип нямам грам забележка. Филма се гледа плавно и неусетно. Имаше много мили моменти но един не мога да не спомена. Това е когато дребосъците се бяха скупчили да си се занимават/играят и се загледаха в небето , кой облак на какво прилича. Ама толко мило, просто, натурално, креативно, здравословно, полезно....
Аз и до сега го правя, стига да има небе, облачета и минути за себе си човек. Без екрани, бутони, кабели в ушите и пр.
Към края тъкмо се зачудих защо кервана не върви по пътя ами около него и хоп таз джипка. И финално така се  Joy hahaha Joy, ама  овцете просто така точно се ориентираха накъде да поемат и се омотаха с тоз джип и туй дето "грачеше" той . Въобще чудесен филм, без нищо излишно и наличното напълно достатъчно.
Напълно доволна. А да, даже и кутре има.  Grinning

Брей много бързо нещо ни го пуснаха Shoplifters,  Thinking даже преди тез награди. Ще избързам с гледането да не вземе да изчезне. Че то на японския фронт ....не се знае.

# 374
Item

За любителите на свръхестественото, мистерията, кримито. За два епизода не може да се разбере кой знае колко. Той е прокурор. Брат му и снаха му умират при катастрофа и той е принуден да се грижи за племеницата си. Съдбата обаче го сблъсква с някакви необясними сили, които се намесват в живота и работата му.

Общи условия

Активация на акаунт