Избор на училище за първи клас през учебната 2019/2020 Варна

• 34 650
  • 355
  •   1
Отговори
# 165
Аз май избрах Вапцаров Simple Smile дадоха ми препоръка и за учители,  пък ще видим какво ще стане.  Плюса ми е занималнята и това, че са само една смяна. Ще записвам и каката в трети клас и дано случим на учители  Simple Smile

# 166
  • Варна
Здравейте,
доколко според вас може да се съди за качеството на образование по интернет сайта на училището? Чудя се между две училища. Това, което ни е в района, ами много зле този сайт. Ако директорът не полага усилия да представи училището в най-добра светлина в интернет, какво ли би било и отношението му към учебния процес 😕
От друга страна, училището което не ни е в района, но пък е на същото разстояние от това в района ни, са се постарали поне да изглеждат добре онлайн и да дадат полезна информация.
Три седмици преди кандидтаване съм раздвоена. Някой с някакво мнение по въпросът?

Не може да се съди за качеството на образованието по интернет страницата. Директорите са засипани с административна работа, а поддръжката на интернет страницата в най-общия случай се осъществява от трети лица. Ако имате нужда от информация, отидете на място. Говорете с някого. Дори да е възпитател от занималня. Ние бяхме харесали едно училище, в което паралелките са малки, т.е. по-спокойно, отделя се повече персонално внимание и т.н. Отидохме на място. Говорихме със служител и ... се ориентирахме към друго училище. Не помня каква беше интернет страницата Simple Smile А ако намерите родители на в момента учещи деца - най-добре.

# 167
Аз май избрах Вапцаров Simple Smile дадоха ми препоръка и за учители,  пък ще видим какво ще стане.  Плюса ми е занималнята и това, че са само една смяна. Ще записвам и каката в трети клас и дано случим на учители  Simple Smile

Не разбрах от коментара ви, и вие ли избрахте Вапцаров. Ако е така може ли малко повече информация за нивото в училището и преподавателите.

# 168
  • UK
Здравейте
Има ли някакви предимства (като в детската градина) при прием в избрано училище за близнаци?
Някой има ли някаква яснота по въпроса.

# 169
Здравейте, предстои ни кандидатстване в 1 клас...по район сме в училище Йордан Йовков.Някой има ли отзиви за това училище...както и кои ще са учителите.
Не намирам коментари  за него от 2015г.
Здравейте, изключително нова съм за този форум,изобщо не мога да се оправя как да търся, запазя, връщам и как точно да пиша, затова предварително се извинявам. Но именно , че искам да запиша детето си за Втори клас в " Йордан Йовков", моля да ми кажете ако имам избор, при коя класна? Коя е най-милата и внимателна госпожа? На какви са профелираните паралелки? Какво е положението със занималнята? Тоест аз по принцип изобщо не искам занималня, доколкото чувам май никъде не се успява с домашните, а децата ужас стоят до 17:00 , но ще искам всички Сип-ове и Зип-ове да използвам. Дават ли малко домашни? Дано някой ми отговори, защото наистина не знам къде и как да пиша в този форум. Май ще ми отнеме време,докато разбера! 😔

# 170
ох как да пиша, без да се закачам за друг коментатор? 🤗 Искам да попитам и друго. Намирам за ужасна тази Втора смяна, по принцип живеем все още в чужбина. Децата и всички родители са супер като децата са си около 14:30 вече вкъщи. Толкова е чудесно. И намирам за ужасна втора смяна, при която децата едва ли нещо помнят, а дремят до 19:00 часа в клас. Учи се сутрин на свежа глава. Много бих искала само дневна смяна, но пак опира да райониране - ужас, нямам такова училище. По европейски нареждане, трябваше тази втора смяна в България да отпадне до 2020 г. , естествено няма да стане скоро питали куп причини и виждам, че някои училища вече са въвели това удобство , а кога ще бъде по всички варненски училища?

# 171
Аз май избрах Вапцаров Simple Smile дадоха ми препоръка и за учители,  пък ще видим какво ще стане.  Плюса ми е занималнята и това, че са само една смяна. Ще записвам и каката в трети клас и дано случим на учители  Simple Smile
ох как да пиша, без да се закачам за друг коментатор? 🤗 Искам да попитам и друго. Намирам за ужасна тази Втора смяна, по принцип живеем все още в чужбина. Децата и всички родители са супер като децата са си около 14:30 вече вкъщи. Толкова е чудесно. И намирам за ужасна втора смяна, при която децата едва ли нещо помнят, а дремят до 19:00 часа в клас. Учи се сутрин на свежа глава. Много бих искала само дневна смяна, но пак опира да райониране - ужас, нямам такова училище. По европейски нареждане, трябваше тази втора смяна в България да отпадне до 2020 г. , естествено няма да стане скоро питали куп причини и виждам, че някои училища вече са въвели това удобство , а кога ще бъде по всички варненски училища?

Разбирам напълно приетеснението Ви. И аз съм против втората смяна, но за съжаление това са условията в България и честно казано не вярвам скоро да се променят. Сградния фонд е недостатъчен и не виждам как ще се реши този проблем в скоро време.
За ОУ “ Черноризец Храбър” знам че учат само първа смяна, но ако ви се налага да ползвате занималня, детето пак ще изкарва целия ден в училище. В посоченото училище миналата година са приемали деца извън района, така че има вероятност да ви приемат ако не сте им в района. И все пак нямам никаква информация за дисциплината и подготовката.
Мисля че и в ОУ “ Стефан Караджа” са само в сутрешна смяна децата.

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 21:30 от insey

# 172
Аз май избрах Вапцаров Simple Smile дадоха ми препоръка и за учители,  пък ще видим какво ще стане.  Плюса ми е занималнята и това, че са само една смяна. Ще записвам и каката в трети клас и дано случим на учители  Simple Smile

Разбирам напълно приетеснението Ви. И аз съм против втората смяна, но за съжаление това са условията в България и честно казано не вярвам скоро да се променят. Сградния фонд е недостатъчен и не виждам как ще се реши този проблем в скоро време.
За ОУ “ Черноризец Храбър” знам че учат само първа смяна, но ако ви се налага да ползвате занималня, детето пак ще изкарва целия ден в училище. В посоченото училище миналата година са приемали деца извън района, така че има вероятност да ви приемат ако не сте им в района. И все пак нямам никаква информация за дисциплината и подготовката.
Мисля че и в ОУ “ Стефан Караджа” са само в сутрешна смяна децата.
не, не искам занималня именно защото е ужасно дълга и безмислена в България, като се прибере вечерта детето тогава домашните се довършват. Ужас, та за какво трябва да стой там тогава детето ми цял ден!? Където сме, толкова им е лека училищната програма. В началното училище учат 08:0-11:30, после обяд, после за в занималнята домашните се правят за 30 Мин. после всеки когато иска към вкъщи. А като гледам в БГ ужас до 13:30 + занималня до 17:00, а да не говоря втора смяна. Ужасно и за детето и за родителите, постоянно да се напасват. А училището си харесах, но да проблемът при него е Втората сняна. Другите ако са ми далеч трудно ще ни е, но ще ги погледна къде са. Много Ви благодаря за информацията.

# 173
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Вие сте убедена, че ще ви приемат? Учудена съм от факта. Няма ли свободни бройки как ще стане номера?

# 174
Kikavarna, стресът Ви ( вашия и на детето) ще е голям, преживявала съм го, но с времето ще се примирите с действителността Sad
Относно училищата, особено в така  наречените елитни, дори и да сте им в района, пак може да се окаже, че не сте приети.

# 175
Kikavarna, стресът Ви ( вашия и на детето) ще е голям, преживявала съм го, но с времето ще се примирите с действителността Sad
Относно училищата, особено в така  наречените елитни, дори и да сте им в района, пак може да се окаже, че не сте приети.
ох, знам, знам че ни очаква огромен стрес. Затова има ли тук, щом казваш, че си го преживяла, група на завърнали се родители във Варна, питах къде ли не за такава, но няма, как може, а толкова проблеми имаме. Има ли поне тук подобна за обмяна на инфо? 😔

# 176
  • UK
ох, знам, знам че ни очаква огромен стрес. Затова има ли тук, щом казваш, че си го преживяла, група на завърнали се родители във Варна, питах къде ли не за такава, но няма, как може, а толкова проблеми имаме. Има ли поне тук подобна за обмяна на инфо? 😔

Има такава група, но във фб. Тук също можи би,но трябва да се поразтърсите из форума.
Откъде се връщате Вие?

# 177
Здравейте, предстои ни кандидатстване в 1 клас...по район сме в училище Йордан Йовков.Някой има ли отзиви за това училище...както и кои ще са учителите.
Не намирам коментари  за него от 2015г.
Здравейте, изключително нова съм за този форум,изобщо не мога да се оправя как да търся, запазя, връщам и как точно да пиша, затова предварително се извинявам. Но именно , че искам да запиша детето си за Втори клас в " Йордан Йовков", моля да ми кажете ако имам избор, при коя класна? Коя е най-милата и внимателна госпожа? На какви са профелираните паралелки? Какво е положението със занималнята? Тоест аз по принцип изобщо не искам занималня, доколкото чувам май никъде не се успява с домашните, а децата ужас стоят до 17:00 , но ще искам всички Сип-ове и Зип-ове да използвам. Дават ли малко домашни? Дано някой ми отговори, защото наистина не знам къде и как да пиша в този форум. Май ще ми отнеме време,докато разбера! 😔

Препоръчвам ви Априлов.Съвсем наблизо е.занималнята не е задължителна, а учителите са супер ( поне нашата Simple Smile)

# 178
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз не бих казала,че нашата е добра.Така и не научи децата да си записват домашното в тефтера.Пише го във ФБ групата на класа.Бясна съм.Такава им била практиката и явно нямат намерение да се променят.

# 179
  • Най-красивата страна
При нас домашното се пише на дъската,който иска си го отбелязва,някои деца снимат с телефона си.
И накрая класната пак го пуска в групата във фб.

Общи условия

Активация на акаунт