Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Искам и аз на море! И за мен лято без море не е лято.

На мен отдавна ми се върти в главата, но вие ме подсетихте да кажа на ММ... Направо му приседна. Laughing Ама той си е шубенце.. особено за мен (нас, вече).

# 541
аз със сигурност ще отида на море, няма нищо страшно, даже моят лекар ми препоръчва да ходя на плуване и йога активно

Преди термина ли?

# 542
аз със сигурност ще отида на море, няма нищо страшно, даже моят лекар ми препоръчва да ходя на плуване и йога активно

Преди термина ли?

Да, след 3тия месец да почвам. Вече си хареса и Йога студио в София - само за бременни е - https://yantra.natalyoga.net/calendar/ от другата седмица почвам. Лекарите препоръчват йога и плуване след 3тия месец за всички без жените с проблемни и рискови бременности.

За морето - аз вече бях преди около месец, през май ще ходя пак, но по-близо в Гърция

Относно Пренатест - аз си направих на NIFTY по съвет на лекаря

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 16:13 от Анонимен

# 543
Аз също си правих Пренатест, но стигам до извода, че винаги има промоции Simple Smile

# 544
Мисля, че и на моя ще му приседне ако само спомена море в 9-тия месец, последно време се държи с мен все едно съм от стъкло.

# 545
Тъй като живея на морето - няма да го пропусна! Рано сутрин или късно след обед и с цял бански. Даже скоро ще поръчам от ибей, има сладурски за бременни. С първата бременност не съм ходила, защото просто не беше сезона. 😂
Иначе малко бебе не бих завела! Много, много бързо прегряват и се обезводняват. Първия плаж на каката беше на 4 месеца, мм изобщо не беше съгласен да я водя, ама аз - не, та не! Нищо няма да му стане на детето. На петата минута едното и оченце силно се зачерви и почна да сълзи. Аз от там в паника, събирам скорострелно партакешите и си тръгваме. Седнах на една пейка и капнах кърма в окото (колкото и да е отречено, бях в паника и не виждах какво друго да направя), докато се прибрахме и мина ама... 😂 Карала е и рота вирус и да ви кажа - хич не е забавно! Та вече съм на мнение, че бебетата под годинка нямат място на плажа. Оставяла съм таткото да я разхожда в морската пък аз влизам в морето да се покъпя. После се мия (защото трябва да кърмя) , обличам чисти дрехи и така.
Все пак всеки сам си преценява ситуациите, но мисля, че по - добре преди да се роди бебечето морето.

# 546

Преди термина ли?

Да, след 3тия месец да почвам. Вече си хареса и Йога студио в София - само за бременни е - https://yantra.natalyoga.net/calendar/ от другата седмица почвам. Лекарите препоръчват йога и плуване след 3тия месец за всички без жените с проблемни и рискови бременности.

За морето - аз вече бях преди около месец, през май ще ходя пак, но по-близо в Гърция

Относно Пренатест - аз си направих на NIFTY по съвет на лекаря

Благодаря за информацията 😊
Ако не обявят грипна ваканция другата седмица, мисля да отида в понеделник и петък от 10.30 сутринта.

# 547
Относно Пренатест - цените, които в момента са обявени на сайта, са актуални. Наистина има намаление от този месец.
Обаждах се да се интересувам миналата седмица, но все още не съм решила дали и кой ще правя.

# 548
С риск да ви отегча, при мен драмите продължават. 8 дена запацване, доки иска да ме хоспитализира в Шейново, аз се дърпам, главно заради грипа, изписаха ми АБ...абе край няма.

Та относно морето, ние имаме каравана на първа линия на ГРадина на май, юни, август и септември. Когато не сме там, а очевидно преди края на август няма да сме, или поне аз, я даваме под наем, така че някой ако се интересува, да пише. Ние ходим за трета година и много се кефим, има чисти и нови санитарни възли.

Относно работата. Миналия път работих до седмицата преди да родя, т.е. пуснах си болничен, но си ходех на работа (плащаха ми нещо де). Но като цяло КЕЛ ФАЙДА Simple Smile Усилията, които положих, не бяха оценени по достойнство. От доста други майки съм чула същото. Всеки си знае фирмата, шефовете, културата и тн, но имайте предвид, че това колко ви е трудно да ходите на работа изморени, с голям корем, ред други оплаквания и т.н. може и да не е оценено по достойнство. А и все пак имаме още по 30тина години да работим Simple Smile

Относно августинки: за мен е много важно качеството на дискусията, което често няма връзка или е обратнопропорционално на количеството Wink

И аз определено усещам бебето още от преди седмица-две, сега съм в 16та, но предния път усетих нещо чак в 20та. Сега не смея да се зарадвам на нищо Sad

Аз се моля да се позакрепя до 5ти, че малкият става на 2 Simple Smile Харесала съм му торта на Пепа Пиг, която напоследък обожава.

Поздрави на всички!

# 549
  • София
Patagonska_mara, изобщо не ни отегчаваш! Ако те хоспитализират, то ще е в специализирано отделени предполагам... Rolling Eyes Ако имаш доверие на доки не се дърпай според мен... Дано скоро ти мине това от главата и да се наслаждаваш на спокойна бременност!
Градина ми е любимо място Heart Определено ще те имам в предвид за караваната!
Искам и аз на йога, но евентуално ще мога да отида в събота. Ще е супер ако се засечем с някои от вас.

# 550
Patagonska_mara, ако се наложи хоспитализация ще бъдеш в патология. Щом док. ти предлага, вероятно там нещата ще се стабилизират по - бързо. Все пак ти си знаеш.
Иначе и аз смятам като теб - няма кой да ти каже браво, че работиш до края. Аз искам да си работя, защото ми е хубаео на работа и си ходя с удоволствие, та се надявам всичко да е наред и да успея да си избутам. А задължителен ли е 45 дневния? Защото ще имам работа за още 12 дни. Може ли да е 33?
Моята бухта също е фенка на Пепа. И аз смятам това да е темата за третия РД.

# 551
Момичета,
понеже не съм от София, бихте ли ми препоръчали клиника и доктор при когото да си запиша час за фетална морфология?
Благодаря

# 552
Вчера бяхме на преглед и ни съобщиха, че ще имаме момиче ❤️
Пуснахме БХС и ще чакаме резултатите другата сряда.
Може да е странно, но бебка я усетих на 18.01,едно чувство като пълзене, в 13г.с
Снощи също я усетих, но по скоро беше като гаделичкане 😊

# 553
  • София
Svetlana Sv 604742, не е задължителен 45 дневният болничен. Аз имах няколко момичета, които по тяхно желание си скъсиха болничният. ЧР мисля ги накараха да подпишат нещо си, че е по тяхно съгласие само.
Hope33, за фетална най-препоръчвани са клиниките Фемина и Марковс.

# 554
  • София
Момичета,
понеже не съм от София, бихте ли ми препоръчали клиника и доктор при когото да си запиша час за фетална морфология?
Благодаря
Мога да ти препоръчам Фемина или Надежда. 😊

Общи условия

Активация на акаунт