Боя за коса - Blond44 - Клуб на блондинките

• 72 980
  • 823
  •   1
Отговори
# 585
Byphase, мисля че пише. Но няяма нужда да търсиш същото. Аз ползвам течен кератин спрей, крем без отмиване и термозащита, всичко без отмиване. След изсушаване слагам кристали. Не е задължително да ползваш такива неща, просто аз съм избрала тези продукти за момента. Има и други, доста по качествени продукти на по високи цени. В салоните също правят хубави терапии. От време на време слагам ампули. Общо взето гледам с не много средства да успявам да я поддържам.
Втората снимка по ми допада. Нещо такова според мен може да стане и с боя, така ми се струва. Ако не сложат блондор при изсветляването, а боя, косата ще е съвсем различна. Блондора много изгаря по мое мнение.

# 586
Значи предпоследната фризьорка при която се правих, каза че се прави със супра. Като за нея сложила двойна доза олаплекс и косата и останала в хавлията. Не се връзвайте на реклами.
И аз в момента съм в Англия, тук професионалните продукти по-трудно се намират. В супермаркета избор освен от комерсиалните, кой знае какъв няма.

# 587
Има магазини за професионална козметика, от където можеш да купиш по различни неща. Иначе ebay, за два дена пристига всичко.

# 588
В момета тези, иначе обичам да експериментирам и ги сменям често :

*Луксозен шампоан с KeraTriplex за изтощена коса Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Moisturizing Lather Shampoo;
*Луксозен балсам с KeraTriplex за изтощена коса Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Keratin Cream Rinse;
*Натурална подхранваща маска Kеrastase Aura Botanica Masque Fondamental;
*Терапии в салон;
*Бустери на Kerastase пак в салон ми ги правят;
*Много рядко си позволявам да използвам преса или сешоар, ако използвам, задължително термо защита на Лореал;
*Еликсир с ценни масла за всеки тип коса Kerastase Elixir Ultime;
*Серум за цъфтящи краища с конопено и арганово масло 118 мл Marrakesh Endz Split End Mender & Preventer;
*Четка за коса от естествен косъм;
*Когато се сетя си правя и домашна маска с арганово масло, зехтин, бадемово масло, масло от авокадо, масло от репей, кокосово масло и тривитаминол;

Фризьорката ми ме направи така, като  обаче моя корен е доста по-светъл от Вашия, изключително съм доволна как стана и най-важното е, че косата ми е здрава, била съм изцяло руса и знам какво е да се къса, точно и затова спрях да се боядисвам и в последствие ме направиха така, сега нямам този проблем, но я поддържам с една камара продукти 🙂
Еее аз ако имам такава коса ще съм най-щастливата блондинка на света Grinning
Можеш ли да ми кажеш някои от нещата, които използваш?

# 589
  • Пловдив
Действително по-щадящия вариант е само с боя да минеш ,обаче по краищата няма как да стане изсветляването. Ако е корен -да. Но пък може да се пробва с по-висок процент окислител.
Фризьорката ти ще прецени.

# 590
Защо да не стане с 12 с 12 % оксидант? Правила съм една комшийка, с по светла коса, нетретирана, нещо като омбре. Краищата се изсветлиха доста, около ниво 9 някъде. В нейният случай може да се пробва поне дали ще й хареса с боя. Ако не, след известно време с блондор.

# 591
  • Пловдив
Нали точно това писах, че с висок процент окислител може да се пробва... но зависи дали има натрупване на боя преди това или къна... Защото и това е от съществено значение

# 592
Ако има боя вероятността да мръдне цвета е минимална.

# 593
  • Sofia
Такаа.... след дълго умуване с моята фризьорка как от черен цвят да направим русо с минимални щети, решихме че ще изсветляваме всеки месец по малко... скъсихме я много иии малко изсветлихме. Рижава съм си.... но е търпимо... Корена боядисахме с 4 и 5..
Скрит текст:

Скрит текст:
,
Скрит текст:
, не знам колко време ще ми отнеме до мечтаният рус хубав балеаж, защото и края на месеца си започвам инвитро процедурите и не съм сигурна дали ще съм на кеф да ходя всеки месец на фризьор и да стоя с часове.....  таа... ще информирам... 

# 594
Благодаря ви, момичета. Имам една позната фризьорка тук, мисля при нея да ходя, но ще използвам съветите ви и ще се позаинтересувам как точно мисли да ме направи. Предния път с кичурите просто отидох при една в Бг (понеже моята фризьорка я нямаше) уж много добра била, доверих се и за това въобще не съм гледала какво ми слага по косата, не знам как ги направи Grinning но този път ще попитам предварително като се пристраша. Иска ми се преди да я изсветлявам да я заздравя още някак си, но ми помогнахте, нито кератин съм използвала някога, терапия един път съм си правила преди доста време, кристали, термозащити-не, защото наистина косата ми е тънка, без обем, омазява се за 1-2 дена, тези неща няма да ми утежнят косата допълнително нали? Rolling Eyes Ако не може би това е добро начало.
Иначе това си ми е естествения цвят нямам боя, преди да се изсветля, бях се направила тъмно кафява, след месец реших черна, като се изми боята малко пак кафяво и станах на 3 цвята, много смешна бях Grinning изми се боята и тогава кичурите, не съм слагала къна, една приятелка ми каза, че ако се направя с къна косата ми ще изглежда по плътна, но аз май за къна не съм навита. Тези дни ще се пазарува май Grinning

# 595
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Такаа.... след дълго умуване с моята фризьорка как от черен цвят да направим русо с минимални щети, решихме че ще изсветляваме всеки месец по малко... скъсихме я много иии малко изсветлихме. Рижава съм си.... но е търпимо... Корена боядисахме с 4 и 5..
Скрит текст:

Скрит текст:
,
Скрит текст:
, не знам колко време ще ми отнеме до мечтаният рус хубав балеаж, защото и края на месеца си започвам инвитро процедурите и не съм сигурна дали ще съм на кеф да ходя всеки месец на фризьор и да стоя с часове.....  таа... ще информирам... 
Не се обижда ама тази фризьорка се е учила на главата ти. Срамота.

# 596
И според мен не се е справила добре. Аз не бях черна, а тъмно кестенява и с 3 посещения постигнах ето това - нямам друга снимка и не зная дали цвета се вижда добре.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 21:32 от Asinkata

# 597
  • Sofia
ooo не се обиждам изобщо... и аз съм виновна де.. не исках да ме завива във фолио и беше на мой риск..

# 598
  • Пловдив
За корена разбрахме, но дължините с какво ти ги прави?
... Как така не искаш да ти ги завива във фолиото ? Все пак си има технологии.

# 599
Е то ако не ги завиете във фолио блондора попада върху другата коса и не става кичури, а мазало. И отделно че фолиото загрява леко и подпомага изсветляването.

Общи условия

Активация на акаунт