Математически турнири 1-4 клас. Тема №53

• 94 207
  • 736
  •   2
Отговори
# 180
На мен пък това състезание ми се струва супер безсмислено. Освен някое подтиснато дете да се зарадва с лесен медал.
Според мен, състезанието "Математика без граници" е приятно и полезно. А и не само потиснатите деца биха се зарадвали на медал, пък било то и лесен (въпреки, че не смятам, че медалите се получават чак толкова лесно във въпросното състезание). Hands V

# 181
Не мисля, че има "лесно" състезание изобщо. Има задачи, които са срещали децата и знаят как да решат и такива, които са им непознати.
Да си кажа честно и мен някои от задачите за първи клас ме позатрудниха, докато разбера какво точно се иска.

Пък и кое дете не се радва на медал?

# 182
  • София
Тази година зимният кръг на МБГ за първи клас е най-трудното ни състезание досега, да не навлизам в подробности за задачите. Много се радвам, че се явихме.

# 183
Аш, в кой клас е детето ти?

# 184
  • София
Първи Simple Smile

# 185
  • Бургас
Значи да го хващам за ушите моят хубостник да си сяда на дупето и да порешава малко задачи от предишните години, щом е по-трудно... Че той взе да мисли че всичко е песен, след като досега 2 поредни математически състезания взима медали без почти никакви усилия Simple Smile При нас още не се знае датата за провеждане.

# 186
  • София
А да, то от медала до издънката е лесно да се падне понякога
Особено ако решат , че са голямата работа Grinning
Затова на моята, гледам да не й се радвам много... стига й че учителка, директорка, са я похвалили и наградили пред цялото у-ще.. Гледам да й повтарям, че трябва още повече да учи , за да не се изложи следващият път...  Даже по - лошо, всички нейния резултат ще следят, щото се очаква да е по- висок от другите
Ама тя дали ме разбира , едва ли... Grinning

# 187
  • Бургас
Знаете ли колко е максималния брой точки в МБГ Зима?

# 188
За всички класове  от 1-ви до 12-ти клас максималният брой точки на МБГ е 40 (20 задачи по 2 точки)

# 189
  • Бургас
В нашето училище зимния кръг мина, дори за резултатите ни информираха. При максимално възможни 40 т, масово резултати под 16 т, въобще не ми изглежда да са лесни задачите.

# 190
Освен, че задачите от зимния кръг на МБГ бяха трудни, мисля че още няколко фактора допълнително затрудняват - ограниченото до 60мин време за голям брой задачи - 20, при това всички - отворени.

# 191
И моята дъщеря - 2-ри клас - се беше затруднила повече, отколкото на есенния кръг. Още нямаме резултати, но каза, че до последните 2 задачи изобщо не е стигнала, а предишния път и време ѝ беше останало.

# 192
...
За тези, който не са се явявали досега на МБГ:
Отговорите на задачите се записват на отделен лист, който се казва "Лист за отговори". Тренирайте с детето точно това записване, за да не се обърка и да постави верен отговор на грешно място.
Благодаря за информацията!
Отделен бял лист е или бланка за отговори някаква?

# 193
И за първи клас ли са отворени въпросите? Защото предишните години зимния кръг май все със затворени въпроси е бил.

# 194
1 клас също решават 20 задачи с отворен отговор, който записват в празно квадратче веднага след условието на задачата.
2-12 клас попълват отговорите в специална "бланка за отговори",която се раздава от квестора.

Общи условия

Активация на акаунт