Математически турнири 1-4 клас. Тема №53

• 93 326
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Особено при състезание с логически задачи за време "решило" е малко условко - може просто да е изключило грешни отговори, може да е проверило верността на всеки... а не чрез решение да стигне до число: v:
Това с оставянето на празни полета може да им изиграе много лоша шега нататък при всички тестове с които ще се срещат Hands V

# 601
Не се заяждам, ама стига с тоя "рандом". Българският език е достатъчно богат за да вкарваме чуждици постоянно. В  състезания/ изпити, в които точковата система е така организирана, че да не се отнемат точки при грешен отговор, е логично да не се оставя празно място на бланката. И в случая не става въпрос дали някой ще измести друг, а как се действа.

# 602
Съвсем логично е да се попълни отговор и за задачите, които не е могло да реши, ако за грешните не се отнемат точки. Вероятността не е голяма да уцели, но ако изключи част от отговорите, шансът се увеличава още. И не, няма да му кажа за всички задачи да играе на тото, но ще му кажа, че е по-хитро да не оставя празни места в бланката за отговори. Ако се отнемат точки за грешни, тогава вече е друго.

# 603
Извинявам се на всички, чувствителни към чуждиците. И аз съм им противник и ненапразно ги слагам в кавички, цитирайки младежа.

# 604
Всеки си знае как да учи детето си. Не бих дала съвет да налучква отговора, само за да изкара някакви точки. По-скоро бих посъветвала да се опитва да я реши или изключи грешните отговори, което е подобно, до последно и да не се отказва.

# 605
  • Sofiq
Мисля, че е добър подход децата да оставят празно-и в домашни, и в състезания и в контролни. Така се вижда кое не им е ясно и могат да си го попълнят после като знание. Ако децата се съсредоточат в това да трупат знания, то и хубавите резултати няма да закъснеят.
Моят син си изгради такъв навик и до ден днешен нито преписва, нито налучква.  Дори и да изгуби някоя точка от това, се чувства много горд със знанията си и не съжалява 
Това определено помага в горните класове, когато задачите стават само с отворен отговор.

# 606
  • Кърджали
Дъщеря ми също беше оставила въпроси без отговор. Не успяла да реши две задачи и решила вместо да си играе на тото, да не пише нищо. Всъщност, до последно се опитвала да ги реши, и накрая се отказала. За мен е постъпила правилно. Каква полза, че е налучкала отговора, но не е разбрала защо.
Но, тя не ходи на състезанията с цел да взима медали и първи места. Да, иска ги, но си знае и възможностите. Старая се и преди и след състезанието да чува, че се гордея с нея колкото и точки да изкара. Като цяло гледам да не им даваме голяма важност. Да иде, да се пробва. Пък колкото успее, толкова. Опита  ли - опита, това е важното.

# 607
Имам щастието моите деца да не крият нищо, поне до момента Simple Smile. Винаги споделят, ако е имало задача, за която са посочили най-вероятния за тях отговор ( веднага след състезанието или след контролна). Вкъщи сгрешените задачи или пък тези, за които не са били сигурни, винаги се пререшават след публикуването на тестовете и отговорите. Освен това, те помнят какви отговори са дали и така можем да разберем къде грешат.

# 608
Аз съм от старото поколение, при което нямаше тестове. Нито задачи с 4-5 възможни отговора. За мен тестовете по каквото и да било показват повърхностни знания. Нещо знаеш, нещо по метода на изключването, нещо отбелязваш на случаен принцип, пък дано си улучил. И голяма част от децата не могат да се изразяват, да разказват-последователно и логично. Малко се отклоних, за което се извинявам.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 16:26 от W

# 609
  • Sofia
Нито на мен,нито на сина ми са ни хрумвали варианти да остави без отговор:blush:

# 610
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
идете на състезание, при което се отнемат точки за неправилен отговор и ще ви хрумне Wink

по спомени, Хитър Петър, Черноризец Храбър Simple Smile

# 611
Само за Хитър Петър е вярно.

# 612
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вЕрно ли? на черноризеца дават точки, ако не си посочил отговор Wink
Simple Smile идеята и на двете състезания е да не играеш лотария с отговорите, а честно и почтено да признаеш (пред себе си) , когато не знаеш.

# 613
Здравейте, моля ако някой има задачите за 5 клас да ми ги изпрати на лични. Линковете вече не работят. Благодаря предварително

# 614
Току що прочетох правилата на Черноризец Храбър.
ВЕрното е, че не отнемат точки при грешен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт