Математически турнири 1-4 клас. Тема №53

• 93 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Любопитно ми е, но не знам какво и колко е решило, колко са верни, колко грешни. 2 поредни дни беше на състезания и ми се стори, че ще е прекалено да го карам да решава още.
Но май все пак ще е добре да ги пререши, за да сверя точките и да не се разкарвам да гледам работата му.

# 646
... Не стига това - но поне тези, над които се е трудил дълго, да беше решил вярно, а той и тях е объркал. И снощи като открих и грешка на една от по-лесните задачи, направо загубих ума и дума и започнах да се чудя аз ли сбърках нещо в подготовката, на детето ли не му е било ден или какво въобще не правя като хората, за да му помогна. Просто не мога да повярвам на алтернативата, че няма талант за математика, защото зная, че не е така. В момента ми е толкова болно, че ми иде да се откажа и повече да не отиде на нито едно състезание Pensive
Ама вие сериозно ли!?! Детето е само втори клас клас и такива грандиозни изводи от едно състезание Rolling Eyes Може и да има, може и да няма математически талант, но ако влагате такава драма при всяко състезание, той самия няма да има желание за нищо, включващо конкуренция и работа за време... нито един тест няма да направи без ужасния стрес "ами ако пак объркам нещо, ще разочаровам мама!".
Аз от първи до трети клас бях тотален провал по математика, в четвърти започнах да я харесвам, в седми сама поисках да уча в МГ, в 9ти започнах да ходя по състезания от отбора на града (конкуренция си имаше още на предварителен подбор - 4 от 20тина деца от МГ и ЕГ се явявахме на подборен кръг, другите не смееха...). Не знам дали съм талант, но ми се отдава и ми е приятно... но ако някой още втори клас ми беше казал/показал, че от мен математик не става, щях да му повярвам Hands V

# 647
Резултати ЕК от 32 СУ:
https://www.school32.com/news_387-0_bg.html?fbclid=IwAR0czLkoR7R … ZGppdEjVO9P4EgxzA

Резултати има и от ПЧМГ. Списъци са разлепени във фоайето на училището.

# 648
Аш, провалите са част от живота на всеки човек. И те са също важен житейски урок.
Не го мислете толкова! Тепърва ще има по много и от двете - и провали, и успехи.  Flowers Four Leaf Clover

# 649
  • Сф
Здравейте, " Откриване на млади таланти" ли е състезанието за прием в СМГ след 4 клас?Стори ми се подходящо тук да попитам.Знае ли се къде ще е , кога се подават документи? Изпуснахме ЕКенгуро, беше болна, класната вика" няма смисъл" и аз патката...Ще питам и учителя от курса, ама и той отвеян..аз съм лаик..обаче все я питал " Е, ти защо няма да се явяваш като решаваш задачите? " и аз съвсем се обърках.Съвсем отскоро се занимаваме с математика, но пък ще вземем да се явим тогава, въпреки че чувам че за 5 клас приема бил труден, по- труден от за 7 ми..СМГ това..

# 650
  • София
Ами ето, излиза че 1ви , 2 ри клас на ЕК, задачите доста са затруднили децата. Обичайно е обратното, 1ви , 2 ри клас, масово високи оценки имат . Сега какво излиза , едва 10-12 деца имат над 50 точки ( при максимални 100, нали толкова е максимума? ) Като на върха има по едно дете с 62-64 точки. Илиза, че доста трудно е било на всички деца Thinking
За мен поне задачите за 2ри клас, бяха объркващо зададени още в условията. В смисъл, условие в условието и подусловие, децата не разбират какво точно ги питат накрая. И второ: имаше въпроси , които не са никаква математика. Например наредени листчета , кое листче  е поставено най - отдолу, кое второ, кое трето и в каква поредност?
Че някои деца изобщо не могат да си го представят това нещо и не разбират какво се пита....в задачата
Дете 8 год да схване че трябва да си ги представи тези листчета едно върху друго и как са сложени... пък и листчетата не са какви да е... ами квадрати Grinning т.е някои от тях се виждат частично, но са квадрати и трябва да се има предвид туй нещо....
( апропо дъщеря ми я е решила задачата вярно само защото бяхме решавали подобна и аз обясних нагледно с хартии как се слагат една върху друга и какво се има предвид в задачата, инак изобщо не разбираше какво се пита)

# 651
Здравейте, " Откриване на млади таланти" ли е състезанието за прием в СМГ след 4 клас?Стори ми се подходящо тук да попитам.Знае ли се къде ще е , кога се подават документи? Изпуснахме ЕКенгуро, беше болна, класната вика" няма смисъл" и аз патката...Ще питам и учителя от курса, ама и той отвеян..аз съм лаик..обаче все я питал " Е, ти защо няма да се явяваш като решаваш задачите? " и аз съвсем се обърках.Съвсем отскоро се занимаваме с математика, но пък ще вземем да се явим тогава, въпреки че чувам че за 5 клас приема бил труден, по- труден от за 7 ми..СМГ това..
Влезте в сайта на смг. Там в секция прием е обяснено как се кандидатства. ЕК не е страшно, че е пропуснато, може и без него. Явете се на Питагор и ОМТ. Още не се записва за тези състезания.

# 652
Съвсем отскоро се занимаваме с математика, но пък ще вземем да се явим тогава, въпреки че чувам че за 5 клас приема бил труден, по- труден от за 7 ми..СМГ това..
Подготовката за СМГ започва вече от първи клас, че и по-рано.
Изтървахте олимпиадата по математика. Тя е балообразуваща за приема.
Вижте задачи от последните 2-3 години и си направете сметка дали детето е подготвено и до каква степен.
Изпитът е труден и явяване "за спорта" е безсмислен. Е, стават и чудеса, да не Ви отчайвам, но време нямате. ОМТ тази година е доста по-рано в сравнение с минали години.

# 653
А защо го изместват по-рано?Така ли ше бъде и догодина?

# 654
  • Сф
Благодаря на Мария, ще се поинтересувам.
Вижте Фран, наясно съм, че се включваме късно.Олимпиадата , не преминахме на 2 ри кръг, но имаме точки колкото и деца посещаващи курсовете на СМГ с години .Ние сега записахме , средата на 3 ти модул и 4 т и. Именно учителят от този СМГ курс, смята че трябва детето да се яви.Мисля да го послушам.И със сигурност мнението му не е " заради спорта"..

# 655
А защо го изместват по-рано?Така ли ше бъде и догодина?
Когато моите деца кандидатстваха си имаше традиция. Винаги датата беше около 20-то число на месец юни, и винаги изпитът се провеждаше в неделя.
Сега не знам защо е толкова рано.  Може би има причина.
На мен ми се вижда доста необмислена, при това точно около матурите за 4-ти клас, които са безсмислени, но пък някои учители много се вживяват и е възможно да натоварят децата излишно.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 10:28 от Фран

# 656
PureLove, да ви пожелая успех и освен след изпита да се похвалите как е минало!

# 657
  • Куциндрел
А резултатите къде ги обявяват? По училища ли или на друго място?

# 658
Вижте Фран, наясно съм, че се включваме късно.Олимпиадата , не преминахме на 2 ри кръг, но имаме точки колкото и деца посещаващи курсовете на СМГ с години .Ние сега записахме , средата на 3 ти модул и 4 т и. Именно учителят от този СМГ курс, смята че трябва детето да се яви.Мисля да го послушам.И със сигурност мнението му не е " заради спорта"..
PureLove, задължително се пробвайте! Вярно е, че много деца започват с подготовката от ПУК/1кл., но това е нож с две остриета и понякога дете, на което му е интересно може да задмине за няколко месеца такива подготвени деца. Но според мен го запипете и като резервен вариант в 125/107, защото наистина сте закъснели и дори и да има талант детето, е необохдим и определен период работа с него и съответно може и да не успее тази година.

Някой знае ли къде се публикуват обобщени резултати по държави от това кенгуру, доколкото разбрах е мендународно състезание? Любопитно ми е дали в останалите държави могат да четат с разбиране от толкова малка възраст - за 1 клас.

# 659
В Германия започва 3-4 клас

Общи условия

Активация на акаунт