Парфюмни размисли и страсти - 222

• 66 650
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Малко попресолихте манджата с тази омраза от колеги, гадене и дезинфекция на Хипнотичната отрова Едп. Същото може да се каже за всеки един от мощните, шлейфови и разпознаваеми парфюми. Да, наистина е от най - мощните ориенталци, но носен в подходящо време и минимална доза е горещ, секси и доста предизвикателен. Никой не ме е мразил, като съм с него, дори напротив, мъжете около мен пък реагират на него като котки на валериан Stuck Out Tongue Winking Eye, явно ми отива.
Под това мога да се подпиша и аз с две ръце. Все едно аз съм го написала.

# 646
Аз също нямам за цел да пиша негативни коментари за който и да било парфюм, но в случая с Хипонтичната отрова ЕДП, наистина не се сдържах да споделя кошмара, който преживях - това е единственият парфюм, от който в най-прекия смисъл ми призлява. Може би не съм го усетила от "правилния" човек, може би е прекалявала с дозата, може би не е правел добра химия с кожата й, но така или иначе, факт е, че при нея се излъчваше като "отрова", която далеч не беше "хипнотична". Оттам и негативното ми отношение, както и на всички околни /мъже, жени, по-млади, по-възрастни/. Споделих лично мнение, дори не съм си и помисляла, че мога да съм критерий за всички.  Peace

# 647
Има парфюми, които категорично ме дразнят и не ми харесват. Както и силно ме дразни къпането и обливането с парфюм да се усеща в цялата стая като ходещ ароматизатор, често се получава този ефект на неприятно усещане от парфюма. Колеги наистина могат да те отровят когато прекаляват и да те накарат да намразиш някой парфюм.
Парфюмът, ароматите са емоция, чувствителност, влиящи се от много фактори, съответно и възприятията са различни, горят силни страсти от обожание до омраза.

# 648
  • Франция
Явно съм някакъв особен случай на толерантност и възприемчивост към парфюми, защото докато ви чета, се опитвам да се сетя кои парфюми ненавиждам, така откровено някой да ми е омразен. Поне в момента не мога да се сетя за такъв. Аз съм човек с остро обоняние, с повишена чувствителност към някои аромахимикали (мускуси!), с подчертан вкус към нежни, деликатни, прозрачни ухания, а нямам спомен някога да съм се чувствала чак изтормозена от парфюм до степен да го намразя. В смисъл, да го намразя като враг, да не мога да го понасям принципно и върху други хора, а не само върху себе си. Много, страшно много съвременни, модерни парфюми най-вече, мощни нишови бомби, са правили опит за убийството ми посредством задушаване или мигрена. Това е защото, когато тествам парфюм с идея за покупка, обикновено се пръскам много, дори повече отколкото нормално - цялата пробичка отгоре ми или ако съм в парфюмерия, здраво настъпвам тестера. Нарочно го правя, за да усетя пълния капацитет на парфюма, ако има нещо неприятно за носа ми, да излезе преди да го купя, а не след това. Може би така си провалям тестовете понякога, но пък и никога не се парфюмирам с едно фъс на китката, така че ако имам даден парфюм, ще се носим като хората и е добре да знам дали ще ни се получава. Въпреки това не се е стигало дотам да намразя парфюм, да развия нетърпимост и да ми става лошо само като си помисля за него Simple Smile Парфюмите, за които след покупката съм установявала, че не се чувствам комфортно да ги нося, в последната година-две това са силни ориенталски парфюми с уд, обикновено отиват при мъжа ми, тоест въобще не става дума за ненавист, защото после все пак ги усещам непрекъснато върху него. Случвало се е да подарявам поомръзнал или недолюбван парфюм на сестра ми или на приятелки, а това са все близките ми хора, няма да им подаря нещо, дето да го мразя, по-скоро ще го изхвърля. Споделям това, защото ми стана странно, че не мога да назова такъв парфюм.

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 11:00 от Йоан Владимир

# 649
  • София
При мен по-скоро пък влияе промяната на вкуса и нетърпимостта на конкретен аромат в даден етап върху мен самата. Има парфюми, които не харесвам нито върху себе си, нито върху други хора, но чак да ги мразя - не. Все пак не можем да очакваме всички да харесваме и носим еднакви неща 😁

Днес съм мостра на Royal princess oud на Creed. Доста унисекс аромат, поне върху мен.

# 650
Пак досаждам за отзиви за Satine на Lalique.

# 651
  • София
Пак досаждам за отзиви за Satine на Lalique.
Е, Ковачева даде линк към по-стара тема.

# 652
не съм видяла ,извинявам се.

# 653
  • София
Йоан Владимир, страхотно ревю за новия Шанс, аз го чакам с нетърпение да дойде в Бг.

# 654
Аз също се изненадвам малко от отзивите за Hypnotic Poison EDP. Като знам какъв фийдбак предизвиква, когато го нося... Smiling Imp
Обаче пък колегите и парфюмите им са една съвсем друга работа... С тези хора прекарваме по-голямата част от деня си и наистина даден аромат може да втръсне, стане неприятен, натрапчив и т.н.
Случвало ми се е, случва ми се, ама и аз не съм много от тия, които спазват работния парфюмен етикет, така че нямам право да коментирам.

Нищо, че е почти средата на януари, Честита Нова година на всички! Бъдете здрави и парфюмно вдъхновени!
От преди Коледа до вчера, единственият аромат, който носих, беше, и май ще продължава да е, е Flowerbomb Nectar. Revolving Hearts
Мислих, мислих какво да искам от парфюмния дядо Коледа, и накрая реших, че искам гореспоменатия в пълен размер.
Няма да описвам колко щастлива ме прави и какъв аромат е... щом не съм го сменяла толкова дни, то е ясно.
Обаче пък от носене в чантата ми се счупи черното печатче V&R, което е прикрепено към бутилчето, и сега ми е едно такова осакатено. Sad

Междувременно, дядо Мраз пък ми донесе Velvet Orchid TF, който много исках също, но даже не съм го отпочнала още, защото освен него получих и една страхотна хрема, която продължава вече над 10 дни. Дори изгубих обоняние напълно за 2 дни и, искам да ви кажа, че това е нещо ужасно. Направо се молех да мога да подуша нещо, ако ще да е най-гадната и отвратителна смрад на света. Още не ми е възстановено напълно, но поне имам някакво.

За "награда" на възстановената ми що-годе обонятелност, реших да си взема една малка отливка на така хваленият тук Scandal by night.
Бях го пробвала, когато беше по-топло, и никак не ми хареса, но сметнах, че при сегашните температури може и да е различно /вметвам само, че при първите тестове аз не харесах и Flowerbomb Nectar Rolling Eyes/.
Амиии... не съм поразена; нито аз, нито тълпи мъжове около мен.
Обаче има умопомрачителен шлейф! Всеки път, когато успея да го доловя от себе си, направо примирам от кеф. Което обяснява реакцията на околните.
За съжаление, върху самата себе си го усещам като един сладък, мощен, монотонен до припадък чук. Бам-бам-бам... едно и също в продължение на часове. Никакво развитие, никаква интрига. Дотяга.
Ама пък може и да съм прекалила с пръсканията, знам ли.

От носталгия пък придобих и един не особено популярен аромат - Moon Sparkle Escada.
И той отлежава и чака по-добри дни, но като гледам как съм се увъртяла в сладости, не съм далеч от строга ароматна диета съвсем скоро.

# 655
Е, вие сте бели и добри и не мразите парфюми, но аз мразя два - страстно. Пойзън Диор и Хабанита.

# 656
От носталгия пък придобих и един не особено популярен аромат - Moon Sparkle Escada.
И той отлежава и чака по-добри дни, но като гледам как съм се увъртяла в сладости, не съм далеч от строга ароматна диета съвсем скоро.

Аризона, би ли казала от къде намери Moon Sparkle, търся го от година за подарък на прятелка ( може и на лични). Предложеня за подобен на него аромат?

# 657
хаха....Аризона,разбирам те ....и аз се вманиачих по този Нектар и надух на мацките главите тук колко секси и гушкав,и шлейфов е този парфюм....дори в момента ми се засякоха две бутилчета от по 90 мл. и едното го пуснах в размените....Обичам го този парфюм и получавам страшно много комплименти с него....просто си е моят парфюм като Коко Мадмоазел Heart Heart Heart

# 658
  • Бургас
Аз чак да изпитвам огромна омраза към парфюми май не,по-скоро има такива,които не понасям,но да ги мразя... Доста от любимите аромати тук на повечето мацки в темата не ми допадат,което е нормално и не е задължително всеки да харесва и моите любимци.Преди като четях,че се оплюват мои фаворити ми кипваше,вече не ми прави никакво впечатление,просто съм пас и не ми пука за мнението на други.Споменатата Отрова едп на мен ми допада,не ми е любимец,но е хубав парфюм.Иначе ако тр. да спомена един бранд където няма нито един мой парфюм и не ги понасям е Том Форд,бяха ми подарили негови парфюми,побързах да ги разкарам.Друг парфюм който ме повали от раз и който винаги  ме отблъсква е Hermes Кelly calеche,това чудо е просто брррр,ужас голям,както и Туили.Моя приятелка пък нарече Шанел бабешки бранд,от Коко и стана буквално лошо пред мен, има всякакви хора и различни вкусове.Но това е обществен форум и всеки може да си напише честно мнението без да си слага спирачки,така мисля.

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 14:22 от Bright Crystal

# 659
  • Франция
Дами, сетих се! Laughing
Цял ден се терзая с този въпрос и не ме оставя да работя Simple Smile но се сетих за два парфюма, които не бих понесла нито върху себе си, нито върху друг, нито върху блотер или под каквато и да е форма:
1) Figment Man Amouage - мирише ми на силно мухлясала почва, а и освен това е супер силен, интензивен и траен до вечност. Пренася се с едно докосване и се отстранява само посредством изгаряне Smiley
2) Sea Angel O'Driu - мирише на напечени от слънцето водорасли и умряла риба.
Innocent

Общи условия

Активация на акаунт