Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 544
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета! Нова пациентка съм на клиниката, но за съжаление вече с 3 инсеминации и 2 ИКСИ-та в други клиники. Аз се интересувам също за ЦС, която ми предстой. Аз ще правя с упойка, понеже на предишната снимка направих спазъм и не бях удовлетворена. Имам питане понеже не съм от София, мога ли да си пусна предварително ПКК и останалите кръвни, необходими преди снимката на друго място? Предполагам не са включени в цената от 245лв. Относно МБ на мен също ми казаха, че няма нужда преди снимката, но аз си пуснах за мое спокойствие и излезна Candida krusei,  която в момента лекувам. Така, че може и да не ви кажат, но вие си направете, както и за хламидиите.

# 496
  • София
Моята снимка беше определена за 15ч, казаха ми сутринта след 8ч да не ям и пия и да отида в 13:30-14 да си пусна изследванията и след това да чакам там за преглед. Доктора искаше да ме прегледа преди снимката.
След прегледа почаках още малко и ме викнаха да ме подготвят (и аз бях с упойка), доктора дори не го видях - приспаха ме и като се събудих той го нямаше.
След това поседях малко по тяхна заръка на една кошетка и след 30мин ме видяха че съм ок и ме пуснаха да отида да ям и пия и ми дадоха час за коментар на снимката с доктора.
Тръгнах си в 21ч от там след коментара.

# 497
Здравейте, момичета! Бих искала да Ви помоля запознатите да поговорим за "cross match" тест Simple Smile Ако някоя има информация какво представлява, статии, сайтове в който е коментиран и колко е важна информацията която Ви е дало това изследване. Благодаря предварително за информацията!

# 498
Кросмач се търси тъканна съвместимост между партньорите. Когато е имало забременяване и обмяна на кръвта на бебето с твоята или ако сте дългогодишни партньори, може жената да започне да произвежда ендометриални антитела срещу клетките на мъжа. Т.е. дори и да има имплантация, заради завишените антитела, твоето тяло ще започне да атакува ембриона
В Надежда струва 270лв, взима се кръв от жената и от мъжа. Ако е положителен се назначват вливки с имуновенин.

# 499
Кросмач се търси тъканна съвместимост между партньорите. Когато е имало забременяване и обмяна на кръвта на бебето с твоята или ако сте дългогодишни партньори, може жената да започне да произвежда ендометриални антитела срещу клетките на мъжа. Т.е. дори и да има имплантация, заради завишените антитела, твоето тяло ще започне да атакува ембриона
В Надежда струва 270лв, взима се кръв от жената и от мъжа. Ако е положителен се назначват вливки с имуновенин.

Извинявам се за въпроса , но не ми е ясно - конфликт при резус факторите е друго нали?

# 500
  • София

Извинявам се за въпроса , но не ми е ясно - конфликт при резус факторите е друго нали?
Нямат нищо общо

# 501
Момичета имам спермограма и епикриза от лапароскопия от октомври месец. Този месец ще пусна всички полови хормони и ТСХ (пия л тироксин) и обременяване с глюкоза, имам чиста микробиология от този месец и изследвах ноември АМХ, Инхибин Б, вит Д и вит Б12. При положение, че всички изследвания са ми от последните 3 месеца дали ще се наложи да правим цветна снимка пак. А и след няколко дни ще си взема и заповедта от фонда. Колко време горе долу се бавим донато се стигне до стартиране на процедура? След 3 дни ще ми е първичния преглед при Цветков и се чудя как се процедира и дали ако изследванията са ок се бавим много докато започнем процедурата. Вчера бях на АГ и нямам кисти всичко е ок и днес си ми дойде и МЦ... Извинявам се за дългия пост...

# 502
Момичета имам спермограма и епикриза от лапароскопия от октомври месец. Този месец ще пусна всички полови хормони и ТСХ (пия л тироксин) и обременяване с глюкоза, имам чиста микробиология от този месец и изследвах ноември АМХ, Инхибин Б, вит Д и вит Б12. При положение, че всички изследвания

Обикновено практикуват проследяване няколко месеца, следене на доминантен фоликул и овулация. Говорете с доктора но трябва да се заредите с търпение. Успех

# 503
Момичета, на някои случвалоли се е да има прозрачна слуз след трансфер, моля за извинение ако въпроса ми не е за тук?

# 504
Здравейте момичета, запознатите от вас може ли да ми кажат след като взема заповедта и я занеса в болница как се процедира от тук нататък. Др Персенска не ми е казала понеже очаквах резултат от инсеминация. На регистратурата ми казаха, че докторката обикновено вика пациентите на 9 ден. Не трябва ли да се започне стимулация в началото на цикъла не е ли късно на 9 ден? Благодаря!

# 505
  • София
Здравейте момичета, запознатите от вас може ли да ми кажат след като взема заповедта и я занеса в болница как се процедира от тук нататък. Др Персенска не ми е казала понеже очаквах резултат от инсеминация. На регистратурата ми казаха, че докторката обикновено вика пациентите на 9 ден. Не трябва ли да се започне стимулация в началото на цикъла не е ли късно на 9 ден? Благодаря!

Здравейте. Може би ще сте на спонтанен цикъл, тоест без стимулация.

# 506
  • В сърцето на любимия човек
А може и по дълъг протокол и да се засече овулацията. Вариантите са много.

# 507
А когато се започва стимулация на 3 ден ли е първото посещение при докторката?

# 508
Много ми е странно това проследяване от 9 ден. Няма как да е на спонтанен цикъл. На мен например, овулацията ми този месец беше на 9 ден. А ако ти вземат кръв на 2-3 ден поне виждат хормоните как вървят съвместно с ехографско проследяване на яйчниците. Ако ти е нисък Естрадиола могат да назначат Естрофем. Ако ти е висок ФСХ могат да назначат месец (примерно) пиене на лекарства за понижаване на ФСХ (които при мен не дават ефект). Освен дълъг протокол на не знам какво друго се проследява от 9ден?!?!?

# 509
Така са казали на регистратура, но това не означава, че трябва да отидете тогава. Свържете се с док, кажете и че имате заповед и попитайте на кой ден да отидете. Според мен ще ви извика на втори ден, най-малко за да ви види хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт