Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 587
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Искам да попитам дали има значение на кой ден от цикъла ще се изследва TSH? Мисля в понеделник да направя контрола,но днес ми дойде и не съм сигурна дали резултатът ще е отчетен вярно.

# 406
Здравейте! Искам да попитам дали има значение на кой ден от цикъла ще се изследва TSH? Мисля в понеделник да направя контрола,но днес ми дойде и не съм сигурна дали резултатът ще е отчетен вярно.
Това изследване се прави на чист ден.

# 407
Безкрайно много ви благодаря Hug

# 408
- На 28-ми ден от МЦ, когато ме прегледа втория път, прогестеронът ми беше висок (сутринта го измервах), близо до горна референтна стойност. тук не виждам въпрос
Аз виждам чуденка защо прогестеронът е висок при задържан фоликул. Аз също съм си задавала този въпрос.

# 409
- Е ли възможно това тъмно петно да е било оплодена яцеклетка, извинете ме, ако въпросът звучи невежо? Защото имахме контакти около 20-21 ден, когато ибочайно ми е Ову. Възможно ли е док. да се обърка?Не може да настъпи оплождане в яйчника. Док не се е объркала.
- На 28-ми ден от МЦ, когато ме прегледа втория път, прогестеронът ми беше висок (сутринта го измервах), близо до горна референтна стойност. организма си е подготвял лигавицата за имплантация... Често пъти са писали че дори при задържани фоликули прогестерона се вдига
- Би ли ми навредил дуфастона, ако случайно съм забременяла? Не. Това е хормона на бременността! Ако не е той,
няма лигавица в началото

- Забравих да я питам, след тези 7 дни пирам дуфастона или го пия, докато ми дойде цикъла? Ако ми дойде по-рано, сигрно е логино да го спирам Спираш го и чакаш да ти дойде. Ако ти дойде по-рано го спираш.

# 410
Прогестерона се секретира от жълтото тяло, което се образува след отделяне на яйцеклетката. От къде идва тогава високия прогестерон при задържан фоликул? За толкова години така и не ми стана ясно.

# 411
А на мен ми е странно как при задържани фоликули понякога момичетата вадят читави яйцеклетки, които се оплождат и т.н.
А кой каза, че това не е киста и че всъщност може да е имало овулация?

# 412
  • София
При луф яйцеклетка не се отделя, но фоликула започва да изпълнява функция на жълто тяло. За това луф е труден за определяне.
Мисля естрадиола на 7-ми ден след О, заедно с прогестерона помагат за диагностика и луф.

Ако съм аз, преди да спра дуфастона ще направя тест за всеки случай.
Всякакви случаи сме чували, макар че специално от репродуктивен доктор не бих очаквала да не различи жълто тяло от фоликул, но от един тест глава не боли.

# 413
Честно казано от няколко години си блъскам главата в тази посока. Имам някакво чувство, че имам луф, но никой лекар до сега не ми го е казвал, а съм била на преглед многократно в края на цикъла при различни репродуктивни лекари, включително и при Сигридов. Много често след ову яйчникът в който е бил дом.фоликул продължава да ме наболява, много често съм имала прогестерон на горна, а дори и над горна граница, но бременност няма. Как може да се разбере по естрадиола?

# 414
  • София
Ако е луф май не е достатъчно висок.
При мен е със същите съмнения от доста време, но аз за себе си съм убедена че съм с луф.

# 415
А на мен ми е странно как при задържани фоликули понякога момичетата вадят читави яйцеклетки, които се оплождат и т.н.
А кой каза, че това не е киста и че всъщност може да е имало овулация?

Имала съм лутелална (май се казваше) киста. Мисля, че репродуктивен лекар на би я объркал. Изглежда плътно образувание.

# 416

Много ми е полезна дискусията, която се разви. Интересен ми е този луф синдром и каква разликата със ЗФ. Ще разпитам док другия път. И ще пусна един тест за всеки сл.
Тя ми каза, че ако това само ми е проблема и тръбите са проходими, се решавало най-леко- терапия и "работа " вкъщи. Доста ме обнадежди и дума не даваше да се издума за АРТ на този етап , рано било.
На мен с моите лаически познания не ми се струва малък проблема да не правя спонтанна Ову и ми остава надеждата да е било случайно. Ако ли пък не, мисля, че се кандидатстваше по фонда с луф (ако е луф де)

Сега се сещам, че преди ок година пак правих фоликулометрия в Майчин дом и док е написал на листчето, че се е спукал на 20ти ден. Но и той беше някак озадачен, че се бави О. И като видя ЖТ видимо се зарадва.  Ходех през ден и тогава пък хептен представа си нямах от фоликул и жълто тяло.

# 417
Абе те се вадят Stuck Out Tongue Winking Eye, но ми е интересно има ли забременели от яйцеклетка извадена от ЗФ. Явно има след като се практикува. Честно казано преди ако някой ми беше казал, че ще имам пункция на 4-ти ден от цикъла, щях да му се изсмея. Grinning

# 418
Забравих как се казваше лекарката, която заместваше преди Стаменов...Та в този ред на мисли, при моя успешен опит, на 11 ден от цикъла, тя не можа да разбере на ехографа дали е имало овулация и за това пусна Прогестерон. По него се ориентира и започна с Утрогестана подготовката за трансфер. Като за 5дни аз бях със стойност 35 Прогестерон. Сама се изследвах преди самия трансфер за да знам дали е подготвена лигавицата. Мисълта ми е, че не можа на ехограф да види всичко въпросната докторка.

# 419
На мен също ми зацапа 3-4 часа след прием на предпоследна таблетка дуфастон, така и не изпих последната от схемата, която беше 2х1 за 10 дни. На следващия ден ми дойде. И аз се притесних дали това е нормално, да ми дойде докато все още го пия - но нищо не мога да променя Sad

Общи условия

Активация на акаунт