Гримиране - идеи и техники. Красиви и бляскави за празниците! (Тема №72)

• 65 967
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз пък си търся точно мазен и мек молив за вежди. До около 20лв.
Препоръки? Другите ми стоят странно, аз имам много малко за попълване, дори бих могла да мина без продукт за вежди.

# 136
barabanche, разгледай моливите за вежди на Севънтийн. Меки са, но не мазни, оставят лек пудрен ефект. Винаги преди ползване остря молива, първо правя контура, и после леко попълвам, без натиск, и без да е контрастно. Колкото за линия.
Подкрепям напълно. Освен това имат много нюанси. Все някой ще пасне.

# 137
За тъмни вежди студен нюанс, мога да препоръчам на есенс  eyebrow pomade pencil superlast 24h, кафяво е със сив подтон. Взех си 20 brown, но е тъмен, а аз съм брюнет или много тъмно русо.

# 138
А какво мислите за ружовете на Ланком!?
(lancome blush subtil)

# 139
При толкова много гримиране на веждите (то молив, то сенки от палитра за вежди...) не изглеждат ли като нарисувани (въпреки наличните косъмчета). Демек като неистински и ....смешни, дори?

# 140
При толкова много гримиране на веждите (то молив, то сенки от палитра за вежди...) не изглеждат ли като нарисувани (въпреки наличните косъмчета). Демек като неистински и ....смешни, дори?
Зависи дали ги подчертаваш или рисуваш наново. Grinning Има продукти и техники, с които веждите изглеждат съвсем естествено. Запълваш и оформяш леко, колкото има нужда. Инструментът също е много важен. Аз например си имам вежди доволно, но при един по-силен грим на очите, като сложа фдт, контурирам и руж, и някак се губят веждите. Или иначе казано стоят по-бледи. Харесвам да ги подчертавам с не особено прецизна четка и прахообразен продукт. Ползвам тази четка.

Разликата преди и след е голяма, и ако е направено добре, доста положителна.
Има много момичета, които харесват по-прецизно оформени вежди, които намирам за много красиви, но моите си вежди не го позволяват. Освен ако не ги обръсна, което не е опция. Joy

# 141
Аз пък си търся точно мазен и мек молив за вежди. До около 20лв.
Препоръки? Другите ми стоят странно, аз имам много малко за попълване, дори бих могла да мина без продукт за вежди.
Определено препоръчвам този! Мек е, прецизен, автоматичен. Недостатък е, че свършва бързо, но си заслужава.
https://remedium.bg/make-up/catrice-slim-matic-ultra-precise-bro … terproof-020.html

# 142
И аз харесвам този молив на Катрис, но за няма и месец свършва. Наистина има много малко продукт.
Една идея по-твърд, но доста по-бавно харчещ се е моливът на Мейбълин brow temptation. Друг е въпросът на колко хора ще им е удобен като форма, защото не е особено прецизен.

# 143
Като говорим за удобни моливи за вежди аз съм голям фен на триъгълната форма на писеца на моя... мисля, че доста марки вече предлагат такива, аз си купих hourglass, заради супер естественият завършек - една как в Сефора ме беше направила чудна и ме излъга набързо да го взема, но не е супер дълготраен на моята мазна кожа:

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 02:18 от Agent Provocateur

# 144
Любимият ми молив за вежди беше един точно триъгълен (ако може така да се опише) молив на Tarte - Brow architect. Беше твърд, но пък придаваше доста естествен вид на веждите и изкара почти година. За жалост го спряха от производство. Пробвах и други с подобна форма, някои са твърде мазни и просто не се задържат цял ден на кожата, а за мен е важно. Brow temptation на Maybelline най-много се доближава като ефект до любимия ми молив, но е по-мек и малко по-нетраен.

# 145
И на мен са ми най-любими триъгълните. Сегашният ми на Бенефит е такъв.
Но най-любимият ми молив е на Mesauda обикновен не автоматичен, абсолютно точно мой цвят и ми прави лек до среден ефект на подчертаване, какъвто предпочитам.

# 146
  • София
Аз само леко запълвам прозиращи части и най-любелият ми като цвят и текстура е този. Цветът е 302.

Позволява силно подостране за прецизност. Не потъва и не се размазва. Цената не я коментирам.   

# 147
Точно се включих да кажа същото. Супер е моливът на Голдън Роуз - забелязвам, че като се поизтъпи, сякаш не иска да пуска цвят, но с един оборот в острилката, колкото да се остърже най-горния слой от цвета, си е в топ форма.

Същия тип вежди имам - плътни, гъсти, с жилави косъмчета, доста тъмни. Имам нужда от леко запълване на горната част и на опашката на едната. Не гоня ефект "рисуване на косъм по косъм", този молив със сигурност не може да го осигури.

# 148
  • София
Аз си взех от показаните на Golden rose ,но цвят не виждам . Трябва много да натискам , за да се появи цвят.
За момента ползвам сенки за вежди на makeup revolution тъмно кафяв цвят , като запълвам дупките и евентуално се опитвам да предам форма .

# 149
На мен скосените моливи също ми бяха любими, особено тези на ЕЛ, които имат и пудра. С Wizzbrow на АБХ не се разбрах, не ми харесват чертежи с тънко моливче.
Сега не ползвам нищо за вежди.

Общи условия

Активация на акаунт