Гримиране - идеи и техники. Красиви и бляскави за празниците! (Тема №72)

• 66 060
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Luchia, според мен на първите снимки тъмното е нанесено много нагоре и не е прелято добре. Може и от четката да е, или от техниката. Имам палитрата на Катрис и се блендват много хубаво цветовете. Както казаха нагоре,  с малко продукт, блендване и напластяване. С много лека ръка, и дръж четката в самия и край. Не знам с какви четки работиш, също имат значение.

Аз слагам цвят 1 на целия клепач до веждата, цвят 2 преливам много хубаво в сгъвката и малко по нагпре от нея. Цвят 3 концентрирам в самата сгъвка. В края на подвижния клепач използвам цвят от друга палитра, топъл и по- тъмен от цвят 3. В началото на окото и под веждата нансям хайлайтър цвят шампанско. Получава се много нежна и ежедневна визия.

Останах впечатлена от четките на Лолипоп за очи. Имам няколко блендващи с естествен кози косъм. Просто са страхотни за цената си. Може да ги пробваш.

# 346
Agent Provocateur, двете визии много ми харесват. Изключително нежни и наситени цветове. С палитрите на Худа ли е постигнато? Обикновени сенки (масови дрогерийни марки) с толкова наситени цветове не съм намирала.
Снимките са от нета, не мои, просто се опитвах да разбера каква визия гони съфорумката за да мога да я посъветвам адекватно.
С още повече блендване съм съгласна, може би ще е по-удобно да се ползва по-малка четка, но това, което на мен ми прави най-силно впечатление е, че не е ползвана база под сенките (или поне аз така го видях) - за да има красиво и лесно преливане и блендване база + запечатване на базата или с пудра или със неутралана светла сянка с цвета на кожата приблизително.

Което отговаря и на въпроса на Илития - като цяло дори много качествени сенки стоят в пъти по-добре върху база, а когато се гони тъмна/драматична визия понякога се ползва и черен молив (или просто по-тъмна течна сянка) като база. И както и Ния каза - слагаш малко, блендваш и пак и пак...

Лилипан - и с гримирането както и с всичко друга практиката води до умения. Харесай си 1-2 визии, гледаш клиповете им и опитваш ден след ден, докато не почне да се получава все по-добре - предупредена си за много загубено време и много омазани мивки в банята Simple Smile

Понякога каto не знам какво искам търся в Пинтерест или Инстаграм по името на палитрата какви визии за правили  с нея другите - може да е много вдъхновяващо!
https://www.instagram.com/explore/tags/ablazepalette/

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 15:41 от Agent Provocateur

# 347
Алена, бях в Инглот преди няколко дни точно за гел линия. Аз си взех черна, но видях, че имат доста други цветове. Не мога да дам мнение за тях, но можеш да хвърлиш едно око. Черната е много добра, но другите не съм ги пробвала.

# 348
  • У дома !
Момичета днес бях в Инглот и са пуснали палитри със сенки на много изгодна цена.
По принцип само празна палитра за 5 бр. рефилчета струва 29 лв и празна с 4 бр 23 лв,но са ги пуснали на тази цена пълни ,но с определени цветове,които междудругото са много хубави и подбрани в една цветова гама.
Така сенките в палитрите излизат безплатно.

# 349
Колко са сенките в палитра и каква е цената на палитрата, че не разбрах съвсем от поста ти? 29 лв?
И ако може да споделиш горе-долу какви цветови гами палитри има, че да знам дали да се разкарвам до там (далечко ми е по принцип).

# 350
  • У дома !
Палитрата с четири сенки струва 23 лв цветовете бяха жълто,черно със златни частици и другите два не ги помня от четворката.
Палитрата с пет сенки струва 29 лв,цветовете са бежов мат,сиво–лилав мат,тъмно лилаво с бляскави частици,патладжан и някакво тъмно синьо към черно.На кутийката не са обозначени цветовете ,а трудно се изваждат за да напиша точно номерата на палитрата с пет цвята,която си взех днес.

# 351
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Чак ми се иска да ги видя тези Инглот-ски сенки и аз Simple Smile
 Препоръчайте ми хайлайтър. Прахообразен или течен? Кои какво ползва?
 Събирам идеи. Благодаря!

# 352
  • София
Чак ми се иска да ги видя тези Инглот-ски сенки и аз Simple Smile
 Препоръчайте ми хайлайтър. Прахообразен или течен? Кои какво ползва?
 Събирам идеи. Благодаря!

В Сефора има минита на Бека и Бенефит - погледни ги. Аз лично харесвам много класиката Мери Лу на Дъ Балм. Сефора имат стик от тяхната си марка, харесва ми също, малко по-натурално стои, видях го на една приятелка и изглеждаше вълшебно, аз лично предпочитам прахообразни.

# 353
Подозирам, че писах за пудрата тук, но да си кажа- горещо препоръчвам Laura Mercier свободната пудра в glow вариант. Купих я от съфорумка, която се беше объркала при покупката и я ползвам абсолютно всеки ден. За мен е хайлайтър- нанасям я на скули, по периферията на челото- не е ярка лента хайлайтър, а е перфектна за ежедневието, просто скулите ми изглеждат порцеланови, без глитър. Не бих я ползвала за сетинг пудра. Подобен ефект дава Bobbi brown shimmer brick. За по-ярък хайлайт в момента ми допадат Laura Geller swirl gelato, Urban Decay хайлайтърите в палитрата им за контуриране. За блясък с шимър и частички- Beccа. Но пудрата ми е любов, единствено диво ме дразни кутийката и това, че като повечето пудри щедро изсипва количество, достстъчно да охайлайтя къщата, което е трудно да се дозира, в капака винаги има доста. Но пък колкото и да съм пудрила е нямало как да прекаля.

# 354
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А пудрата я слагаш върху фдт? След това слагаш ли руж?

# 355
Пудрата е тази- https://www.cultbeauty.co.uk/laura-mercier-beauty-on-the-fly-tra … tting-powder.html

Първо слагам ФДТ, после понякога си сетвам т-зоната с нормална пудра- пак на същата марка, но няма значение, зависи от ФДТна за деня. После контур под скули, руж-рядко и накрая пудрата. Всичко се слива и дава много приятен, озарен завършек без частички. Много кофти се изразявам, съжалявам. Въпреки, че съм българка, дългите години странство са довели до беден бг речник и липса на грамотност. Ако напишете името на пудрата в google images има доста реални снимки как точно изглежда завършекът.

# 356
  • в 1001-та нощ
Снимки, направени то прияетлка, която вчера ходи до магазина и ги направи - евентуално - ако нещо си харесам, да ми го вземе. Компресирани са, но достатъчни, за да се добие представа:

# 357
  • София
Lilipan, бих сменила глоса, да не е с розовеещ оттенък , ами по скоро златист или неутрален . Бих сложила повече бронзат и леко руж.
Имаш доста големи очи , не знам защо но те виждам с лек опушен грим , сенки на целият клепач . По-тъмни в подвиждната част и леко опушени нагоре. Като не говоря за черен цвят.
Всъщност лицето ти е изразително и май не ти трянва много грим като цяло Simple Smile което е супер

На мен ми свършиха коректорите, сега издирвам бюджетен . По скоро “течен “ .
Да се похваля , не нося фдт и съм много щастлива от факта.
Направих си хайлайтър , естествен , като преди коректора, нанеса кокосово масло в около очния контур и леко към скулите . Получава се толкова естествено и не се врязва в бърчките.

И отделни реших , че няма да ползвам прахообразен хайлайтър , а само стик (възможно най-мазния) стои по-естествено и не ми подчертава всички бръчки .

# 358
Wind_ от мен препоръка за коректора Bourjois Healthy Mix, нанесен с влажен бюти блендер.
lilipan бих добавила по-контрастно червило, контуриращ продукт/руж и леко подчертаване на веждите Simple Smile

# 359
Wind, и аз препоръчвам Буржоа, но другия коректор - Radiance reveal. Има добра покривност, но хидратира кожата и не се набива във фините линии под очите.

Общи условия

Активация на акаунт