Любители на Котки - Тема 127

• 48 481
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Кетя нещо се стряска от дребния... Днес два пъти му съска, втория път се накокошини и тръгна да го напада, аз я пернах и се скри под дивана... Май няма да остане вкъщи, колкото и да ми се иска. Веднъж наостри ли се се държи ужасно, спи при нас, не мога да рискувам да му се метне на главата, докато спим. Егати. Ама не разбира от дума, сто пъти му казах да не я дебне, да не я плаши, да не размахва неща около нея. Ей сега тръфнал с една линия да мери нещо си точно до нея. И тя явно се е стреснала. Сутринта пък докато тя спеше размахваше някаква кофичка до главата и. Не му вдява главата, колкото и да му говоря. Много ми е тъпо, много.

# 121
  • София
Е дай им време да свикнат де. Не се заричай предварително.

Весели празници ви желая, на всички двукраки и четирикраки.

# 122
  • Варна
Те бяха свикнали. Вече 3-4 седмици не е проявявала агресия, днес няколко пъти. Ей сега пратих дребния и баща му навън, за да мога да я хвана и да я занеса в спалнята. Дебне го, накокошинена и ръмжи, а той се страхува, тя усеща това и озлобява още повече. Това ме притеснява.

# 123
  • София
Може да са временни изпълнения. Ако я боли нещо и не и е добре, допълнително.
Стискам палци да се сдобрят.

# 124
# 125
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Весела Коледа от мен и Топчо Hug Пожелавам ви щастлив живот и сбъднати мечти Animal Heart Eyes Cat

# 126
  • София
Честита Коледа на всички космати и не чак толкова космати! Animal Kissing Cat Бъдете здрави, другото някак се подрежда!

Днес съм на работа. Нямам клиенти, поне засега и реших да понамина и да ви разкажа какви ги вършим ние околоколедно.
Елза май започва да ревнува от щерката. Бие дъщеря ми когато види, че съм я гушнала (за радост поне не пуска нокти, но здраво налага с лапички, почервенява му кожата на детето) . Самата Елза е обект на ласки много по-често отколкото детето и явно това е причината да си помисли, че такива се полагат единствено на нея. Дъщеря ми е на 5 г и колкото и да е голяма, акълт й все още си е детски и си реагира по детски. Плаче, страда , а понякога се сърди на Елза, че вече не я обича (тя така го тълкува). Обяснявам, че котето не може да мисли като нас и че все още я обича, но ревнува. Обаче щерката понякога разбира, друг път пък ми се струва, че е разбрала недоразбрала и започва да се сърди на котето. Казва "Щом Елза ме плаши, и аз ще я плаша". И започва да се държи шумно, както по принцип си се държи, но поне в присъствието на Елза до сега гледаше да е тиха и нежна, за да не я плаши, а в момента го обръща на "каквото повикало, такова се обадило". И така. Понякога са си приятелки и се гушкат, играят си, но щом Елза се вкара в ревност и започне да бие детето, то също обръща поведението. Не знам вече как да обяснявам, какво да правя. Може би е период, който трябва да отмине. Иска ми се да им помогна и на двете да се справят с този период, но не ми се получава .Приемам идеи.

Иначе Елза става все по-социална. Отпуска се вече и с външни хора. Свикна с братята и снаха ми, които идват понякога на гости. Вече им позволява да я галят, даже им мърка. Все още не е свикнала с племенницата ми, но тя е на 1 г и няколко месеца, а това само по себе си е заплаха в котешките очи. Laughing

# 127
Честито Рождество!

Как предпазвате котетата от гърмежи на пиратки?

# 128
  • София
Честита Коледа ❤

Миналата Коледа прибрахме Шарко вкъщи с толкова любов и желание. Толкова щастливи бяхме, че вече ще е вкъщи и ще си има дом...

# 129
  • София
Лисичке, и аз се притеснявам от гърмежите. Не знам Елза как ще ги приеме. Предишният ни котарак изпадаше в ужас, а беше храбър момък. Елза пък е плаха и сигурно ще бъде още по-стресирана от него. Опитвала съм да го прилаская и да го успокоя, но той не позволяваше. Всяка година се пъхаше под леглото в спалнята и не искаше да бъде закачан. Последната му Нова година беше вече много болничък и немощен. Не му стигнаха силите да се скрие. Лежеше върху постелята, която му бяхме стъкмили. Тогава седнах до него, галех го и плачех, защото знаех, че на следващата Нова Година той няма да е с нас. След няколко дни почина.

# 130
  • Бургас
Весела Коледа момичета и момчета, пухкави и непухкави, да сте много здрави и щастливи!

Нашата елха оцеля....  почти!

# 131
Моите ги приемат нормално. Жал ми е за бездомничетата, те са тези, които понасят целият ужас.

# 132
  • София
И дано им се размине само с ужаса от гърмежите. Не ми се мисли за мъките им в случай, че ги удари пиратка. Sob

# 133
Някой знае ли как се лекува котешка хрема в домашни условия?Как мога да и отпуша нослето?Има ли човешки капки подходящи за котка?

# 134
  • Козлодуй
Включила съм в контакта изпарител с фелиуей за котки той действа успокояващо, иначе котешкия слух е по-чувствителен и затова гърмежите ги ужасяват Simple Smile
Моля кажете ми обезболяващо за котка?
В момента давам по схема кортикостероиди, но те не могат да се дават безкрайно и с намаляването им виждам как намалява храната а това е признак за болка. Какво ще кажете за котешката трева тя опиат ли е за котките като при хората опиатите?

Общи условия

Активация на акаунт