Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 863
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Това е ясно, въпросът е,че наскоро се пуснаха във форума двустайна панелка тоталка са 72 к в Дианабад, в Южните квартали панелна гарсониера за 50 к трудно се намира, обикновено им искат минимум 55к на тоталките, така че според мен цените са по-ниски от други квартали. Например тази гарсониера в Лагера е на цена колкото Овча Купел 1,а според мен място за сравнение между двете няма.
Ако трябва да и избирам между Овча купел и лагера, разбира се че ще избера лагера.

# 316
Не гаранция, а срок на експлоатация 50 години. Както на мостове, виадукти и тунели е 40 години. Последните започнаха да ги укрепват, и да им обръщат внимание, откакто рухна италианският мост. В очакване съм с панелките какво ще предприемат. За сега само ги опаковат.

# 317
Благодаря на всички за отговорите на въпроса за подценените квартали. Много ми е интересно да чета.

# 318
  • София
Според вас Бояна и м-т Гърдова глава към подценените квартали ли са?

# 319
Здравейте,
Някой ходил ли е на оглед на този апартамент: https://m.imot.bg/details/1c154737117874921

Кой е строителят? Агенцията надеждна ли е?
Аз не съм критерии, но за мен лично зависи в коя част на Овча купел е.

Казаха ми , че е на ул. Боряна.
Мен ме интересува строителя дали е надежден.

# 320
Направи ми впечатление, че в Овча Купел беше пълно с нови строежи и навсякъде висяха банери "Продава директно от инвеститор".

# 321
  • В планината / На морето
Новият бизнес квартал "Младост 5"
Зад комплекса на БАН на "Цариградско шосе" може да се появи нов офис и технологичен парк
Столичната община е на финала с регулационен план на нови части от квартал "Младост" върху 160 декара.
Районът зад комплекса на БАН на "Цариградско шосе" е предвиден за бизнес комплекс, като е допуснато едно от най-големите застроявания.
Над ⅔ от терените в зоната са на фирми на гърка Христос Мурутис.

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2019/01/11/3373209_noviiat_b … vartal_mladost_5/

# 322
Да, в Овча купел много се строи и определено мястото има значение, но пък хора разни, както и вкусове, така че не бих се изказвала категорично това е добре, това не е добре.

Естествено, че панел в Лагера е много по-добре, но не може да се обобщава за цена. Трябва да се види на място защо конкретния е евтин, вероятно има причина.

# 323
  • WonderLand
Я да ви питам за една обява и да си сверя часовника малко. Обявата всъщност вече я няма, но ние отидохме на оглед и положението беше следното. 3 стаен епк в Люлин 10, точно срещу западен парк, на 6-7 мин от метрото. Апартамента е на 13тия етаж, последен етаж и е 86кв. Вътре положението е следното: смена дограма, но не измазана отвън, кето е довело до мухъл във всички стаи, подовите настилки са запазени - теракот в коридора и кухнята, ламинат в хола и спалните. Банята е в прилично състояние, но по фугите има плесен и е нужно да се префугират, но останалата част е горе-долу окей. В апартамента има мокро помещение и врора тоалетна превърната в килер. Апартамента е вътрешен, с една малка остъклена тераса, но поради разпределението на блоковете около него самият той се намира в дупка и не просто е тъмен, ами гледката е изцяло в съседите отсреща, като отстоянието не е голямо. Вътре няма течове, но заради мухъла е необходимо да се свали шпакловката почти навсякъде, да се прешпаклова и пребоядиса целия апартамент и да се сменят всичките интериорни врати + входната. В това положение апартамента беше обявен за 75 хиляди евро. Апартамета се даваше напълно необзаведен, хората си искаха даже кухненските шкафове, в обвата обаче само тях бяха снимали. Според вас за такъв апартамент цената адекватна ли е?

# 324
Тъй де - парк не може, бизнес квартал може. А това продължение на бул. Копенхаген е толкова далечно и бленувано..

На мен лично специално ул. Боряна ми харесва - улицата е широка, ремонтирана, има си дръвчета, блокчетата са ниски, не знам до колко е натоварена в час пик (извън час пик съм минавала и е супер спокойна). Зад нея вече е някакъв ужас.

# 325
Вътре положението е следното: смена дограма, но не измазана отвън, кето е довело до мухъл във всички стаи, подовите настилки са запазени - теракот в коридора и кухнята, ламинат в хола и спалните. Банята е в прилично състояние, но по фугите има плесен и е нужно да се префугират, но останалата част е горе-долу окей. ... Вътре няма течове, но заради мухъла е необходимо да се свали шпакловката почти навсякъде, да се прешпаклова и пребоядиса целия апартамент
Плесен са сваля много лесно , и от фугите в банята , и от стените със САВО за мухъл, направо го изажда и няма следа от него с месеци - година, ако това само е кусура на апартамента , измажете  прозорците, пръскайте мухъла и готово

# 326
Тъй де - парк не може, бизнес квартал може. А това продължение на бул. Копенхаген е толкова далечно и бленувано..

ако построят тези сгради няма как да не продължат булеварда

# 327
В тая панелка в Люлин няма ли ТЕЦ? Обикновено в панелки без ТЕЦ след смяна на дограмата всичко потъва в конденз и от там в мухъл.

# 328
  • София
Най-вероятно няма външна изолация. В предния ни апартамент в 3 от помещенията все избиваше мухъл покрай прозорците на новата дограма докато сложим  външна изолация, след това не сме имали проблеми. Според мен на това жилище някакви скрити течове от покрива му помагат.

# 329
  • WonderLand
В тая панелка в Люлин няма ли ТЕЦ? Обикновено в панелки без ТЕЦ след смяна на дограмата всичко потъва в конденз и от там в мухъл.

Ако моето питане имаш предвид жилището е ЕПК без ТЕЦ и без външна изолация, само вътрешна, върху която не е шпакловано. Само е боядисано. Мухъла е само в банята и покрай прозорците, които не са измазани отвън. Иначе се качихме и на таван - нямаше течове там.

Общи условия

Активация на акаунт