Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 746
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм в 39 г.с., ходя по един път на тонове, нямам нито една контракция и като гледам ще си пренося Grinning Търпението ми започна да се изчерпва и съм доста изнервена вече... дано скоро се случат нещата

# 526
Аз съм в 39 г.с., ходя по един път на тонове, нямам нито една контракция и като гледам ще си пренося Grinning Търпението ми започна да се изчерпва и съм доста изнервена вече... дано скоро се случат нещата
И аз съм супер изнервена и ми идва в повече всеки като пита”айде няма ли бебе” е аз какво да направя като се бави... И това ме напряга допълнително много изнервящи са тези въпроси. Особено на 5.01 кагато ми беше термина ако искате вярвайте телефона ми звънеше все на едно от любопитни приятели и роднини... 😖

# 527
На мен пък ми се иска да си стои колкото може по дълго:) Не знам обаче дали това, че водите са ми в долна граница ще повлияе... дано не. Не помня миналия път как беше с водите, но един ден преди термин ми сложиха окситоцин и може и затова да е било...

# 528
  • София
Аз хем не съм готова за раждане - ни естествено, ни секцио Stuck Out Tongue Winking Eye , хем вече много ми тежи. Коремът ми непрекъснато е много корав и преобтегнат - все едно имам мускулна треска на него. Поне почнах пак да спя нощно време, защото имах период с по 1-2 часа на сън и другото време - се чудех какво да правя като сомнамбул.
Имам чувството, че този Сорбифер подобрява нещата с хемоглобина, защото вече имам сили да ставам от леглото и да правя разни неща из нас по малко, а до скоро само лежах непрекъснато.

# 529
Ох това непрестанно питане "няма ли бебе" направо ме побърква!Ами има,но го крием от вас 😩Моят термин е на 28 и въпреки това всички това ме питат!Егати изнервящите хора

# 530
А казаха ли ви нещо за водите как са, плацента?

Sweet maminka, моят е на 27-ми, близо са Simple Smile

# 531
Ходих на тонове, бебето било много добре. 2см разкритие и изгладена шийка, според лекаря до петък съм родила...обаче сега ново 20- да съм ходила в четвъртък да ми пускат системи и предизвикат раждане...и не знам...

# 532
Ходете да следите тонове, момичета. На мен АГ не ми е казвал да ходя,но аз на своя глава ходих и добре че така съм направила. В петък уж отидох за тонове и след 2 часа, може би и по-малко вече я бяха изкарали.
Аз все още нямам кърма и с моите плоски зърна е голяма мъка. Не може много много да захапе да суче, защото явно не усеща къде. Пълна мъка сме. Съвети?

# 533
Мина и моят преглед тоновете бяха малко високи, но бебето не се спря през цялото време уж му е тясно а имам чувството че ще излезе от толкова мърдане. Водите са намалели,за което АГ-то каза било нормално към края каза че си се чувства добре бебчето.

# 534
Ходете да следите тонове, момичета. На мен АГ не ми е казвал да ходя,но аз на своя глава ходих и добре че така съм направила. В петък уж отидох за тонове и след 2 часа, може би и по-малко вече я бяха изкарали.
Аз все още нямам кърма и с моите плоски зърна е голяма мъка. Не може много много да захапе да суче, защото явно не усеща къде. Пълна мъка сме. Съвети?

И аз съм с плоско зърно на едната гърда.Като се роди баткото му дадох първо от нея и засука,но следващият път не я искаше и аз издърпвах една минутка с помпата колкото да излезне зърното и му я давах.Получаваше се.Опитай Simple Smile

# 535
nash13, пробва ли със силиконови протектори? Чувала съм, че и те помагат да се оформи зърно.
Тирамису29, по слабо се движи вече бебето като му намалее мястото, но за всеки случай отиди да те погледнат. И при мен спа цяла сутрин (и аз също, де) и се размърда преди малко като се нахраних.

teg, другарчета сме си ние с теб. И аз не бързам с раждането, че имам хиляда задачи и нито една изпълнена. Даже багажа за болницата не съм спретнала още и мъжа ми само ме ръчка да не се мотая. Сега като стана от компютъра ще се опитам това да свърша... ако остане време.Rolling Eyes На тонове се ходи веднъж седмично до термин и после всеки ден. Евентуално може да се зачестят посещенията в 40-та седмица, ако смяташ, че има защо.

При мен пък вчера се оказа, че един от чарковете на бебешкото легло е мухлясал на места и го изхвърлих със засилка. Сега се чудя какви подръчни материали да ползвам, за да го заменя. Реално ми трябва подложка за матрака, някаква подматрачна рамка или нещо подобно и ако някой е виждал такова чудо в размер 60/120 ще ми бъде много полезно, ако споделите. Иначе като краен вариант съм измислила да сложа някаква дъска от шперплат или направо дървена дъска. Абе, смях. Естествено и парочистачката, която ползвам веднъж на бебе, не пожела да сработи. Ама, там има и други начини и вече си реших проблема. Rolling Eyes Joy

Поздрави за всички новородени бебоци последните дни. Ваня, Hug Стискам палци за бързо възстановяване и леко напасване с новите човечета. Сега ще се заема да ги добавя на първа страница.

В тази връзка, понеже преполовихме темата - има ли желащи да пуснат следващата? Давайте и идеи за име. Моето е просто - Януарски бебета 2019. Като се насъберат повечко ще пусна веднага анкета.

# 536
Аз съм с термин 25.01, сега съм в 37 г.с. и 3 дни, малкия тежи 2.700, плацентата е 3 -та степен, което е нормално за края на бременността. Докторката каза, че няма да издържа до термин и да очакваме раждане тази или другата седмица, но към момента нямам почти никакви контракции или симптоми, освен че главичката е ниско долу и е заел позиция за естествено раждане. И при мен се мърда по-рядко от преди, но след някакво време се раздвижва и после пак застой. Безсънните нощи продължават, будя се през няколко часа с мисълта, че е дошъл момента да се роди, но уви...отивам до тоалетна и си заспивам пак, имам чувството, че няма край тази бременност..

# 537
И аз съм от тези, които не бързат да раждат. Освен една болка в тазобедрената става, която ми се появи тези дни и обичайните киселини, други кой знае какви болежки нямам  и затова не съм се толкова отегчила от бременността. И моята чанта не е готова,  само е извадена от гардероба и все не стигам до там да я оправя.  Имам час за фризьор и козметик,  а и дата за секцио, така че бебка по-добре да изчака.  И моята плацента е 3 степен, но на прегледа преди 4 дни още беше високо, така че се надявам да си изчака датата.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 15:47 от @steraki

# 538
А аз си мислех ,че само аз не съм си приготвила още чантата. Надявам се бебка да си изчака датата за секцио,че последните няколко дни вечер ми се появяват болки ,стягане в корема и някакво гадно чувство ,че бебето напира да изскочи. Утре навършвам 38 г.с.

# 539
Май сме доста от партията "lastminute.com", лимонче. 😀
Jillian,  виж в сайта на АВ мебели (ямболска фирма),  правят детски легълца и може да имат разни чаркове.

Общи условия

Активация на акаунт