Пътувания на сами жени в далечни държави

• 23 721
  • 452
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ужас. По навик възприемам, а и не само аз, Скандинавието като най-добрата част от Европа - супер спокойно, красива природа, висок стандарт, свестни хора и т.н. Това, което описваш прилича на..война, мамка му.

# 421
Ужас. По навик възприемам, а и не само аз, Скандинавието то като най-добрата част от Европа - супер спокойно, красива природа, висок стандарт, свестни хора и т.н. Това, което описваш прилича на..война, мамка му.

Всъщност в Швеция е най-зле, "благодарение" на малоумната политика на "първото феминистко правителство в света" през последните 5 години. Аз съм в Швеция от 2006 година и мога да направя сравнение каква беше ситуация преди и след мигрантската криза. Норвегия, Дания и Финландия доста втърдиха мигрантската си политика напоследък и за тези страни все още има надежда.

Китай за втори път издава предупреждение към пътуващите китайски туристи в Швеция.

China has issued a new travel alert warning its citizens about the risks of visiting Sweden, the second such statement in three months, as it continues its diplomatic dispute with Stockholm.

The latest travel advisory published on Saturday by the Chinese embassy in Stockholm and Foreign Ministry said there had been over 40 incidents – including thefts and robbery – involving Chinese tourists over the past three months.

It also said that it had not been given any information by the Swedish police about how the investigations were progressing.

The Swedish government has yet to respond to a request for comment.

The first travel warning was issued on September 23 and expired on December 22, but it has been renewed and extended until March 22 because of “the security situation in Sweden”.

А грабежи има, защото много с отхвърлените молби за убежище остават нелегално в Швеция и се издържат с грабежи и наркотици.

# 422
Ужас. По навик възприемам, а и не само аз, Скандинавието като най-добрата част от Европа - супер спокойно, красива природа, висок стандарт, свестни хора и т.н. Това, което описваш прилича на..война, мамка му.

Добро утро. Усещам как ако продъжаваш да четеш и гледаш такива неща, през 2019 може да станеш по-малко широкоскроена, космополитна и изобщо по-малко жълтопаветна...

# 423
И аз започнах да забелязвам, че толерантността на чужд гръб е огромна, докато не се засегнат собствените интереси - там сме опарени. Съответно и аз започнах да прескачам.
На фона на това едно "турчинът ме ощипа, но това изобщо не можа да ми развали кефа" може да не ми звучи умно, но поне е честно.

Имало е атентат днес в Египет.
Понеже аз го казах това, айде ако може без обидни квалификации кой е умен и кой не е.  Писах и в преден пост - да те видя как ще реагираш ти като ти се случи, ама не ми обяснявай как ще му викаш, ще го биеш или ще викнеш полиция, щото както написах турчина мина и замина с колелото. И под това, че не ми се развали настроениението имах предвид, че не съм седнала да рева и да се вайкам 3 дена, но определено не бях на 7мото небе от щастие. Но ти си продължавай да си повтаряш как сме се били кефели, че са ни щипали и удряли ...

# 424
Това с боя заради ощипване е също толкова наивно, колкото да тръгнеш в планината в Мароко сама.
Най-много да си докараш не само ощипване, ами и нещо друго.

# 425
Ами то на думи е толкова лесно - ощипа ме и аз му забих един шамар... Дори да стоеше срещу мен, щях да съм в шок и да гледам невярващо, но определено не бих тръгнала да го бия. Пък и да се развикам на български, голяма файда... Ако имаше полицай, сигурно щях да отида при него.
Знам ли аз с кой акъл е тоя шипащия, ами ако извади нож. Много знам дали околните ще ме защитят, ако са същите идиоти като него...

# 426
Темата доста се е изместила в посока мигранти, та не мога да се сдържа. Животът в Германия е много спокоен, Кьолн, любим мой град, красив, пъстър и миролюбив, добре уреден.
За пореден път четейки тук, имам чувството, че съм в паралелен свят.

# 427
Нито Кьолн, нито Мюнхен са опасни, и на двете места пребивавам достатъчно често. Има по-видимо присъствие на полицаи, не е съвсем като преди години в това отношение. В Париж присъствието на жандармерията е много видимо, като оставим това, положението не е много по-различно отпреди. Преди 15 години също избягвах определени райони там. Светът е динамично място, винаги се случват промени, това е нормалният ход на времето. Някои хора се страхуват от всичко непознато и т.к. познатото им е много малко, изпадат в неизгодното положение да възприемат останалия свят като много опасен. Това, разбира се, е тяхно право, единственият проблем е, когато същите започнат да раздават мнения, представяйки ги не като лични усещания, а като факти. Впрочем наскоро четох, че вероятността да загинеш при атентат е 1500 пъти по-малка отколкото докато чистиш вкъщи.

# 428
Германия продължава да е уредена държава, но не е държавата, която помня от преди години.
Да светът се променя, но тези нови неща не е задължително да са добри. Не мисля, че е страх , а промяна в начина на пътуване и живот според новите обстоятелства, които на мен не ми харесват.

# 429
  • Street of Dreams
И аз започнах да забелязвам, че толерантността на чужд гръб е огромна, докато не се засегнат собствените интереси - там сме опарени. Съответно и аз започнах да прескачам.
На фона на това едно "турчинът ме ощипа, но това изобщо не можа да ми развали кефа" може да не ми звучи умно, но поне е честно.

Имало е атентат днес в Египет.
Понеже аз го казах това, айде ако може без обидни квалификации кой е умен и кой не е.  Писах и в преден пост - да те видя как ще реагираш ти като ти се случи, ама не ми обяснявай как ще му викаш, ще го биеш или ще викнеш полиция, щото както написах турчина мина и замина с колелото. И под това, че не ми се развали настроениението имах предвид, че не съм седнала да рева и да се вайкам 3 дена, но определено не бях на 7мото небе от щастие. Но ти си продължавай да си повтаряш как сме се били кефели, че са ни щипали и удряли ...
Ето сега вече реагираш като ощипана. А иначе - "ми то навсякъде е еднакво, ама тя роклята ми беше прозрачна"... Не ми се сърди, че се хванах за твоето изказване като по-фрапиращо (всъщност никоя щипана и пипана не видях да е отвратрна) , но поддържа моята теза, че една жена трябва да има повече достойнство и чувство за самосъхранение и да избягва определени държави.

Сега Най-вероятно ще ми дадеш примери с Европа, но по ред причини няма място за сравнение - тази антиженска култура не се корени там, тя е внесена точно от тези земи. Ако едвам се опазва в Европа, защо да се навирам баш там? Обаче някои са чели твърде много приказки от 1001 нощ. За тях каквото и да става, Ориента е романтика, история, култура. Дори когато Ориента реже глави или щипе за задника. Тихо сега, да не бъдем задръстени.

# 430
Да, разбира се, че всеки е свободен да харесва или не харесва дадени промени, но промените в Германия не се случват само последните 2-3-5 години. Няма някаква, дълги години непроменена, пасторална Германия, която точно последните години е претърпяла драматична промяна. Наивно е да се каже, че Германия днес не е такава, каквато ние я помним отпреди броени години и да мислим, че точно тия промени са особено големи и значими, поради причината, че сме им съвременници. В историята на Германия има далеч по-съдбовни, големи и разтърсващи промени. Германия след обединението не е Германия отпреди обединнието, Германия след ВСВ не е Германия отпреди нея, Германия по времето на националсоциализма не е Германия отпреди него и т.н. Това, че нашата лична история и памет започват преди броени години не означава, че събитията, случващи се в момента са особено драматични.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 12:06 от OpusMagnum

# 431
Така е, но те и съврмененниците на Хитлер в началото са се радвали на икономическия растеж и политиката му, пък сега още берат ”плодовете” и Хитлер е тема табу. А самата подмяна на населението е един бавен, но доста методичен процес. Просто в последните години се изсипаха едни 1.2 милиона пришълци и за това изглежда толкова стеашно. Реално там има над 5 млн турци + разни други. Аз съм една малка прашинка, обаче не имам големи и мрачни прогнози за бъдещето, не само на Германия. Тогава и на мъжете ще им е трудно пътуването..

# 432
Когато миналата пролет след двете терористични атаки нивото на опасност от такива в Лондон беше вдигнато на максимално, училището на детето ми отмени две училищни екскурзии до централен Лондон. Вместо в лондонския зоопарк, заведоха децата в зоопарк извън града. Мнозинството родители сподели, че си е отдъхнало с тази промяна. Единици бяха тези, които сметнаха това за излишно. Но, разбира се, че не може всичко да се промени спрямо тази опасност, а и не трябва. Но и да свикваме с нея също не е добре. Тогава разбрах и по колко различен начин приемам подобни новини, когато са за нещо на друг континент или поне на хиляди км и когато случая е близо то теб.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 11:32 от Блу

# 433
  • Street of Dreams
Egyptian forces 'kill 40' after tourist bus attack

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-29/egypt-forces- … ttack-on-tourists

Sent via @updayUK

Египет.

# 434
Не се стягайте,те всички атентати са в минало време и вече взимат мерки.Вчерашният също вече е в минало време Mr. GreenВС и тя беше отдавна,даже не знам защо още честват годишнини от освобождението?Да им турим пепел и да си живуркаме в мулти-''културният'' бардак.Кой щипан-щипан.Кой изнасилен-изнасилен.Кой убит-умрял.Кой оцелял-оцелял.Бутайте напред,пък к'вот дойде. WhistlingПапата каза,че различията са богатство.Обогатявайте се на воля.Не приемайте посегателства като щипане за обида.Радвайте се на вниманието на другите ''култури''.Спомнете си,че ам.журналистка беше групово изнасилена на площад в Египет,а битият и оператор не е могъл да и помогне.Ето в египетската култура си имат традиции в това отношение,думата каква беше ''тахаруш'' или нещо подобно?Без истерии и драми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт