Частни училища - информативна тема 23

• 68 728
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
C1, извинявам се. В ЕСПА на срещата ми казаха, че нямат нейтив спикъри, ако са ме заблудили ще едитвам. Щом имате лични впечатления явно аз съм в грешка.

# 196
Всъщност има ли родител, на който детето да учи в ЕСПА към този момент?

# 197
  • в страната на чудесата
Вероятно В2

# 198

Не, обещават С1, но не пожелаха статистика да ми покажат когато ги проучвах за спешно местене по средата на 1 клас.

# 199

Не, обещават С1, но не пожелаха статистика да ми покажат когато ги проучвах за спешно местене по средата на 1 клас.

А преместихте ли детето в Еспа? Имате ли други впечатления?

# 200
C1, извинявам се. В ЕСПА на срещата ми казаха, че нямат нейтив спикъри, ако са ме заблудили ще едитвам. Щом имате лични впечатления явно аз съм в грешка.
Току що питах детето ми, каза ми, че имат час с нейтив спикър.

# 201
  • София
C1 e доста високо, но аз нямам интерес само в английския. За Светлина и аз знам, че е лежерно и съм сигурна, че децата ще са много щастливи от това. За съжаление и аз съм получавала отзиви само до ПУК. Иска ми се да знам натам резултати.
Благодаря за отзива все пак. Ще ги разпитвам в петък

# 202
Току що питах детето ми, каза ми, че имат час с нейтив спикър.
Благодаря за информацията!

# 203
  • София
А за Рьорих някой отзиви? И то ни е наблизо. До сега знам, че дете 3ти клас е много щастливо там, но отзиви са, че не наблягали на математика ...Не си спомням да съм чела и за него нищо

# 204
  • София
Дъщеря ми е 7 клас и в момента и правят тестове на С1. така, че за 10 часово обучение на седмица, в годините на началното и прогимназиалното образование, С1 е постижимо за 7 клас. С2, вече щеше да ме изненада.

# 205
В ЕСПА има ли някакви езикови курсове за деца, които не са техни ученици?

# 206
В ЕСПА има ли някакви езикови курсове за деца, които не са техни ученици?

Имат FUN DAY.
Детето ходи миналото лято. Мога да кажа само хубави неща.

# 207
  • София
Стана объркване и да уточня, че децата ми НЕ са в ЕСПА. Просто споделях, че при 10-12 часа на седмица чужд език от 1-клас е възможно да се стигне до С1 в 7 клас.

# 208
Странно е да е задължително. И в бившето училище имаше включен юни месец, но беше за удобство на родителите. Включваше разходки до планини, музеи и игри, бягство от праха и жегата в града до екопътеките, конни бази, басейни и т.н. какво ти учене и какви пропуски през юни?!
Може ли да попитам кое е бившето училище? Може и на лични. 

# 209
  • София
Tinty86, както вече са писали, Светлина и ЕСПА са доста различни като концепция и е добре да знаете какво точно търсите преди да вземете решение. ЕСПА се води от "по-амбициозните" училища - състезания, гонят се резултати и т.н. За Светлина - за детската градина чувам чудесни отзиви, но информацията ми е, че не много продължават в училището - защо, не знам. И наистина е известно като по-лежерно. Ако, например, детето ви е "академичен" тип  е по-добре да се ориентирате и към такова училище. За съжаление, проблемът е, че на ранната възраст в която става кандидатстването е трудно да се прецени в много случаи.
Съветът ми е навсякъде да се поинтересувате и за текучеството на учители.

За Прогресивното, пък си спомням, че Явор Джонев имаше амбиции да го превръща във "второ СМГ, но без недостатъците", но не съм чула все още отзиви от родители, че нещата се движат в тази посока. Общото ми впечателение е, че алтернативните училища обикновено имат много добри намерения и желание да правят нещата по различен начин, но не успяват да се справят с постигането на кой знае какви академични резултати и общо взето си остават с добрите намерения. Честно казано, ще се радвам някой да обори тези ми впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт