Частни училища - информативна тема 23

• 67 731
  • 781
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Честита Нова Година! Да е здрава и успешна!
Относно допълнителните дейности в БШ - те са около 20, детето се записва, заплаща се аванс (зарежда се карта) която стои в детето и при реално посещение се отчита сума от картата. Това е удобно, защото се таксуват само реални посещения. Досега винаги сме плащали месечни такси, независимо дали е отсъствало детето. Цените са различни - от 6лв.до 18 лв. за посещение.

# 46
Честита Нова Година! Да е здрава и успешна!
Относно допълнителните дейности в БШ - те са около 20, детето се записва, заплаща се аванс (зарежда се карта) която стои в детето и при реално посещение се отчита сума от картата. Това е удобно, защото се таксуват само реални посещения. Досега винаги сме плащали месечни такси, независимо дали е отсъствало детето. Цените са различни - от 6лв.до 18 лв. за посещение.

Има ли промяна с новата директорка? Впечатления?

# 47
Здравейте,
Аз се включвам с въпрос. Някой знае ли как протича приемния изпит за 1ви клас в немско училище софия?
Ще съм много благодарна на всякаква информация.

# 48
В Света София колко деца се борят за едно място в ПУК?

# 49
  • София
В Света София колко деца се борят за едно място в ПУК?
Грубо - около 8. Кандидатстват около 500 деца за 56 -70 места, в зависимост от броя класове, които се предвиждат за текущата година.

# 50
Честита и успешна нова година, родители!
И моят въпрос се отнася до приема в Немско училище София: ако детето бъде прието в подготвителна група за 5 или 6-годишни, продължава ли по-нататък директно в първи клас, или отново трябва да премине през приемна процедура (която освен адаптивност и социални умения, вече ще включва и някакъв минимум по немски език) ?

# 51
Вече НЕ продължава директно в 1 клас, а отново минава подбор. Така е и в Питагор, след много труден прием в ПУК, няма никаква гаранция за 1 клас. Лично аз считам това за безумно, огромен стрес и за родители, и за деца и напълно обезсмислящо процедурата за прием в ПУК.

# 52
Благодаря за отговора, Татко Мецан!

# 53
А в Питагор има ли деца, които не могат да преминат приема преди първи клас?
И мен ми се струва безумно. Дано другите имат малко разум и не повлекат крак.

# 54
Здравейте,
Аз се включвам с въпрос. Някой знае ли как протича приемния изпит за 1ви клас в немско училище софия?
Ще съм много благодарна на всякаква информация.

През този изпит мина детето ми преди 5 години, та не съм сигурна че ще е много актуално инфото. Детето ми кандидатстваше за подготвителна група - 5 годишни. Взеха всичките деца на куп. По спомен бяха 2 групи от  около 10 деца едната. Целият престой е бил основно на немски език. Помня че беше рязал с ножица лястовица или някаква друга птица. Беше низал герданче за мечо. Май по схема...ама тук паметта ми изневерява Simple Smile Беше скачал като разтваря крака настрани и едновременно вдига ръце нагоре. Явно координация се тествали. И някаква задача с ляво и дясно. Все пак тогава детето беше на 4 и няколко месеца и с обясненията го нямаше много- много.
Извеждаха ги едно по едно после...моя го чух от далече да крещи Simple Smile Беше се забавлявал. Но имаше доста деца които плачеха. Даже някой ги изведоха минути след като ги бяха взели.

# 55
И мен ми се струва безумно. Дано другите имат малко разум и не повлекат крак.
Изпитът за вече влезли деца от ПУК за 1 ви клас е поне от няколко години. До миналата година всичко беше направено така, че над 90% от децата от Питагор да си останат в 1ви клас. Реално в ПУК ги готвят за това, което ще им се падне. Възможно е неофициално да го използват и да се откаже на проблемни деца да продължат и може и поради тази причина да го въвеждат и в други училища, но това последното вече е само мое предположение.

# 56
Има. Средно две- три всяка година, в клас от 14 деца. Около 20%.
В ДШ това безумие е от тази година, та още не се знае колко ще са.

# 57
Има. Средно две- три всяка година, в клас от 14 деца. Около 20%.
В ДШ това безумие е от тази година, та още не се знае колко ще са.
Toва от къде го знаеш?
Децата са 18. И до сега не съм чувала за такъв случай.
Учителката на ПУК е фантастичен човек и преподавател и не вярвам да й се случи да не подготви някое дете.

# 58
Здравейте на всички! Нова съм във форума, т.е. не съм писала от далечната 2012, когато очаквах да се роди моят Мартин. Ето, че сега сме пред избор за училище и реших да се включа. Ходих на отворени врати в Питагор за ПУК. Бих казала, че базата малко ме разочарова, а директорката и отношението й - повече. Това много ме колебае, заради положителните отзиви от познати. Госпожата ми допадна, но ме притеснява това, което чух от близки, чиито деца учат там, че поради кофти отношението на директорката, много преподаватели напускали и честичко се сменяли. По отношение на въпроса за изпита на деца от ПУК преди 1 клас, на отворените врати обясниха, че имало много малки изключения за деца, които след ПУК не са продължили в 1 клас и затова приемали още една паралелка, освен продължаващите. Сега сме регистрирани за изпит, имаме входящ номер, но дата и час още чакаме - някой знае ли кога точно се очаква да се проведе този изпит?

# 59
В ПУК не са18, толкова стават в 1 клас. А го знам от зам.- директорката от деня на отворените им врати.

Общи условия

Активация на акаунт