Частни училища - информативна тема 23

• 67 753
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
Да,за 1ви клас. Азбуки тази година приемат деца за 1ви и 5ти клас.

# 676
  • София
Благодаря, insane!
Късмет и на Вас, и аз ще пиша как е протекло, макар че има още 20 дена.
Знам, че и това училище има кусури, но не мога да си причиня още 7 години ДУ, особено дупката 5-7клас.

# 677
За Азбуки/ Little Steps ми се струва, че и за ПУК ми споменаха за нужни знания по английски. Но питах и за първи, може да бъркам.
В Little Steps се говори на английски целодневно, нали? Не би трябвало да им вкарат деца с нула английски в ПУК, но наистина не обърнах внимание, защото там сме ок.
Помня, че за първи няма да има диктовка, само познаване и подреждане на букви, докато в СС ще има и малка диктовка.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 00:19 от dani_ster

# 678
Моля, ако някой има дете в Чоу Светлина да ми пише на лично. Бих искала да се свържа с родител на ученик от това училище.

# 679
Белчето мн мерси за поста, данистер не знам дали приемат Пук, за първи със сигурност има изпит по английски, както и бел4ето потвърди. Мисля бях чела някъде, че ще добавят още един 1 клас, т.е имат си един от Пук, но сега новият не виждам как ще достигне нивото на другия, а ще е лошо ако има разделение. Не учат целодневно в литл степс на англ, но пак ще са на по- високо ниво от новите ако ги делят. Това ми напомня за разделението в Питагор. Отделно ,сякаш няма много инфо за това училище, не е ясно на какво ниво са учитрлите, така и никой от училището не написа за дисциплината, защото аз заради нея (и таксата) се отказах от св Георги

# 680
Белчето мн мерси за поста, данистер не знам дали приемат Пук, за първи със сигурност има изпит по английски, както и бел4ето потвърди. Мисля бях чела някъде, че ще добавят още един 1 клас, т.е имат си един от Пук, но сега новият не виждам как ще достигне нивото на другия, а ще е лошо ако има разделение. Не учат целодневно в литл степс на англ, но пак ще са на по- високо ниво от новите ако ги делят. Това ми напомня за разделението в Питагор. Отделно ,сякаш няма много инфо за това училище, не е ясно на какво ниво са учитрлите, така и никой от училището не написа за дисциплината, защото аз заради нея (и таксата) се отказах от св Георги
И за ПУК ще има външни. Да, инфо няма, за съжаление. Успех с избора!
Мога да споделя само впечатление от срещата ми в Азбуки. Спечелиха ме със спокоен и откровен разговор. Определено не бях на рекламна кампания. Нямаше никакво изхвърляне и обещания.
Учителите и децата, които видях ми направиха добро впечатление. По време на часове няма движение по коридорите (🤣смятайте какво се вижда в други ЧУ....) Предложили са за обсъждане една  промяна в учебните планове на представителите на родителите, предполагам, че другаде такива допитвания не са популярни...номера този випуск беше така, ама сега без да се усетят ще е съвсем друго, вече ми го въртяха. А и на мен логиката и про-активния подход зад предложеното много ми харесаха.
Сграда и двор-супер.
Привлекли са страхотен треньор по плуване.
Имат си нейтив преподаватели.
На петгодишните няма да им вкарат изпит, просто спряха да приемат молби още преди декември, явно са преценили, че не могат да поемат повече деца за присъстевени дни, а да ги тормозим с изпит на тази възраст е брутално.
Откакто четох поста на 1 майка от миналата година доста се колабаех дали да го причинявам на моите.
Що се отнася до разлики в нивото по английски, в други ЧУ твърдят, че при ПУК и първи клас бързо се наваксва с добри учители. Според мен, ако подбират деца учили вече езика, едва ли разликата в нивото ще се задържи, стига учителите да положат усилия в тази посока.
За пети клас на срещата споменаха нещо за ниво по английски, може би трябва да се пита направо в училището.
Накратко - дотук от Азбуки имам само хубаво впечатление.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 00:17 от dani_ster

# 681

Не учат целодневно в литл степс на англ, но пак ще са на по- високо ниво от новите ако ги делят.

Нямам представа на какво ниво са по английски в ПУК,но това, за което са ги препитвали, е много под нивото на владеене на език на дъщеря ми.
Иначе на срещата с тях разбрах,че минали години са сформирали допълнителни паралелки по английски за деца, които е трябвало да дръпнат напред с езика.

# 682
Ние ще сме на пробен ден в Азбуки за ПУК тези дни. По принцип няма изисква е за език, но от разговори с приятели останах с впечатление, че го искат. Ще видим, за съжаление дъщеря ми не знае английски, поради което най-вероятно няма да е от приетите.

# 683
  • гр. София
И за ПУК ще има външни. Да, инфо няма, за съжаление. Успех с избора!
Мога да споделя само впечатление от срещата ми в Азбуки. Спечелиха ме със спокоен и откровен разговор. Определено не бях на рекламна кампания. Нямаше никакво изхвърляне и обещания.
Учителите и децата, които видях ми направиха добро впечатление. По време на часове няма движение по коридорите (🤣смятайте какво се вижда в други ЧУ....) Предложили са за обсъждане една  промяна в учебните планове на представителите на родителите, предполагам, че другаде такива допитвания не са популярни...номера този випуск беше така, ама сега без да се усетят ще е съвсем друго, вече ми го въртяха. А и на мен логиката и про-активния подход зад предложеното много ми харесаха.
Сграда и двор-супер.
Привлекли са страхотен треньор по плуване.
Имат си нейтив преподаватели.
На петгодишните няма да им вкарат изпит, просто спряха да приемат молби още преди декември, явно са преценили, че не могат да поемат повече деца за присъстевени дни, а да ги тормозим с изпит на тази възраст е брутално.
Откакто четох поста на 1 майка от миналата година доста се колабаех дали да го причинявам на моите.
Що се отнася до разлики в нивото по английски, в други ЧУ твърдят, че при ПУК и първи клас бързо се наваксва с добри учители. Според мен, ако подбират деца учили вече езика, едва ли разликата в нивото ще се задържи, стига учителите да положат усилия в тази посока.
За пети клас на срещата споменаха нещо за ниво по английски, може би трябва да се пита направо в училището.
Накратко - дотук от Азбуки имам само хубаво впечатление.

Извинявам се, не съм проследила кой за какво проучва и се явява, но вие в Азбуки за ПУК ли се интересувате?
За ДГ предполагам е целогодишен приема при наличие на места, ние сме още в тази възрастова група и се чудя да мисля ли за Азбуки изобщо като опция, че нали уж няма прием и малко било инфото.

# 684
Аз се интересувам от няколко възрастови групи.😊 Да, има малко мнения, но това означава само липса на статистическо натрупване.
Според мен - обадете се и идете да ги видите. А ако обиколите 2 3 места и вече ще имате база за сравнение.
Ако изберете Азбуки или друга ДГ с училище в комплект, вероятно после ще е по-лесно за ПУК и първи.
Успех с избора!

# 685
  • гр. София
Аз се интересувам от няколко възрастови групи.😊 Да, има малко мнения, но това означава само липса на статистическо натрупване.
Според мен - обадете се и идете да ги видите. А ако обиколите 2 3 места и вече ще имате база за сравнение.
Ако изберете Азбуки или друга ДГ с училище в комплект, вероятно после ще е по-лесно за ПУК и първи.
Успех с избора!

Благодаря, това ни е целта уж - ДГ, ПУК и училище Simple Smile Засега сме в St George от 2 години насам, доволни сме, но мисля, че подходяща за детето ни ще е само средата в ДГ, не и в самото училище. Затова мисля някакви опции, които да имаме и ще стане точно с посещение и проверка, просто не знам дали от догодина ли си търсим ново място или ще изкараме още една година в St George, та оттам е моткането Wink

Успех и на вас! Wink

# 686
  • в страната на чудесата
Незнам къде е локацията ви . Томас Едисън също имат ДГ, ПУК и училище. Сега са малко опънали сградата по шевовете, но говорят за новата някъде в Княжево да е.

# 687
  • София
Благодаря, insane!
Знам, че и това училище има кусури, но не мога да си причиня още 7 години ДУ, особено дупката 5-7клас.
В сайта на Питагор профила ни излиза, че детето ми е прието. Но още не вярвам аз, някак рано ми се вижда, може да е грешка

# 688
Незнам къде е локацията ви . Томас Едисън също имат ДГ, ПУК и училище. Сега са малко опънали сградата по шевовете, но говорят за новата някъде в Княжево да е.

Стига си писала това "не знам" слято, две отделни думи са. Ти и Хоуп все така го пишете. И аз пиша през тел., ама не го пиша така.

Insane, честито! Щом в сайта пише, нямай съмнение, че сте приети.

# 689
Благодаря, insane!
В сайта на Питагор профила ни излиза, че детето ми е прието. Но още не вярвам аз, някак рано ми се вижда, може да е грешка
Честито!
Защо да е грешка. Пише си го до три работни дни го обявяват.

Общи условия

Активация на акаунт