За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 73

• 36 284
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Нашата е на Elmex, май е немска, с аминфлуорид, също се продава свободно в дрогерията, най-препоръчваната при нас. Но дори и да се поглъща от бебето, то се слага супер минимално количество.

# 676
И аз незнам. Бях го чела в някаква статия тук в бг мама.

# 677
Коластрата все още се отрича в Латинска Америка.

# 678
  • София
Аз ползвам четка на курапрокс и паста без флуорид.И сега и спреди.

# 679
Коластрата все още се отрича в Латинска Америка.
Защо?

# 680
Ами в Мексико знам, че се отрича. Може и да не е от всички. Не членувам в тамошната бг-мама, но не бих се изненадала да има е там някое разделение на “за” и “против” коластрата например. И за мен беше шок, но моя близка е мексиканка и за тах това е вид отрова.

# 681
Ако кърменето се отрече след 50 години, ще се затрием като биологичен вид. И преди, и сега, и за в бъдеще, има константи в гледането на деца 😉

Защо постянно намесваш кърменето?

Водата е полезна, не е вълшебна, но полезна!

# 682
Ако искаш диалог с мен на лично съобщение - не в темата. Прочети поста преди този и може да схванеш идеята ми.
П.С. Водата преди съзряване на храносмилателната система (6месец) не е полезна, ами може и да навреди, поради това, че стерилизацията няма как да е на 100 процента. Четете повече и четете повече международни признати източници. С мир 😉

# 683
Ако искаш диалог с мен на лично съобщение - не в темата. Прочети поста преди този и може да схванеш идеята ми.

Прочетох, просто в почти всеки твой пост го споменаваш. Сравнението ми идва пресилено. Кърмата е ясна и неуспоримо най - доброто. Водата, обаче спокойно може да бъде обект на спор. Така разпалени кърмачки са твърдо против водата, че да не спре да сучело детето. За мен едното не бива да пречи на другото. Водата носи своите ползи. Точно заради такива съвети трудно научих дъщеря си да пие вода. Ще си му дойдело времето, аха ама не..

# 684
Национален консултант по нефрология, казва в интервю, че е много тъжно, когато при тях постъпват бебенца с "камъни" в бъбреците или някакъв вид бъбречна недостатъчност.
 Обясняваха, че в тяхната практика това най- често се случвало с бебенца на АМ, на които не се предлага водичка, а се прави по-висока концентрация на млякото в по-малко вода.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 22:22 от Анонимен

# 685
Не винаги има смисъл и полза от водата. Когато се поема много течност при храненето, не е нужна вода отделно. Ексклузивно кърмените бебета хора, бебета животни и възрастни хищници имат нужда от вода само при екстремни обстоятелства. Simple Smile

# 686
Не е вярно, че във всеки мой пост говоря за кърмене. Направи си труда да ми прочетеш публикациите. Но явно много ти "вадя" очите, та бъди така любезна тия диалози на лично,а не да спамиш цяла тема!
Аз като кърмачка не съм давала вода,не защото ще спре да суче. Ако желаеш да ти давам беседа за водата и кърменето, заповядай в кърмаческата тема. Там ще ти обясня и как се е научила дъщеря ми да пие вода с началото на захранването.
Повече по темата няма да пиша, очаквам чличното ти съобщение.

# 687
Кърмените бебета никой не ги коментира. Но и на тях е добре да се предлага.

# 688
Gerda, от начина, по който си написала мнението си, не се разбира каква е била конкректно причината за бъбречните кризи? Погрешната технология за приготвяне на АМ ли, неизплакването на устата ли? Айде да не се лъжем, колко вода може да изпие едно новородено, че това радикално да повлияе върху функционирането на бъбреците. Няколко чаени лъжички ок, ама повече от това защо? Не се заяждам, сега като си говорим, че си разсъждавам, не оспорвам ничие решение.
Да не говорим с това промиване на мозъци за чудодейната сила на водата, една майка беше създала тема и се оплакваше как бебето й спи доста, а всъщност тя беше го наливала с вода като за световно, и точно Salsisha й каза да спре с тая вода, защото има множество изследвания, че може да се стигне до интоксикация при новородени.

# 689
И девойката се разсърди, зящото останалите не разбираме, че то имало нужда от вода, а не от храна Joy хич не е смешно.

Пс. Аз кърмя и винаги съм предлагала вода. Не искаше да я помирише дори. Едва на 9м пропи. До тогава с капкомера давах, да приема течност. Кога плюе, кога глътне. Аз пия по много вода и за мен е важно и детето да е хидратирано, когато иска и има нужда. Когато са малки - ориентация по фонтанелата. Вече на 11 м като види шишето и се радва и го дърпа.

Общи условия

Активация на акаунт