Отговори
# 405
Един или два часа след аб се пие, но може и два пъти на ден, за по-безопасно действие на аб

# 406
Някой АБ е противопоказно да се приемат с млечни продукти и пробиотици. Май се намалява действието на АБ. Виж в листовката дали е упоменато нещо такова. На мен поради тази причина  са ми изписвали пробиотика след като приключа курса с АБ .
На всичкото отгоре съм забелязала че никаква файда няма от този пробиотик без значение кога го пия. От амоксил, амоксицилин и флажил винаги получавам гъбички  въпреки пробиотика.  С други АБ не съм имала никакви проблеми и без пробиотик.

# 407
Аз съм забелязала, че на мен пробиотиците ми предизвикват запек, затова не пия.

# 408
Аз съм забелязала, че на мен пробиотиците ми предизвикват запек, затова не пия.
Пробвайте Пробиен гастро, много добре действа точно за такива случаи.
Емма, Таваникът казваш бил ново поколение, не е вярно, той съдържа 500 мг Левофлоксацин, а е три пъти по-скъп от Левокса, който е със същия състав. Производителят е друг.

# 409
Здравейте, и на мен вчера ми изписа нефролога таваник за ешерихията на 24 часа по едино за 7 дена ,но четеейки мненията ви не знам какво да правя в голямо колебание съм.
Най -добре потърси алтернативни лекарства и лекар....

# 410
  • Близко съм
Реших да не го пия момичета, страха ми надделя утре ще ходя да изпише нещо друго. макар че в абпрограмата имам пак един от същата група дано не е същият.

# 411
Нали ти дадох списък с най-популярните.
Ще провериш.

# 412
Потресен съм от мненията на някои хора тук, а именно дали да лъжат лекаря си, че имат странични ефекти, защото Драган или Петкан имал уж от еди кой си антибиотик. Това, че един проявява някакви симптоми, има си компетенти институции, които можете да сигнализирате и да се започне по-сериозно изследване. Така ще помогнете на други хора много повече отколкото да пишете в БГМамма и да подлъгвате хората.

# 413
  • Близко съм
pharmlw , защо да ти поясня ако е към мен, мнението ти първо не ме касае, свободно можеш да го изкажеш, второ ,което пък теб не касае,но и аз да се изкажа достатъчно други и доживотни заболявания имам , за да играя на опит и грешка. И трето не на последно място по важност не лъжа доктора си, нещо свързано с пари или прочие просто смяна на терапия , не се впрягай толкова и не се кусури... всеки прави своя избор, кое как и защо. Тук е само единствено за мнение, опит  без никой  никому да ангажира. Затова е излишно насочеността на думите. Спокойна вечер.

# 414
Потресен съм от мненията на някои хора тук, а именно дали да лъжат лекаря си, че имат странични ефекти, защото Драган или Петкан имал уж от еди кой си антибиотик. Това, че един проявява някакви симптоми, има си компетенти институции, които можете да сигнализирате и да се започне по-сериозно изследване. Така ще помогнете на други хора много повече отколкото да пишете в БГМамма и да подлъгвате хората.
Кои са компетентните институции,че не разбрах??-Кажи го тук във темата,всички да знаем и да се обърнем към тях!
И какви компетентни изследвания ще направят?-Кога?Къде?
И наясно ли сте,че приема на антибиотик от тази група се приема под КОМПЕТЕНТНО лекарско наблюдение в лечебно заведение ?!

# 415
Така говорят неверниците, тези на които нищо такова не им е идвало на главата, обичат да хейтят и толкова. Пълен е света с такива и аз се сблъсках с подобни индивиди. Няма да се изненадам и да е някое медицинско лице, че те много обичат да карат пациентите си , да се чувствам зле не само физически, но и психически с честите си категорични нападки

# 416
Rosita , аз съм с тежки симптоми на свръхактивен пикочен мехур...Просто била съм стигнала до лудницата без да спя..и т.н. Левофлоксацин, Таваник и прочее - едно същото лекарство, но те са трето или какво ли са поколение в сравнение с тези, които сме пили за, например, урологични бактерии. Писах с цел да знаят хората, че ни имах странични ефекти, а и ми много помогна, защото до сига пих други АБ безрезултатно. И тъй като антибиотиците не помагаха, поставяха ми и грешна диагноза - свръхактивен пикочен мехур, а имах просто урологични бактерии, инфекции..

# 417
Приятел, хайде да не говориш глупости, особено когато не си запознат с тематиката.
Не комемтирам факта дали да излъжеш или не лекуващия си лекар,ако някой има съмнемие просто да не пие и да си каже.

В Световен мащаб има много повдигнати случаи, сезирани комисии, правни казуси и т. н. свързани с токсичността на тея боклуци.
Специално в Америка са в "черния списък" от 2014г. И от 2019г. в Европа има нова директива за употребата и изписването им. Друг факт е дали и до каква степен бг лекарите са запознати и информирани с това. Основният проблем след страничните прогресиращи и животозастрашаващи за някои хора ефекти, някои от които се проявяват със закасняваш ефект, сруги никога не отшумяват от токсичността на агента е неправилното и своеволно изписване. Ципрофлоксацин и Лефлокс се изписват за щяло и нещяло, като в случая други АБ-ти биха помогнали.
Тази тема е, за да даде най-малкото гласност и информираност на хората, които са пили хинолон и са обиколили 1 год 50 лекарски кабинета, за да разберат от какви болести страдат, така и за тези на които е изписан прием.
Аз бях чел темата предварително, беше ми назначено лечение с Лефлокс и успях да го пия 3 дни, хванат какво се случва и го спрях като се сетих за темата. Факт също е, че ми трябваха над 9 месеца, зада мога да кажа, чесъм на 95% по старо му, но си имам и неща, които май никога няма да се оправят.
Това е, който иска да пие, които иска да не пие, рискът в крайна сметка е на лекуващия Ви лекар и фармацевт 😀 но доживотните проблеми май са си лично ваши.

# 418
Здравейте и от мен!
Регистрирах се само и единствено за да отбележа, че наистина антибиотиците от тази група са силно токсични и страничните им ефекти засягат доста по-голям процент хора, отколкото е посочено в листовките.
Започвам с това, че в началото на декември месец 2019 г. бях напълно здрава жена, без хронични заболявания, странични болежки и прочие. Не съм имала проблеми с приема на каквито и да е лекарства. В средата на декември ми се наду гърлото (от двете страни на местата на премахнатите ми от детска възраст сливици). От тогава обиколих що имаше доктори УНГ (нито един от тях не ми взе гърлен секрет с антибиограма!). Първо пих Амоксиклав за 5 дни - без резултат. След това в средата на януари месец, след докторско заключение - усложнена вирусна инфекция, жабурих с Глимбакс 10 дни - също без резултат. След това края на март месец, заради извънредното положение, личната лекарка ми изписа по телефона Азатрил, който пих 3 дни - отново без резултат. В началото на април отидох при трети специалист УНГ, който ми назначи ПКК и след получаване на резултата, каза че било насложена бактериална инфекция (отново без гърлен секрет!). Изписа ми Флексид за 5 дни, който аз реших да пия 7 дни, защото вече много ми беше писнало да се тъпча с химия, а с този антибиотик видях, че има подобрение. ГОЛЯМА ГРЕШКА! Това, което последва е както авторката на темата е написала - ад под небето! От средата на април съм изхарчила хиляди левове за доктори и лекарства! Започна се с поява на слуз и кръв в изпражненията. Много упорита кандидоза в устната кухина. Посиняване на дланите и ходилата. Кръвното ми стана 90/60, а пулса почти през цялото време е над 80 и имам чувството, че сърцето ми ще изскочи от шията, появи се аритмия (спрях приема на кафе, дори не си позволявам и едно сутрин, защото тогава нещата се влошават много). След това почнах да получавам стягане в гърдите и колкото и да си поемах въздух все не ми стигаше - след прием на магнезий това слава Богу се оправи! Липсва ми концентрация и забравям разни неща, което е супер нетипично за мен. Отслабнах с 9 килограма. Имам обрив по тялото, който се изразява само с червени петна и то основно след къпане (предполагам може би е някаква алергична реакция). Нощем се будя със суха уста в определен интервал - от 1 до 3, и се изпотявам доста повече от обичайното. През деня усещам, че вдигам лека температура, защото ме успива на работа. Другата седмица ще ида пак до личната да ме насочи, защото имам чувството, че съм развила някое автоимунно заболяване. До сега всички лекари ми казват, че съм здрава. Близките ме обявиха за тотален хипохондрик - да кажа, че винаги съм била загрижена за здравето си, но никога без основание! Хората просто не вярват, че ми има нещо, но аз не се чувствам ОК (добре, че все пак мога да ходя на работа).
Не знам какво още да очаквам, защото като чета проблемите се появяват във времето - сухожилия, кости, мускули...
И аз не съм вярвала, че лекарства за бактериална инфекция могат да докарат човек до такова състояние. Призовавам хората да внимават с приема на този клас антибиотици и ако има възможност да ги заменят с други. Неописуемо е безпокойството и чувството, че нещо с тялото ти не е наред! Не си го причинявайте!

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 15:25 от pelle

# 419
Здравейте и от мен!
Регистрирах се само и единствено за да отбележа, че наистина антибиотиците от тази група са силно токсични и страничните им ефекти засягат доста по-голям процент хора, отколкото е посочено в листовките.
Започвам с това, че в началото на декември месец 2019 г. бях напълно здрава жена, без хронични заболявания, странични болежки и прочие. Не съм имала проблеми с приема на каквито и да е лекарства. В средата на декември ми се наду гърлото (от двете страни на местата на премахнатите ми от детска възраст сливици). От тогава обиколих що имаше доктори УНГ (нито един от тях не ми взе гърлен секрет с антибиограма!). Първо пих Амоксиклав за 5 дни - без резултат. След това в средата на януари месец, след докторско заключение - усложнена вирусна инфекция, жабурих с Глимбакс 10 дни - също без резултат. След това края на март месец, заради извънредното положение, личната лекарка ми изписа по телефона Азатрил, който пих 3 дни - отново без резултат. В началото на април отидох при трети специалист УНГ, който ми назначи ПКК и след получаване на резултата, каза че било насложена бактериална инфекция (отново без гърлен секрет!). Изписа ми Флексид за 5 дни, който аз реших да пия 7 дни, защото вече много ми беше писнало да се тъпча с химия, а с този антибиотик видях, че има подобрение. ГОЛЯМА ГРЕШКА! Това, което последва е както авторката на темата е написала - ад под небето! От средата на април съм изхарчила хиляди левове за доктори и лекарства! Започна се с поява на слуз и кръв в изпражненията. Много упорита кандидоза в устната кухина. Посиняване на дланите и ходилата. Кръвното ми стана 90/60, а пулса почти през цялото време е над 80 и имам чувството, че сърцето ми ще изкочи от шията, появи се аритмия (спрях приема на кафе, дори не си позволявам и едно сутрин, защото тогава нещата се влошават много). След това почнах да получавам стягане в гърдите и колкото и да си поемах въздух все не ми стигаше - след прием на магнезии това слава Богу се оправи! Липсва ми концентрация и забравям разни неща, което е супер нетипично за мен. Имам обрив по тялото, който се изразява само с червени петна и то основно след къпане (предполагам може би е някаква алергична реакция). Нощем се будя със суха уста в определен интервал - от 1 до 3, и се изпотявам доста повече от обичайното. През деня усещам, че вдигам лека температура, защото ме успива на работа. Другата седмица ще ида пак до личната да ме насочи, защото имам чувството, че съм развила някое автоимунно заболяване. До сега всички лекари ми казват, че съм здрава. Близките ме обявиха за тотален хипохондрик - да кажа, че винаги съм била загрижена за здравето си, но никога без основание! Хората просто не вярват, че ми има нещо, но аз не се чувствам ОК (добре, че все пак мога да ходя на работа).
Не знам какво още да очаквам, защото като чета проблемите се появяват във времето - сухожилия, кости, мускули...
И аз не съм вярвала, че лекарства за бактериална инфекция могат да докарат човек до такова състояние. Призовавам хората да внимават с приема на този клас антибиотици и ако има възможност да ги заменят с други. Неописуемо е безпокойството и чувството, че нещо с тялото ти не е наред! Не си го причинявайте!

Описвате моята ситуация, но с разликата,, че вече съм с 2 автоимунни малко недоказани, защото всеки момент ще пускам имунология и че имам 12 аб след тази група и множество друга химия изпита за 2 години

Общи условия

Активация на акаунт