Отговори
# 840
А не ти ли минава през ум, че може да е от инфекцията? Особено щом и двамата имате еднакви симптоми. Колко е математически вероятността дама души, пък  били те и роднини, да развият еднакви странични ефекти от капки за очи?! Някак хич не ми се връзва тази хипотеза - да ви се схванат краката от капки за очи!  
Медролът има противовъзпалително и антиалергично действие. Аз бих го пила. Колко пъти ме е вадил от инфекции или алергични пристъпи.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 00:28 от Diorela

# 841
Абсурд от капки за очи да се получи такава реакция. Процентът АБ в тях е супер нищожен, освен това нямат системна разорбция.
Аз съм получавала алергична реакция от АБ капки за очи, детето ми също. От капки за очи с Азитромицин. Симптомите са абсолютно и само локални, зачервяване и парене на очите, сълзене и т.н.
Медролът е доста силен, иначе да, за тежки алергични реакция е необходим, но аз лично бих направила консултация с още 1 алерголог преди да почна да го пия.

# 842
В случая ревматолог го е изписал. А те знаят кога да го назначат. Много автоимунни заболявания се лекуват точно с кортикостероиди. Вероятно е установил някакво възпаление на стави, мускули, затова го е изписал. А схемата е малка, само 2 седмици.

ПС Аз съм правила по-сериозна алергична реакция, със задух и др. симптоми, към капки за разширяване на зениците. Но се оказа, че те са ми силен алерген. Това лесно се установява. Драсва се съвсем лекичко от вътрешната страна на ръката и се капва капчица. Ако до 30 мин. се зачерви и сърби, значи е алерген. Но се прави когато не се приемат противоалергични лекарства - антихистамини, кортикостероиди.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 11:31 от Diorela

# 843
  • София
Медролът ще ви помогне срещу невропатията, пийте го, без да се колебаете.
След прекаран лек вирус това лято (без никакви антибиотици лекуван) ме удари нещо жестоко в мускулите на краката плюс някакви невропатични болки и изтръпвания. Накрая и аз стигнах до ревматолог, изписа ми медрол и мина.

Каква доза ви назначи за старт?

# 844
Тази година 2 пъти ме треснаха тежки вируси, с които не можахме д асе справим само с АБ таваник (левофлоксацин) и се наложи да пия и медрол. Той овладя положението.
И с ковид като бях, ме наблъскаха с мнооого кортикостероиди и антикоагуланти. Много помагат в определени случаи.

Ronald, за 2 седмици, най-вероятно схемата е  по 4 дни 3/2/1.

# 845
3 дни по 2, после 3 дни по 1.5, после по една и накрая по половин. Запуши ми се носът тотално, болки в мускулите, слабост, невропатия. Тревожа се много за детето. И при него има напрежение в мускулатурата и носът му се запуши повече от тези капки моксифлоксан. КПахме ги 3 дни и двамата и започнаха тези проблеми. Какво да го правя него не знам. Не мога да му давам медрол. Как да отпушвам носа и какъв антихистанин да включвам

# 846
А правихте ли тест за ковид? В момента има ковид и симптомите ви приличат на това, което пишат в темата за челния сблъсък.
За носа алергодил спрей за нос е антихистамин. Но се ползва за алергични състояния, а не по принцип за запушен нос.
Това е мнооого лека схема на медрол. Медрол се дава по лекарско предписание, особено на дете!!!

ПС Възможно е и дефицит на витамини от групата В да предизвика такива симптоми в мускулите. Но повече прилича на инфекциозна причина.

# 847
Таи схема е за мен. На сина си не давам медрол. Давам клариназе и редувам различни спрейове.

# 848
Това го разбрах. Но прочетох и това
Цитат
Какво да го правя него не знам. Не мога да му давам медрол. Как да отпушвам носа и какъв антихистанин да включвам

Прилича на самолечение. Хората ходят на лекар и следват предписанията, не се самолекуват и не питат в бг-мама дали да си пият лекарствата и какво да дават на детето си.

Пак ще попитам, правихте ли си тест за ковид? Били сте в болница, 3 дни по-късно започват и тези симптоми и при двамата, които приличат на ковид. Може да сте си го лепнали в болницата и него.

Цитат
На третия ден се събуждаме и двамата (Слава Богу при мен е много по-зле) със скованост в краката. Легна ли болят мускулите, а краката парят, стана ли едва вървя, сковани крака, напрежение в мускулите. При детето има напрежение в бедрата.
Поразгледай няколко страници назад от темите за ковид. Ще видиш, че масово се оплакват от болки в мускулите, запушен нос и т.н.

# 849
Нямаме Ковид, не се самолекуваме. Всичко е назначено от лекар. Бяхме в болница преди почти 3 седмици.

# 850
И моят син се оплаква от болки в краката след Унифлокс капки.

# 851
Така… Мога да кажа отново - слагала съм всички възможни хинолонови капки за очи и в очите, и в носа. И на себе си, и на детето ми, със стафилококово носителство сме.
Няма как от капки да стане такъв страничен ефект.
Помислете рационално, процентът АБ в 10 мл е 0,3…

# 852
Разказвам това, което ни се случи. Тук има хора, изпили едно хапче и имащи проблеми с години, както и хора, изпили доста такива антибиотици без никакви симптоми. Това, че вие нямате проблем не значи, че други хора няма да имат, уви. Дано ми мине на мен, защото краката ми са като корабни въжета и пия медрол.

# 853
Искам да разкажа моя случай с прием на левофлоксацин, под търговско име Вивекс. След половин час от първия прием: ужасни болки в мускулите, висока температура над 38,2 неповлияваща се нито от антипиретици, нито от аналгин. Безсъние, цялата нощ, дрямки по 20 Мин. максимум 1, 2 пъти. Ужасно главоболие. Халюцинации. Пия го за неусложнен цистит. Разбирайте за пръв път. Днес не го продължих и разликата е огромна. Имам лека хрема от два дни, и това което изпитах вчера го отдавах на вирус. Обаче след като изчетох листовката и темата, си промених мнението. А и този вирус да изчезне от вчера до днес, магически не ми се вярва.
Сега, звъннах на лекаря предписал антибиотика и му казах за всичко. Той естествено вика от вируса е, не чети листовките, може даже и Нурофен да пиеш, нищо че го дават противопоказан в листовката. 
На моя глава и благодарение на една дама от темата минавам на друг антибиотик и почвам магнезий. И се чудя тези лекари въобще имат ли малко съвест и морал. Втрещена съм от заключенията му.

# 854
Тина,
В момента има ужасно странни вируси, които днес си с висока температура, утре нищо ти няма. Миналият месец и аз бях с такова нещо. Тъй че няма да се учудя, ако наистина си изкарала и вирус.
Обаче това с делириумите и другите неща ми е познато, винаги като пия Левофлоксацин първите няколко дни съм адски надрусана. Аз пия и други лекарства, тъй че комбинацията, предполагам е убийствена. Няколко дни след почването тези симптоми преминават, но това го забелязвам последните 3-4 пъти като съм го пила този АБ. Тъй като на мен не ми пречи толкова много, обикновено аз го пия за бронхит и така или иначе ми доста лошо,  това го изтърпявам, защото знам, че е много ефективен в моя случай. Други странични ефекти нямам, затова ми е първи избор при бронхити.
В твоя случай, аз ти писах, но ще го напиша и тук, защото е може и да е полезно за някой друг. При неусложнени остри цистите да се изписва Левофлоксацин ми се струва адски нелепо. Това е тежка артилерия, а в случая, има други, много по-щадящи опции. То при избор на АБ е много важно освен на какво е чувствителна бактерията, да се избере и максимално щадящ, в същото време ефективен АБ. С хроничен цистит съм и никога, ама никога не са ми изписвали този АБ за такова нещо. Да, изпила съм тонове Ципро и нолицин, те също са хинолони, но са много по-леки варианти. Имам чувството, че лекарите просто не мислят понякога.
Затова аз лично съм си направила следният план - имам ли инфекция - правя МБ и направо си знам кои са моите варианти, отивам при лекаря с готов отговор. ЛЛ вече знае и ме пита - кажи кой АБ да ти изпиша. Моята АГ също ме знае, че си имам собствено мнение и ще се наложи да ми изпише това, което аз искам. Но хайде, да кажем, че аз боледувам много, пила съм всичко, знам кое как ми действа, тъй че съм много на ти. Средностатистическият пациент се доверява на лекаря, но се оказва, че и те правят големи тъпотии на моменти. Затова освен, че е абсолютно задължително да се четат листовките (най-малкото - има лекарства, които са супер несъвместими с някои АБ), при съмнение, че нещо не е точно така - затова сме тук, за да обменяме опит.
Аз в тази тема многократно съм писала вече, че хинолоните са супер ефективни АБ, но разбира се, изобщо не става дума да са някаква панацея или че не може да се получи страничен ефект. Както към всяко лекарство може, но трябва да се гледа много обективно кое е в резултат на АБ и кое се дължи на основното заболяване (примерно вирус).
Та така - размисли и страсти на тема хинолони, днес съм във вихъра си просто 😂.

Общи условия

Активация на акаунт