Отговори
# 825
Само че цистите не винаги са от Ешерихия. Може да е протеус, може да е Клебсиела, да не говорим за ППБ, дето дават същата симптоматика, ама на стерилна урина не излизат.
А и не всички лаборатории тестват фосфомицин. Затова при симптоми - задължително се пускат изследвания, а не просто да се пие там Ципро или Монурал, защото ей така стават хроничните цистити.
Иначе да, последният ми цистит беше от Ешерихия, имаше и двата АБ в Антибиограмата, лекарката искаше да ми изпише Ципро, ама аз и казах, че искам Монурал 😂, не за друго, ама не ми се пиеше 7 дни АБ по 100 пъти на ден, като мога за 2 вечери да приключа с тази история. Не че Монуралът е песен, разстройства и той корема, че и гъбички прави, ама аз пия всички АБ с Микомакс и пробиотици, че вече ми е писнало специално от тези странични ефекти.

# 826
Ами щом е от ешерихия циститът, фосфомицинът е в антибиограмата.
При мен винаги е бил и никога не е действал - само ципрофлоксацина оправя нещата без допълнителни щети, миналата година ми изписаха левокса за цистит, беше като врабче с топ, едва добутах до края - познавам човек който го е пил за пневмония, с ХОББ е , доволен е , ако може така да се каже.

# 827
Аз правя много неща да се възстановя, от стрес и кръвна захар вдигам вече.
Като цяло съм минала на растителна храна, клизми с кафе да чистя червото от токсините и днес бях на венозни вливки с глутатион, всички витамини, които са в дефицит и минерали.

# 828
Чувал съм , че унищожава хрущяла, сухожилията и нещо при сърцето и още много други увреждания, а и че е забранен в САЩ и много западни страни, а тук го предписват за щяло и нещяло.

Онзи ден ми предписаха капки за очи "ДУКРЕСА" и какво да видя вътре левофлоксацин. Отказах да ги слагам.

# 829
Често казано, мисля, че прекалявате. От капки за очи не може да се скъса сухожилие или каквото и да е там.
Просто производителят е длъжен да опише всички възможни странични ефекти на съответната съставка.
Лично аз слагах Дукреса миналата година 2 месеца, защото си оперирах очите.
Нищо ми нямаше от тях, както - и вече писах - от Таваник, а съм го пил поне 6-7 пъти последните 10 години.

# 830
Въпросът е защо предписват такива капки за очи, а не друг антибиотик. Wink

# 831
Въпросът е защо предписват такива капки за очи, а не друг антибиотик. Wink
На мен след операцията на окото Даскалов ми изписа Дукреса, доста време я слагах и слава богу всичко мина добре, нямаше усложнения.

# 832
И на мен Даскалов ми ги изписа 😉.
Но да отговоря на въпроса - защото са едни от най-ефикасните.
Правя много често конюнктивити - преди заради носене на контактни лещи нон-стоп, след това - заради синдром на сухо око и съм изкапала буквално всички видове. Левофлокацин и изобщо хинолоновите АБ капки са най-доброто възможно нещо. Разните там Тобрекс, Макситрол и т.н. са ми доста слаби, но разбира се, редуваме ги според случая.
За инфо - имам носителство на стафилокок в носа (то и затова са всичките ми там боледувания), детето ми също. Редовно слагаме АБ капки за очи в носа, далеч по-безобидно е от пиене на АБ през устата. Изненада - хинолоновите АБ са най-ефективни отново, освен че почти винаги са в антибиограмите. Тъй че не само аз се лекувам с това, но и детето ми, още откакто навърши годинка. Като е локално - опасността от странични ефекти е много, ама много малка.
И не, не съм рекламно лице на фабриката за антибиотици “Разград” или някой друг завод, нито пък на хинолоните като цяло. Но когато нещо е ефективно и върши работа - споделям опит.

# 833
  • В.Търново
Аз правя много неща да се възстановя, от стрес и кръвна захар вдигам вече.
Като цяло съм минала на растителна храна, клизми с кафе да чистя червото от токсините и днес бях на венозни вливки с глутатион, всички витамини, които са в дефицит и минерали.
Като чета темата ми се струва, че страдаш от хипохондрия. Чак пък клизма за чистене на дебелото черво.... На колко често? Нали знаеш, че еднократно може, но системно е много вредно.

# 834
Преди 2г и аз пих Левокса. 10 дни курс. Нищо не направи, защото се влоших драстично и хайде пак в болница. После пак го пих, като последваща терапия. Спомням си, че и двата пъти толкова много ме боляха краката,че дори ревях и не можех да ходя от болките. Имах чувството,че ще се счупят при най-малкото движение. Отвратителен антибиотик, наистина.

# 835
bluntt, пишеш като за мен. В моя случай приемане на този антибиотик е било неизбежно...Страшен цистит, уроинфекция...Ходих по София, изписваха скъпите лекарства за свръхактивен пикочен мехур, за какво ли не е. От честите позиви за уриниране не съм могла да живея нормално...Пих антибиотици, но Таваник разкара болестта...пих 14 дни, писах вече...А иначе се появи и напъване при уриниране и даваха ми разни отпускащите мускулатурата на пикочен мехур...Страдание е! Но ето че Таваник се справи...
Каква бактерия ви откриха и как ?

# 836
Ципорофлоксацинът ми го изписа личния заради цистит, аптекарката  отказа да ми даде и каза, че последствията са страшни, беше възмутена как лекарите изобщо не се интересуват от това и не четат. После намерих доста материали за този медикамент и се ужасих от това, до което може да доведе. Преди години пак съм го пила за цистит слава богу май няма последствия. Необходимо е и ние на свой ред да се интересуваме и четем непрестанно, но това си има и своите лоши страни, защото се филмираме излишно понякога ....

# 837
Ох…
Ми те аптекарите директно да хлопнат кепенци и да не продават никакви лекарства, предлагам аз. Няма такова без странични ефекти. И най-обикновен парацетамол може да ви убие във високи дози.
Всичко е до организъм, пила съм хинолонови АБ толкова пъти през последните 20 години, че не знам и аз колко.
Все още съм жива, въпреки това.

# 838
Що за своеволие аптекар да откаже да изпълни рецепта! Понякога се налага да се пие въпреки страничните ефекти. Като ти хронифицира цистита аптекарят ли ще те лекува? Пълни глупости .

# 839
Здравейте! Като препатила след венозно вливане на метронидазол (получих невропатия), съм свикнала да внимавам с лекарствата. С детето (на13) прекарахме ужасна гнойна ангина, която лекувахме уви с 3 антибиотика. При него много се усложниха нещата, защото лепнахме и стафилокок от болницата. Изписаха оооще един антибиотик и капки за очи моксифлоксан. На третия ден се събуждаме и двамата (Слава Богу при мен е много по-зле) със скованост в краката. Легна ли болят мускулите, а краката парят, стана ли едва вървя, сковани крака, напрежение в мускулите. При детето има напрежение в бедрата. Та, зацепих, че ще да е от някой антибиотик, но всъщност е от капките за очи. Егати ужаса! От утре започвам магнезий. Отидох и на ревматолог преди да се сегя, че е от капките. Сложи мен на медрол за 2 седмици. Дали да то пия се чудя. Някой бил ли е на кортикоствриид след появата на реакциите?

Общи условия

Активация на акаунт