Отговори
# 810
Моля те, Amy_nka… Каква отговорност от лекаря…
В момента съм след крайно неуспешна коремна операция и като гледам как реагират от болницата - всичко ми било направено коректно, всичко ми е топ, ама това било от незнам какво си, дето съм го имала преди това… Ще извадят вода от 300 кладенеца, но няма да поемат отговорност.
Живеем в такава държава, че каквото и да се случи (или не се случи на пациентите) - си е само за тяхна сметка.

# 811
Моля те, Amy_nka… Каква отговорност от лекаря…
В момента съм след крайно неуспешна коремна операция и като гледам как реагират от болницата - всичко ми било направено коректно, всичко ми е топ, ама това било от незнам какво си, дето съм го имала преди това… Ще извадят вода от 300 кладенеца, но няма да поемат отговорност.
Живеем в такава държава, че каквото и да се случи (или не се случи на пациентите) - си е само за тяхна сметка.
Абсолютно..Лежала съм по болници, операции са ми правени, хора са умирали покрай мен, е нито веднаж през тоя мой 60 годишен живот не видях и чух медицинско лице да си признае грешка, или открито да си каже - не искам да те тровя излишно с лекарства, не ми е по силите да те диагностицирам и предпиша правилно лечение. Добре че не разрешихме навремето да оперират дядо, диагнозата им се окажа грешна и вследствие нашия отказ старецът преживя още 20 години а щяхме да го загубим рано. По същия начин искаха да оперират и сина - оказа се че са допуснали груба грешка, добре че искахме второ мнение, мога да напиша шокиращи примери от наши болници където съм лежала, но са грозна работа,  и не искам, за мойте неволи няма и да говоря, също не са за пред хора, и всичкото това го казвам с непоколебимата вяра  че най важните и значими в обществото хора за мен това са лекарите. Просто не мога да ги разбера някои лекари !

# 812
И да търся, нищо не може да стане, защото те имат право да изписват. Ужасно се чувствам, днес се появиха още странични реакции, не стига че ми увредиха необратимо здравото ми преди това сърце, днес имам крампи и в двата прасеца, вестибуларния апарат не е ок, залитам, виждам двойно, мравучкат ми всички крайници. В такава депресия и безпомощно състояние съм, че не ми се говори. Минала съм само на плодове и зеленчуци, пия различни добавки където чистят отровите, но в самата листовка пише, че могат да се получат НЕОБРАТИМИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ, дори месеци след като си спрял антибиотика. В капан съм. Безсилна, психиката ми тотално е рухнала.

# 813
Тези странични реакции се дължат изцяло на стрес. Престани да четеш тия листовки, да се ровиш в интернет за истории на други пострадали и се фокусирай да си оправиш психиката. В момента ти се е разбила вегетативната нервна система, но това не е от Левофлоксацина, а от стрес. Симптомите са ти достатъчно красноречиви.
И се храни, а не залитай по разни диети и ала-бала, че ще си докараш някой дефицит на витамини и минерали.
Съветвам те да отидеш на невролог, за да изключиш органична причина, но всичко прилича на тотален срив на психиката, силна тревожност и депресия, както сама казваш. Да ти изпишат някакво слабо успокоително, на билкова основа, защото тялото ти има нужда от почивка, а ти го натоварваш с черни мисли.

# 814
Цитат
днес имам крампи и в двата прасеца, вестибуларния апарат не е ок, залитам, виждам двойно, мравучкат ми всички крайници.
Не е страничен ефект от левокса. Това е магнезиев дефицит и дефицит на вит В. При инфекции често се случват тези дефицити. Някога лекарите по правило включваха и витамини от групата В, когато си болен. Напоследък нещо ги забравят. И аз бях така преди два месеца, след тежък вирус, за който пих тваник и кортикостероиди. И след ковид пак бях така, с такива дефицити.  Виждала съм в ендокринологията жена, на която така й се беше изчерпло всичко след ковид, че не можеше да стане от леглото. Наблъскаха я набързо със системи и за 3 дни я вдигнаха на крака.
Депресията също може да е симптом на дефицит на В12 и фолиева киселина.
Вземай "Магне В6" и В комплекс. Може да добавиш и метилирани фолиева киселина и В12 допълнително. Сега дори ми се наложи да пия по 2 таблетки магне В6 на ден.

БТУ, от инфекция, дори сърцето може да излезе от ритъм и да остане трайна аритмия. На ММ му се случи преди няколко години, дори го приеха в инфекциозна б-ца. Сега пие лекарства за аритмията. Инфекциите често удрят в сърцето.

Ти личен лекар нямаш ли, да ти ги каже тези неща?

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 03:22 от Diorela

# 815
Аз затова попитах доказано ли е, че последствията са от антибиотика или само е съвпаднало времево.

# 816
  • В.Търново
Пила съм няколко пъти този антибиотик и абсолютно нищо от изброеното не ми се е случвало.

# 817
Бъдете щастливи и здрави, тези които сте го пили и ви няма нищо! Аз съм вече с полиневропатия, не искам даже да коментирам повече ужаса през който минавам. Имайте си го наум само, защото може да ви преобърне целия живот и всички мечти и цели да се загубят!

# 818
Кой ги диагностицира тези неща, полиневропатия, увреждане на клапа?

Казваш симптоми които често се случват и имат по-скоро връзка с инфекция и други неща, отколкото да са страничен ефект от АБ. Казваш и диагнози, които не са описани като странични ефекти. Затова питам кой и как ги диагностицира? Щом  пишем в публичен форум и предупреждаваме другите, трябва да го правим отговорно, за да не подведем някого.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 01:09 от Diorela

# 819
Ох, това с полиневропатията вече ми идва too much и на мен.
Жена, беше ли на невролог? Полиневропатията е много сериозно заболяване, което се отключва от ред други причини - диабет, чернодробно увреждане (най-често след злоупотреба с алкохол), отравяне с токсини, да, някои лекарства също могат да го причинят, но хинолоните не са сред рисковите, друга причина е сериозна инфекция.
И тя тази полиневропатия далеч не става от днес за утре, освен, ако не се касае за някакво много тежко отравяне.
Левофлоксацин е тежък антибиотик, с много странични ефекти, както повечето антибиотици, но сериозните такива са изключително редки. То, ако седнем да четем листовките с абсолютно всички възможни странични ефекти, никога няма да пием лекарства, вкл. и елементарни като аспирин и парацетамол.
И не, не се правя на интересна, защото ми е скучно, аз самата приемам множество медикаменти за какво ли не и съм получавала какви ли не странични ефекти, дотолкова, че чак ме е страх да пия нещо ново, защото очаквам да се прояви нещо, особено в комбинация с останалите тъпотии, които пия отделно постоянно.
И понеже аз самата страдам от полиневропатия, която изобщо пък няма нищо общо с лекарства, съм достатъчно наясно с проблемите, свързани с нея. За съжаление, само да кажа - при нея също се налага да се пият купища други лекарства.
Най-вече - не знам и аз кой ти ги слага тия диагнози, но ако не си си проверила основните витамини и минерали - в частност B12, D, магнезий, хормони на щитовидна жлеза и още ред други - започвай да търсиш целенасочено други основателни причини за състоянието си и не хвърляй всички вини върху този антибиотик.
И както писах още вчера - гледай да си оправиш и психо-емоционалното състояние, защото едно тревожно разстройство може да отключи подобна симптоматика не по-малко от някаква органична причина.

# 820
Едва ли е от антибитоика, стига сте филмирали. И мен така ме беше ударила хипохондрията и какви ли не симптоми имах, ама като се успокоих и нищо ми няма.

# 821
https://www.infopharma-bg.eu/stranichni-efekti-ciprofloxacin/

Потвърдено е от лекари да! От невролог, отоневролог и кардиолог. Че всичко което се струпа за една седмица, а бях здрава като цяло е в следствие на левокса!

# 822
Преди да си купя ципрофлоксацина, който ми беше предписан в СПО, си спомням, че влязох в темата за цистита и се поразрових кой какво пие.
Винаги чета листовките на антибиотиците и ако има нещо съмнително, търся алтернативи. Така просто си купих Монурал вместо ципро-то. Циститът го излекувах от веднъж, следвайки стрикно препоръките за употреба на Монурал.
Аз имам непоносимост към антибиотици от групата "-мицин". От един кларитромицин щях да пукна, дето се вика... А кларитромицин и еритромицин тука в България ги предписват като топъл хляб, заедно с хинолоните.

# 823
https://www.infopharma-bg.eu/stranichni-efekti-ciprofloxacin/

Потвърдено е от лекари да! От невролог, отоневролог и кардиолог. Че всичко което се струпа за една седмица, а бях здрава като цяло е в следствие на левокса!

Щом е потвърдено - лекувайте се от последствията. Не знам за сърдечните неща, там не съм компетентна, но полиневропатията може да бъде овладяна.
Майка ми получи такава - вследствие на злоупотреба с алкохол и буквално се парализира, държаха я е в болница на системи, за да се оправи, за да може изобщо да ходи. После с месеци беше на терапия, най-вече с витамини от групата B и магнезий. Сега - 10 години, по-късно си е ОК, малко има нечувствителност на стъпалата, ама не е нещо, което и пречи. Моята е вследствие на дискови хернии, просто нервите са ми увредени и на краката, и на ръцете, и къде ли не, тук вече няма много какво да се направи, ходя на иглотерапия да се поддрържам.
Но ти, отново повтарям - вземи си пусни едни кръвни изследвания, почвай да запълваш дефицити, защото съм сигурна 100%, че имаш и ще живнеш.
Иначе - Монурал е чудесен заместител на Ципрото, аз също го предпочитам, НО - само, ако го има в Антибиограмата. Иначе - няма никакъв смисъл от него.
А щом има свръхчувствителност/алергия или там каквото е към даден АБ, то той не се приема никога повече, нито пък АБ от същата група и е отговорност на пациента да си казва на лекарите винаги, вкл. и при хоспитализация.

# 824
Ами щом е от ешерихия циститът, фосфомицинът е в антибиограмата.

Общи условия

Активация на акаунт