Отговори
# 795
И аз след пневмонията, която обаче беше усложнение от ковид качих трайно 25+ килограма от които не мога да се отърва вече 3г. и не реагират на глад и диети. Според таблиците с референтни стойности които намерих изследването ми с натоварване с глюкоза показва лека ИР, но ендокринологът отрече и не ми изписа лечение. Не знам дали само кортикостероида или и трите антибиотика са допринесли за тези килограми, но единствено се повлиаха леко от лечение по схема на хеликобактер пилори и две седмици след края на лечението загубените килограми се върнаха, че и малко отгоре. не съм променяла навиците си за хранене.

# 796
Без промяна на хранителните навици никакъв шанс няма да се свалят килограмите и да се спре ИР. Има групо в бг мама доста полезна информация има. Аз почнах режим.

# 797
Без промяна на навиците ми за хранене след боледуването ми преди 3г. се оказах с толкова много излишни килограми. От тогава насам много пъти пробвах 3 диети, които преди това са давали много добър резултата, но сега няма никаква полза от тях. Овен това мин. година бях в болницата 4.5 дни на пълен глад, като от втория ден пиех вода колкото искам, но теглото ми не помръдна дори с грамове. Така че в моя случай никаква промяна на хранителните навици не дава резултата след боледуването и лечението с три антибиотика и кортикостероид. Очевидно е че имам нужда от някакво лечение, но ендокринолога при който бях не искаше да се занимава.

# 798
Проблема с ендокринолозите продължава навсякъде. Мн рядко се стига до читав. Пускат едно тсх и най-много фр4 и край сякаш това стига за да определят как си. Ама като пуснеш сама  изследвания, веднага казва ето пуснах ти всичко,  все едно той ти ги е пуснал, не стига че си даваш пари и ако не си извън нормите на тсх, ами засега нищо. Досега лекарства не са ми давани, защото все тсх ми е бил в граница, обаче имам други неща , за които ендокринолога ам какво да направя. Смених 5 ендокринолози, всички пуснаха само 2 хормона и една захар глюкоза за 2 лв. Защо пълнея никой не иска и да разбере. Казват по-малко стрес и диета, ама дали организма позволява тази диета каквато е нужна не ги интересува. Аз съм с проблемен стомах и диетите за щитовидната не мога да ги спазвам. Налага се да ям неща, които при стомах са по-щадящи, а специално за картофите се твърди, че не е ок за хормоните. Всеки отбива номера. Който попадне на читав веднага споделя разликите в подхода

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 06:11 от movies

# 799
Рори72, за килограмите не става с "пробване" на три диети, а с много постоянство и с търпение - месеци наред. В болницата и аз не свалям, защото непрекъснато те наливат с нещо, надуваш се и задържаш течности.

# 800
Rosita, така е. Трябва много упоритост. Аз почнах режим и кръвната захар много бързо се повлия, но веднъж си позволих панирано и бира и на другия ден скочи. При метаболитните проблеми явно трябва голямо постоянство.

# 801
Искам да ви споделя, че този антибиотик, съсипа живота ми за няколко дни! Пих го за цистит... И запопнаха странични реакции - обилно потене, сърцебиене, задух и най-лошото - съсипа аортната ми клапа на сърцето, сега съм с 1ва степен на регургитация и симптомите не ми изчезват изобщо! Съсипах целия си живот с него и сега трябва да се следя и в един момент за да не се получи сърдечна недостатъчност, трябва да се направи изключително тежка операция, за смяна на клапата, където не се знае ще излезнеш ли жив от нея и да излезеш жив, после живота няма да е същия ти! В момента съм в голяма депресия, не приемайте никога антибиотик от този вид!

# 802
Съчувствам за това което ти се е случило и това, през което преминаваш. Пожелавам ти всичко да се оправи по най-благоприятния за теб начин!

Все пак искам и аз да споделя. От 5-6 години пия само таваник, който също е левофлоксацин, защото никакъв друг антибиотик не ми действа. И ме е спасявал от сериозни проблеми, вкл. и протеус мирабилис в белия дроб. А това е една много гадна бактерия, от която отърването е доста трудно. Не съм имала странични реакции, въпреки, че съм доста алергична, пия антикоагуланти, имам и други проблеми.

# 803
  • Melmak
Съжалявам за това, през което минаваш. За съжаление всички лекарства имат странични ефекти и човек не знае дали няма да ги преживее.

Все пак е важно да се спомене, че антибиотиците не винаги причиняват такива състояния. В семейството ми сме пили левокса при различни ситуации и не сме имали проблеми.

# 804
И аз съжалявам за състоянието ти.
Обаче и аз пия Левофлоксацин всяка година, заради тежки инфекции на дихателните пътища и нямам проблеми засега. Да, малко ме понадрусва първите дни, но аз пия и още 1 куп други лекарства.
Всяко лекарство има много странични ефекти, хинолоните са тежки АБ и наистина правят големи бели при някои хора, но не при всички.

# 805
Аз имах силни болки в костите по време
на  прием на Нолицин.

# 806
Аз също съм пила доста пъти Левокса и не съм имала странични ефекти. За съжаление явно при вас е действал по друг начин.
Доказано ли е, че е от антибиотика? Или просто е съвпаднало времево?

# 807
  • София
И в нашето семейство имаме кофти опит с него, през 2018 мъжът ми скъса ахилес след прием на Левокса за урологичен проблем. Трябва да се избягва  особено при хора с диебет, които са с по-омазнени сухожилия (мнението на хирурга ортопед-травматолог). След това още един път уролог му го предписа, добре че още в чакалнята видях рецептата и се върна при доктора за друг. Никой лекар не обследва и разпитва,но когато четеш ти се смеят и иронизират!

Стискам палци при Вас всичко да се нормализира бързо!

# 808
Аз го пих през май защото 2 антибиотика преди това не свършиха работа и нещата отиваха на зле към пневмония. Вече 3-ти месец имам проблем с рамото и раменната става и ходя на физиотерапия. Не мога да съм 100 % сигурна, че е от него но като му знам страничните ефекти не е изключено . Иначе той подейства светкавично. Без него можеше и до болница да стигна. Та в такива случаи избираш по-малкото зло. Никой нама да го пие ей така ...ако може да пие друго. Аз също съм с хроничен цистит от години и винаги съм го отказвала стига да има друг който е подходящ. Но ето, че опрях и аз до него.

# 809
Беатрис, смяташ ли да търсиш отговорност на лекаря, който ти го е предписал?

Общи условия

Активация на акаунт