Отговори
# 780
Хвана ме вирус. Тествах се, оказа се пак ковид. Изкарах няколко дни на изопринозин в началото на лекуването. Но мисля, че ще се справя и без антибиотик.
Да, имах малко паник атаки във времето преди ковида по миналата година.

И моя ад през 2018 започна с антибиотика Флексид от същата група и то само от 1 изпито хапче, от което до ден днешен имам тия усещания, които описах преди няколко коментара. И след това последваха останалите антибиотици, които съвсем направиха нещата необратими до някаква степен. Така, че аз ти вярвам, защото знам каква бях преди това изпито хапче и след него. Как се тресях цяла година от студ и жега, усещания, които изпитвах след хапчето и които не изчезнаха.

# 781
Здравейте,силно се надявам някой да чете темата и да ми помогне с идеи.
Става дума за майка ми.Миналата седмица пи Левокса,изписан заради евентуално-може-би бронхит.
Пи само две хапчета в комбинация с кортикостероид.
След като пиша тук вероятно е ясно какво стана.
Два пъти кръвни изследвания-перфектни.
Щитовидна жлеза-добре,черен дроб-добре.
Преглед при кардиолог-всичко наред.Снимка на дробове-чиста.
Тя е като умряла.Всеки ден излиза нещо ново,подути лимфни възли,при челюстта,според мен възпалена става/сухожилие.
Момента с разстройството мина.
Пие много вода,но казва,че постоянно ѝ е сухо в устата,очите също. Нещо като изтръпване/зятопляне на краката.Болка по кожата,едвам яде.Безсъние.
Прочетох темат още преди няколко дни,казах ѝ за магнезия,но не смее да го пие,прочела листовката и явно някаква параноя я гони,разбираемо е.
Няколко разговори са проведени с личния ѝ лекар,аз също говорих с него,той е категоричен,че не е от антибиотика,изобщо не съм се занимавала да споря,мисля,че нама смисъл.
Влезнах и в групите във Фейсбук,но сякаш и там не намирам информация.
Искам да ѝ помогна,психическото ѝ състояние е много разклатено,тя е доста стегната и студена,сега е като дете.
Има ли какво да направим,нещо освен магнезия,четох пак тук за аминокиселина,не иска.
Дали вече няма някакъв специалист,който да повярва и да може да помогне? Ние вкъщи някак да облекчим тези неразположения?
Благодаря за всеки отговор.

# 782
Левоксата катеорично не причинява разтройство, но пък за сметка на това магнезия- да. От магнезий съм била пред припадък- изравнява граници на кръвното, не може да станеш от леглото. Слушайте лекарите да не объркате още повече.

# 783

От листовката на препарата.
Аз разбирам да слушаме,ама да слушаме кое?
Всеки казва,че си е добре и ѝ няма нищо,а тя не може да стане от леглото.

# 784
На колко години е майка Ви?

# 785
# 786
# 787
Благодаря,прегледах я на бързо,като имам време ще чета подробно.
Пулмолога е изразил съмнения за мононуклеоза  днес.
Пуснали са изследвания за антитела,чакаме да излязат.

# 788
Здравейте,силно се надявам някой да чете темата и да ми помогне с идеи.
Става дума за майка ми.Миналата седмица пи Левокса,изписан заради евентуално-може-би бронхит.
Пи само две хапчета в комбинация с кортикостероид.
След като пиша тук вероятно е ясно какво стана.
Два пъти кръвни изследвания-перфектни.
Щитовидна жлеза-добре,черен дроб-добре.
Преглед при кардиолог-всичко наред.Снимка на дробове-чиста.
Тя е като умряла.Всеки ден излиза нещо ново,подути лимфни възли,при челюстта,според мен възпалена става/сухожилие.
Момента с разстройството мина.
Пие много вода,но казва,че постоянно ѝ е сухо в устата,очите също. Нещо като изтръпване/зятопляне на краката.Болка по кожата,едвам яде.Безсъние.
Прочетох темат още преди няколко дни,казах ѝ за магнезия,но не смее да го пие,прочела листовката и явно някаква параноя я гони,разбираемо е.
Няколко разговори са проведени с личния ѝ лекар,аз също говорих с него,той е категоричен,че не е от антибиотика,изобщо не съм се занимавала да споря,мисля,че нама смисъл.
Влезнах и в групите във Фейсбук,но сякаш и там не намирам информация.
Искам да ѝ помогна,психическото ѝ състояние е много разклатено,тя е доста стегната и студена,сега е като дете.
Има ли какво да направим,нещо освен магнезия,четох пак тук за аминокиселина,не иска.
Дали вече няма някакъв специалист,който да повярва и да може да помогне? Ние вкъщи някак да облекчим тези неразположения?
Благодаря за всеки отговор.

Направили сте лоша комбинация - хинолиновите антибиотици НЕ СЕ приемат заедно с кортикостероиди, щом четете листовки това там е упоменато изрично. 

Докато пиете антибиотици не се препоръчва да пиете и магнезий защото подобни елементи като цинк, магнезий, желязо, итн влиаят на усвояването на антибиотиците.

При такива сериозни странични ефекти обсъдете с лекаря да смените антибиотичната група изцяло.

# 789
Здравейте, аз се разболях от тежка пневмония и бях в болница, където ме лекуваха с Левофлоксацин венозно. Преди това други антибиотици не помогнаха! Сега трябва да продължа да го пия вкъщи, защото още не съм напълно излекувана. Друг избор нямам.
Получих обаче някакви много неприятни болки в кръста. Дали е от неудобните легла в болницата или е страничен ефект от антибиотика?
Защо ли ми трябваше да чета в тази тема и да си вкарвам още филми в главата….

# 790
И аз преди 2 м изкарах пневмония, която не се повлия от 2 други АБ и почнах Таваник. Бях чела темата и изпитвах ужас от хинолоновите. С голям страх го почнах но нямах странични ефекти. Обаче от месец някъде ме боли раменната става на едната ръка и си мисля, че може да е от антибиотика.

# 791
И моята ковид двустранна пневмония преди 3г. не се повлия от два антибиотика зземани по 10 дни и започнах прием на кортикостероид, но чак когато ЛЛ добави левокса към края на приема на втория антибиотик при продължаващ прием на кортикостероид започнах да се подобрявам.
ЛЛ до последно не искаше да ми дава левокса, но в един момент каза че нямаме вече избор и го започнах. След ковида ми останаха много последствия. Веднъж с ЛЛ си говорехме, че някои от тях може да са и заради левоксата. Но в онзи момент бях толкова зле след почти месец лечение с два антибиотика и други лекарства, че левоксата беше по-малкото зло. Да, възможно е всичко което ме мъчи сега и приписвам на ковида да е следствие и от левоксата, но ЛЛ каза че това няма как да се разбере. Съмненията ще си ги имам винаги.

# 792
Понеже виждам, че писаха и други хора, които са били болни от пневмония, на вас колко време ви отне да се възстановите? 😔 Мен ме изписаха от болницата, но не мога да направя и три крачки, без да се изморя, обливат ме топли вълни непрекъснато, гадене, плюс, че трябва да пия и Левокса оше 7 дни. Много съм се отчаяла и притеснила…. 😔

# 793
Аз, на своя глава, пих още една седмица.Но тогава ги нямаше тези елетронни рецепти.

# 794
Месец след пневмонията се уморявах и изпотявах. И може би след втория се подаврандисах . Но почнах да пълнея. И се оказа, че май съм с инсулинова резистентност. Не знам пневмонията има ли общо, но..това е.

Общи условия

Активация на акаунт