Отговори
# 990
Пила съм нееднократно Доксициклин в ИПП, както и с антиациди, а те всичките намаляват стомашната киселина. Пила съм и Тетрациклин, изписан успоредно с тия лекарства за Хеликобактер. Стига да се спазват отстоянията - няма проблеми. Действат си АБ.

# 991
Ами, нали и аз същото казвам- че не бива да се пият заедно.

# 992
Така, да уточним последно, за да няма недоразумения, не че точно това е темата. Пия такива лекарства от години, както споменах, всеки ден, а освен тях пия и други лекарства.
ИПП се пият 30 до 60 мин. преди хранене. В този прозорец съвсем спокойно може да се пият други лекарства при нужда, такива, които са изписани изрично да са преди хранене. АБ обаче се пият обикновено след хранене, тъй че, ако си пил в 07:00 ч. ИПП, закусваш в 07:30 ч., в 07:45 ч. можеш да си пиеш АБ.
Квамател - 2 часа преди или след други лекарства.
Антиациди - също.

Аз под едновременен прием разбирам в един и същи ден, т.е. успоредно. Споменах Итраконазол, той изрично не се пие успоредно, в един и същи ден с ИПП.

# 993
Едновремен прием имах предвид на един прием. Написала съм в първия пост, че се препоръчва да се пият с отстояние и точно Квамател съм дала за пример.

Общи условия

Активация на акаунт