Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 288
  • 450
  •   1
Отговори
# 120
Гледам, че много е писано вече, но да си кажа и аз.
Не мисля, че проблемът е в собствеността, която е само авторова. По малко споделеното, разбира се.
Проблем 1 - Работа, възможности, доходи в малкия град са /в пъти/ по-малко в сравнение с по-големия.
Проблем 2 - Не си въобразявай, че разбираш къде им е на жените проблема една с друга и с колко малко могат и целят да се надскачат и обидят. Не схващаш, щом твърдиш, че жена ти и майка ти нямат проблем. Очевадно има. Когато ти имаш твърда позиция обаче, всяка си знае мястото и не навлиза в територията на другата. Майка си няма как и защо да зарязваш. Майка е.
Проблем 3 - Очевадно не сте говорили с карти на масата и някакви реалистични планове къде, защо, какво, кога, колко. Това е основен проблем. Единият си мисли едно, другият друго и някак си въобразяват, че чрез кораба-майка мислите им са препредадени на партньора и на всичкото отгоре оня ги възприема като свои собствени. Говорете.Разумно.
Не е проблем, но жилището, останало ти от родителите, не мисля, че е добър вариант да се префасонира по някакъв начин в общо. Можеш да го запазиш, можеш да го даваш под наем, можеш да го продадеш и вложиш в друго на свое име, но.... трябва и да градите общо такова. Заедно. Не е добре жената да се чувства и съвсем във въздуха. Трябва да знае, че има някаква сигурност.

# 121
На мен ми се струва, че момичето не е наясно какво иска към момента. Авторът поне е целенасочен- так, так, так. Тя саботира плановете, но не предлага ясна визия за алтернатива. Все ми се струва, че той ще се съобрази и ще решат нещата така , че да са добре и за двамата. Момата нещо недоволства, без да вербализира точно и ясно недоволството си.
Затова той пише тук. Авторе, питай я какво иска тя, то по точки- първо, второ трето. Прояви готовност да обсъдите нейния план.  После пак ни пиши тук.

# 122
  • Sofia
Авторе, тази жена много, ама много те обича и си истински късметлия, че си я намерил. Нямам друго обяснение защо, иначе, би била с теб, освен ако яко не си ѝ завъртял главата. Simple Smile
Комбинацията от липса на амбиция, провинциален манталитет, ограничени възгледи, патриархални разбирания, намек за Едипов комплекс и очебийна неграмотност е отблъскваща за огромна част от съвременните жени, чиито изисквания в повечето случаи са до небесата. Преобладаващата част от младите мацки дори не биха погледнали такъв типаж мъж, камо ли да тръгнат да градят нещо общо с него.
Та, в това отношение наистина смятам, че си уцелил джакпота с твоята мадама. Simple Smile Пази си я, чуй я какво иска, съобрази се със стремежите ѝ и вярвам, че нещата ще се наредят при вас, в края на краищата. Peace

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 11:44 от Blаck Cat

# 123
На мен ми се струва, че момичето не е наясно какво иска към момента. Авторът поне е целенасочен- так, так, так. Тя саботира плановете, но не предлага ясна визия за алтернатива. Все ми се струва, че той ще се съобрази и ще решат нещата така , че да са добре и за двамата. Момата нещо недоволства, без да вербализира точно и ясно недоволството си.
Затова той пише тук. Авторе, питай я какво иска тя, то по точки- първо, второ трето. Прояви готовност да обсъдите нейния план.  После пак ни пиши тук.

Откъде знаеш? Все пак не сме чули другата страна, за да бързаме да издаваме присъда.
Нищо чудно жената много точно и ясно да си е казала с какво и защо не е съгласна, но отсреща да няма чуваемост.
И подозирам, че много съм права.
Не може в едно семейство само единият да прави компромиси, а другият да е непоклатим като скала. То се трае до време...

# 124
Авторе, питаха дамите до тук, не мислите ли за оставане в чужбина?Щом подминаваш въпроса, явно ти не мислиш, жена ти на какво мнение е?

# 125
Авторе, тази жена много, ама много те обича и си истински късметлия, че си я намерил. Нямам друго обяснение защо, иначе, би била с теб, освен ако яко не си ѝ завъртял главата. Simple Smile
Комбинацията от липса на амбиция, провинциален манталитет, ограничени възгледи, патриархални разбирания, намек за Едипов комплекс и очебийна неграмотност е отблъскваща за огромна част от съвременните жени, чиито изисквания в повечето случаи са до небесата. Преобладаващата част от младите мацки дори не биха погледнали такъв типаж мъж, камо ли да тръгнат да градят нещо общо с него.
Та, в това отношение наистина смятам, че си уцелиш джакпота с твоята мадама. Simple Smile Пази си я, чуй я какво иска, съобрази се със стремежите ѝ и вярвам, че нещата ще се наредят при вас, в края на краищата. Peace
Ха ха ти като обичаш някого го караш да игнорира семейството си ли ? Според мен пък автора страшно много го обича щом да пита тук дали да остави майка си сама .... А тя си е хиена като повечето жени  и се възползва от неговата любов Wink  Един уважаващ себе си мъж никога няма да остави майка си сама заради една жена... Майката цял живот работила и се е мъчила да му даде нещо в живота ....а жени има много.....Вярно трябва да правиш и ти компромиси и да изслушваш нейните желания . Но щом става въпрос за една възтасна жена (майка ти), която е сама няма никви компроми си. Не бъди глупак !!!

# 126
Ето го ти - резюмирано. Не си достигнал пвзарната цена и толкоз Simple Smile. Понеже си от провнцията, трябва да си готов на всичко, дори и за жена, която не знае защо е с теб.
Живях доста години с мъж от семейство, с мислене,  подобно на това, което тук се опитват да ти наложат - може да сме от малкия град, но пък купуваме имоти по центъра на големите. Жалка, жалка картина.

# 127
Авторе, питаха дамите до тук, не мислите ли за оставане в чужбина?Щом подминаваш въпроса, явно ти не мислиш, жена ти на какво мнение е?

Пука му на него за мнението на жена му. Щом е готов да я зареже, само защото не иска да налива пари в неговия имот и да се навре да живее в малкото градче, какво повече има да се говори?

# 128
  • Сф
Аз разбрах, че те са отишли временно в чужбина, колкото да се оправят финансово и да се върнат в родния град на мъжа, където вече ще имат пари за ремонт на жилището му, ще отворят салон и сервиз евентуално.
Така ...и вече почват разминаванията...Не съветвам мъжа да продава нещо свое от преди.Ако тя иска да си следва новите мечти, да си продаде нещо свое и да предложи вариант.
Тя какво предлага? Как вижда бъдещето ви заедно?И къде? Оплюхте тук малкото градче, то пък Ст.Загора защото е центъра на вселената! Изкарвате ли сега изобщо достатъчно , за да имате избор?
 Ако ще правите нещо общо нека и тя участва.Не става само единия да прави жертви.
А, редактирам се заради кака Сийка-
Къде налива тя пари? Не прочетох той да я кара нещо нейно да продава..От реала знам поне 2 случая с чужбини, единия беше тръгнал да продава кафенето си, добре че брат му го спря, закъса човека със здравето, в ърна си се, добре че не остана на улицата и без поминък.Жената отиде по Англия за нови балъци.

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 11:57 от PureLove

# 129
  • Sofia
Ха ха ти като обичаш някого го караш да игнорира семейството си ли ? Според мен пък автора страшно много го обича щом да пита тук дали да остави майка си сама .... А тя си е хиена като повечето жени  и се възползва от неговата любов Wink  Един уважаващ себе си мъж никога няма да остави майка си сама заради една жена... Майката цял живот работила и се е мъчила да му даде нещо в живота ....а жени има много.....Вярно трябва да правиш и ти компромиси и да изслушваш нейните желания . Но щом става въпрос за една възтасна жена (майка ти), която е сама няма никви компроми си. Не бъди глупак !!!

Яко сте изплискали легена. Joy Пази го синчето да не го разкъсат кръвожадните хиени. Само твой ще си е пък! Naughty

# 130
Та, в това отношение наистина смятам, че си уцелил джакпота с твоята мадама. Simple Smile Пази си я, чуй я какво иска, съобрази се със стремежите ѝ и вярвам, че нещата ще се наредят при вас, в края на краищата. Peace
В грешка си, мисля. Огромна част от съвременните млади жени не са нито грамотни, нито толкова себеотдадени. 
 Преобладаващата част от жените вземат мъж по себе си. Нищожно малък процент уцелват някой по-горе или някой по-долу от себе си.

Да не говорим пък, че аз не разчетох Едипов комплекс /ау как звучи... Joy/, а някаква синовност.

# 131

Яко сте изплискали легена. Joy Пази го синчето да не го разкъсат кръвожадните хиени. Само твой ще си е пък! Naughty
Ако останеш сама на 70 и на децата ти им е все тая за теб понеже си имат "техни" семейства друго ще почнеш да говориш.
Все пак той не е написал да вземе майка му да живее при тях, а просто иска да я вижда за 1/2 седмици в годината. Не знаех че това е толкова лошо.........горките родители на хората,които мислят така;)

# 132
Аз разбрах, че те са отишли временно в чужбина, колкото да се оправят финансово и да се върнат в родния град на мъжа, където вече ще имат пари за ремонт на жилището му, ще отворят салон и сервиз евентуално.

Той е отишъл с тази цел. Тя за какво е отишла, още не е ясно. А и едва ли ще разберем.
И да е имала намерения да споделя мечтата му, щом е видяла за какво става въпрос, е дала назад. Няма ли това право?

Скрит текст:
...то пък Ст.Загора защото е центъра на вселената!

Факт!  Mr. Green

# 133
Скрит текст:
Затова той пише тук. Авторе, питай я какво иска тя, то по точки- първо, второ трето. Прояви готовност да обсъдите нейния план.  После пак ни пиши тук.

Откъде знаеш? Все пак не сме чули другата страна, за да бързаме да издаваме присъда.
Нищо чудно жената много точно и ясно да си е казала с какво и защо не е съгласна, но отсреща да няма чуваемост.
И подозирам, че много съм права.
Не може в едно семейство само единият да прави компромиси, а другият да е непоклатим като скала. То се трае до време...
Ние и няма как да чуем другата страна. Тя може и достатъчно ясна за себе си да е била, но е очевидно, че на автора нейната променена позиция не му е ясна. Знаеш как се говори на мъж , за да те разбере- с кратки изречения, в които се казва концентрирано важното, а после обосновката. Тълкувам на база това, което чета , че авторът е объркан , без да знае точното виждане на жена си по важните въпроси.

# 134
  • MI
Всъщност съпругата и тя не строи ракети, фризьорка е. Дори големият й град не е чак толкова голям, предполагам и образованието не е повече от на автора. Така че смисъл от патетични изказвания какво съкровище е, което той не заслужава, са излишни. Въпросът е всъщност комуникират ли или не, защото от постовете на Traksun оставам с впечатление, че по-скоро не.

Общи условия

Активация на акаунт