Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 303
  • 450
  •   1
Отговори
# 300
По села и малки градове никога не са били отглеждани деца.
Децата раждат и отглежват само в София и после някакси се телепортират в провинцията.
Всеки се оправя както може и/или както иска.
Проблемът на този объркания и на жена му не е София или провинция.

# 301
Нова ел. инсталация? нова канализация?
Да, плюс нов покрив, нова ограда. А за майсторите не питай. Късане на нерви е, макар че по интернет намерих някакви от Самоковско, които се оказаха супер коректни и със златни ръце.

Разправия е и затова казах, че не е за всеки. Трябва да те кефят тези неща. Иначе би било мъка.

# 302
Проблемът е, ако младата майка попие някои "задължителни" изисквания за Нероден Петко и почва да се замисля - на това дете режа ли му бъдещето, ако в града няма пенсионирана руска балерина, която да го учи на балет. Така де, не се отглежда лесно жълтопаветник или филибелия, пък отстрани изглежда престижно.

По отношение на старите къщи - веднага се сещам защо може да не е "елементарно" да сложиш сушилня. Може вратите да са по стар стандарт и просто да не мине. И изведнъж елементарната задача става с усложнения...или кухнята да е замислена с определени габарити и да не може всичко да влезе в нея.

# 303
Споко, има чалъм за вратите.

# 304
Цитат
Казва човекът, чието единствено детенце е отгледано от баба си до 4 години, докато тя е "търсела себе си" след неуспешен брак с идиот. И в момента си живее в София и си пее.
Ти си идиот, при това злобен. Детето ми е стояло с баба си и дядо си точно 1 година – от 3 до 4-годишна възраст, докато осигуря условия да го гледам в София адекватно. Бившият ми мъж не е идиот, а човек, който уважавам и до днес. Раздялата е поради разлики по много гледни точки в отношенията или просто не е бил моят човек. Много те харесвах в началото, Бг-татко, но си като злобна жена, като не е на твоето, пускаш езичето. Невротизмът ти всичко да държиш под контрол дори няма да го коментирам. Е, да, ако си в апартамент е по-лесно да се следи дали е забърсан праха, а детето няма преди теб да оближе плочките, а ако има и двор, майко мила, как се контролира всичко това. Не мож смогна да почистиш всеки камък.

Ами, то всеки имот иска вложения, за да го адаптираш и направиш удобен. В апартамент като се живее, не се ли ремонтира, не се ли чисти. В двора може да се направят за детето беседка, люлка, пясъчник и да се занимава, да кара колело, да тича спокойно. Оставам с впечатление, че целта е хептен да се оджаджят всички и телата си да ги ползват единствено да цъкат в интернет и да изкарват пари.

# 305
Интересно е когато човек има избор и е избрал да иде в малкото населено място или в селото как точно си е организирал живота.
Мисля, че Мис Бингли има какво да каже по въпроса. Очевидно е намерила неща, които да натежат при избора ѝ в полза на малкото населено място.
И на мен ми е интересно какво ще каже тя. Принципно нямам несъгласие, че животът извън голям мръсен град е по-приятен, тезата ми беше, че е (доста) по-скъпо да има всички инфраструктурни и други удобства, да се избере подходящото селище и т.н. Мис Бингли обаче твърди, че било и по-евтино освен по-хубаво, така че с интерес ще следя аргументите ѝ Simple Smile

Заповядайте всички в новата тема, посветена на въпроса с жилищата и семейните отношения, свързани неизбежно с тях.

# 306
  • Най-красивата страна
И двамата със съпруга ми имаме имоти от преди брака и ги поддържаме.И той е наливал пари в моя имот и аз в неговия.При това с голямо желание ги ремонтирахме.Гледаме на тях ,като на семейна собственост,защото сме семейство повече от 20 години.
Като се замисля,били са ни от полза.Много по-лесно събрахме пари за общ имот .

Като стана дума за къща
Избрахме си къща с не много голям двор.Точно заради поддръжката.Направихме двора с тротоарни плочи.Почиства се бързо и лесно.Оставихме една малка градинка -само храстчета и цветя.Домати нямаме.
Камина имаме.С пелети.Не с дърва.
И с дърва сме били в началото-намерихме човек от селото да дойде да ги нацепи и да ги подреди.
Детето играе спокойно на двора ,идват и съседските деца.Цял ден са навън през лятото.И ние сме спокойни.
Бихме останали там,ако имаше прилично училище.

За медицинското обслужване-случи се племенницата ми да падне и да се пореже много лошо.Голяма рана,много кръв.Уплаших се,защото града е на 10км.Щях да звъня на 112.Ама съседа извика фелдшера.Дойде жената за 5 минути.Веднага заши раната.И платих само за обезболяващото и конците.10лв.Не иска пари.
Чак ми стана неудобно.
Ако беше се случило в нашия голям град,щяхме да чакаме в спешното.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 19:04 от -veni-

# 307
Много от познатите ни се върнаха от София. И всички са с малки деца. Аз не оспорвам факта, че пътя ще е проблемен. Знам какво ме чака. И дори не знам дали ще се справя-много е вероято да ми е много трудно. Плюс не съм шофьор. Много е вероятно да се върнем и в София след време. Но като гледам вече по-скоро няма да убедя мъжа ми. И в София пътувам по 40 мин до работа само в едната посока. Масово хората тук пътуват всеки  божи ден.
Аз искам да си имам къща. Не желая да живея в апартамен.И не смятам да правя  компромис с живота си и да живея живот на място, което не ми харесва. Това не е ли достатъчен мотив? Не искам да вървя против същността си и себе си. Имам само един живот нали.?  Мъжа ми е на същото мнение. Взе че му хареса тук.
Наясно е, че си има много предимства София. Но и тук има всичко,което ми е нужно. Най-вече ме притеснява медицинската помощ,но при нас хубавото е,че на 5 минути сме от болницата,а притрябва ли специалист на един хвърлей от София или Пловдив. Да, не са тук най-добрите лекари,но не сме и без такива.
Главен мотив против столицата-изпиваше ми силите и се чувствах смазана и психически зле. Това е истината. Чувствах се като робот. Не у дома си.
Детето ми няма 2 години. Колкото до образованието-смятам, че тук е добро.  Има си и достатъчно извънкласни варианти за занимания. Имам помощ от баби. Има на кого да я оставя всеки ден. Детските градини са хубави и познаваме всички. Парцелата ни е на хубаво място-на 10 мин от училище и на толкова от ДГ. ДГ в София за мен ще е мираж. Вариант да я приемат-не съществува,тъй че ни е като да имам избор. Защото за частна нямаме възможност да плащаме. Разстоянията са огромни. Не се знае кое къде ще  ни е. Тук всичко ни е близо.
Дилемата ни е все още на дневен ред. Ще излъжа ако кажа,че не се тревожа и ми е трудно да реша. Но ще пробвам варианта с пътуванито.
Пък ще видим.
Колкото до имотите-аз съм на мнение щом двама души са заедно, всичко е общо. Да, живота е много непредвидим. Аз имоти на мое име нямам. Няма и излгеди да имам, освен ако сама не си го осигуря.
И предпочитам това да е една малка спретната къща на един етаж с малко дворче,на чисто въздух.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 19:19 от Мис Каролин Бингли

# 308
С големи деца сигурно е така. С малки - да търча след чудовищенцето докато се опитва да се навре под косачката на дядото и да му се моля на него и на бабата да погледат за 1 ш-бан час пустото перпетум-мобиле, че да разнообразим малко с майка му от търчане на 3та и врещене - не там, не, не това, ама казах ли ти, че ще паднеш, няма няма няма няма няма няма няма, дай тати да го цунка, айде няма няма няма няма, яяяя виж пчела, НЕ, НЕ ПИПАЙ ПЧЕЛАТА, КОЛКО ПЪТИ СЪМ ТИ КАЗВАЛ ЧЕ НЕ СЕ ПИПА ПЧЕЛАТА!

Не е за мен тоя живот Simple Smile Сигурно ако някой посотянно живее с малки деца на село те стават печени в оцеляването сред природата и за сметка на това трябва после да ги учат как да не се пребият в софето в някоя зинала шахта със счупен капак докато си тропкат по тротоарите + как да не ги отнесе каращ със 100 талибан докато заобикалят спрелите по тротоарите коли.

Ама и на двете да го уча - идва ми в повече...

Ти сериозно ли? На каишка ли ги отглеждаш тези деца?
Помня, миналата година племенника си едва спасих от пердах, щото си изцапа с кал обувките в едно дере. Ззабравих да му взема калцуни Grinning

# 309
С големи деца сигурно е така. С малки - да търча след чудовищенцето докато се опитва да се навре под косачката на дядото и да му се моля на него и на бабата да погледат за 1 ш-бан час пустото перпетум-мобиле, че да разнообразим малко с майка му от търчане на 3та и врещене - не там, не, не това, ама казах ли ти, че ще паднеш, няма няма няма няма няма няма няма, дай тати да го цунка, айде няма няма няма няма, яяяя виж пчела, НЕ, НЕ ПИПАЙ ПЧЕЛАТА, КОЛКО ПЪТИ СЪМ ТИ КАЗВАЛ ЧЕ НЕ СЕ ПИПА ПЧЕЛАТА!

Не е за мен тоя живот Simple Smile Сигурно ако някой посотянно живее с малки деца на село те стават печени в оцеляването сред природата и за сметка на това трябва после да ги учат как да не се пребият в софето в някоя зинала шахта със счупен капак докато си тропкат по тротоарите + как да не ги отнесе каращ със 100 талибан докато заобикалят спрелите по тротоарите коли.

Ама и на двете да го уча - идва ми в повече...

Ти сериозно ли? На каишка ли ги отглеждаш тези деца?
Помня, миналата година племенника си едва спасих от пердах, щото си изцапа с кал обувките в едно дере. Ззабравих да му взема калцуни Grinning
Бгтаткото е прав. Така описаната картинка не е по възможностите на всеки прошляк. Трябва си и малко акъл да си подреждаш инвентара на правилното място и независимо къде го отглеждаш дребното да гледаш и къде върви. Трудно е за някои хора, разбирам.
П. П. Пчелите не седят на едно място, че някой да ги пипа, ама инак звучи опасно и напушено даже. Joy

# 310
Никак не е напушено.
През лятото  ако има чешма навън можете да видите да стоят пчели и оси.

# 311
Оф, само на село ли има пчели и оси, щото представи си, в града също ни налазват.
 Много мило, че ми обясни нещо, което сигурно само в пустеещо и сухо място се случва, Марияна М.
Ако имаш нужда от обогатяване на знанията за пчеличките, пиши, питай, ще те изведа от заблужденията.

# 312
Надали е чак толкова мило колкото да се изкажеш, че ти звучало напушено и опасно.
Но хайде да се съгласим, че е абсолютно невъзможно да се пипне пчела, нищо че аз съм пипала и го помня все още, а са минали само едни 30 години.

# 313
Като имаш много място, може да си имаш даже и отделна постройка за мокро помещение, в която да си държиш пералнята, сушилнята и кошовете за пране. До нея може да си направиш простор, ако не искаш посред лято да ползваш сушилня. В двор да нямаш поне една тента, асмичка или дърво да пази сянка ми е неприемливо. Лесен и евтин за решаване проблем. Ние, понеже имаме вече 2 имота, за удобство сме си сложили и няколко охранителни камери да заснемат и записват нонстоп животните в съседния имот, и може както вътре на монитора, така и през телефона да си ги наглежда човек. За други цели, като например наглеждане на деца, камерите може да са и в същия двор, а за децата да се обезопаси и загради част от двора като детски кът за игра.

# 314
Надали е чак толкова мило колкото да се изкажеш, че ти звучало напушено и опасно.
Но хайде да се съгласим, че е абсолютно невъзможно да се пипне пчела, нищо че аз съм пипала и го помня все още, а са минали само едни 30 години.
Мда, инфантилно е да мяучиш така и да превуличаваш. И
А на теб какво ти отхапа пчелата, дето си я пипала преди тридесет години?   Grinning
Недей на мен да отговаряш, обяснете на автора, ведно с бгтатко, какви са вашите лични съображения поради които той на село не бива да живее. Гледам, че и без това сте се разпищолили да вадите аргументи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт